Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Att finnas på internet

28 december 2008 (19:25) | allmänt, babysim, barn, blogg, Linnéa | av: Ludmilla

Det är en märklig värld vi befinner oss i. Nuförtiden så hittar man sig självt på en massa ställen på nätet. Att ”googla” sig självt eller någon man är nyfiken på är ju ett vanligt begrepp idag.

Är det någon som vet om ”googla” finns med i Svenska Akademins ordlista än?

Om jag ”googlar” mig självt dvs Ludmilla Rosengren får jag över 3000 svar, men endast ca 200 verkar handla om mig. Resten handlar om Ludmila Engqvist eller någon Ludmilla eller någon Rosengren.

Alla kan således läsa att jag gått ned i vikt med GI, hur jag uttalar mig som babysimexpert, att jag är författare, att jag bloggar, att jag har ett företag sedan 1993 som är uppkallat efter Linnéa, att jag utbildar babysiminstruktörer, att jag är med på Facebook, att jag ger simtips på nätet, andra som hänvisat till mitt namn i simsammanhang, andra som skriver om min blogg, de artiklar som skrivits om Linnéa och mycket, mycket mer…

Det som var nytt för mig var artikeln om Linnéa på siten Growing People som för övrigt är en mycket bra site för barnfamiljer. Här tas det upp mycket matnyttiga saker och det finns en expertpanel som man kan ställa frågor till. Det är barnläkaren Tor Lindberg som har startat denna. Artikeln har jag skrivit själv men jag visste inte att den lagts ut redan.

Ja, det verkar som att alla vet allt om mig… Är det bra eller dåligt? Vet inte. Jag har dock aldrig varit rädd för att visa den jag är. Jag är ju liksom bara den jag är. Jag blir ju inte någon annan bara för att någon annan vet om det. Jag håller inga fasader.

Vad står det när du googlar på dig självt?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (8:26)

Om jag googlar mitt riktiga namn kommer det upp lite poster om när jag varit med i tidningen för nått år sedan då jag som sjuksköterska anmälde vår chöl till arbetsmiljöverket eftersom han försummade både personal och patientsäkerheten…. samt från de olika körer jag sjungit i och suttit med i styrlesen på. Eller från olika forum, bla bröllopstorget, så jag blivit tackad för min solosång 🙂
Slår jag på mitt bloggnamn kommer ju bloggen upp såklart, alt om någon skrivit/länkat till mig från sin….japp, det var nog allt.

Avger du nyårslöften?

Ha en bra måndag, själv beger jag mig till jobb 🙁
kram

Soulsisters senaste blogginlägg..Vanligt med återfall

Kommentar från ~Maria~
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (8:50)

Vill önska dig och din familj god fortsättning.

Kram

~Maria~s senaste blogginlägg..Jag vill inte… / ~Maria~

Kommentar från Andreas Viklund
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (16:05)

Om man söker efter namnet ”andreas” på google.com (inte .se utan den internationella sajten) så hittar man mig och min hemsida först av alla träffar. Samma sak med mitt efternamn. En sökning efter hela namnet ger ett stort antal webbdesign-relaterade träffar, några träffar om en del av mina gamla låtar, någon gammal intervju och massor med träffar från sajter som är byggda med mina designmallar som grund.

För att vara såpass synlig på nätet, så avslöjar jag dock väldigt lite om mig själv. Det finns mycket om mina olika projekt och mina skapelser – men väldigt lite om mig själv. Det är inget medvetet val, jag har bara aldrig tyckt att mitt liv och min personlighet är speciellt spännande – i alla fall inte i jämförelse med mitt jobb.

Det nya året förändrar kanske den situationen litegrann. Jag överväger att börja blogga på riktigt. En vanlig, vardaglig och tråkig dagboksblogg om mig själv, mina funderingar, mitt liv och allt som hör till. Det blir kanske inte läsvärt, men det kan bli roligt att skriva! Och det finns ett stort värde i att dokumentera sin vardag. Inte värde i ordets vanliga bemärkelse, utan ett personligt värde för mig själv och kanske för mina nära och kära. Om mina berättelser sedan kan hjälpa någon, om så bara en person, att göra livet lite gladare – då är det värt besväret. Precis som det är värt all tid jag lägger på designmallarna, när de kommer till nytta för sajtägare och bloggare… 🙂

Idag då majoriteten av alla arbetsgivare söker upp information på nätet inför rekryteringar, är det värdefullt att ha förståelse (och en viss kontroll) över vad som dyker upp om man söker efter sig själv på nätet. Det borde fler människor uppmärksamma…

Andreas Viklunds senaste blogginlägg..Upgraded!

Skriv någonting