Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Spotify tappar låtar

29 januari 2009 (18:34) | allmänt, musik, spotify | av: Ludmilla

Idag skriver Dagens Industri att Spotify tvingas släppa en del låtar från och med nästa vecka. Orsaken är skivbolagens regler.

Spotify lanserades i höstas och förutspåddes en fantastisk framgång. Men nu kommer kanske just din favoritartist försvinna

Vad synd tänker jag och många med mig. Inte bara för min egen skull utan för hela branschens skull. Här har man ju hittat ett sätt för skivbolagen att fortsätta tjäna pengar istället för illegal nedladdning. Eftersom Spotify streamar musiken är det ingen nedladdning utan mer att likna vid webradio. Spotify betalar STIM-pengar vilket gör att artisterna och skivbolagen ändå får sitt. Tydligen protesterar en del artister som inte vill ingå i en sådan här tjänst. Som jag ser det verkar detta som en motpol till illegal nedladdning och då borde det ju vara bra för artisten också.

Synd, tycker jag.

För att visa mitt stöd till Spotify kommer jag alldeles strax lotta ut nya invites!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Skriv någonting