Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Vill du ha en Spotify invite?

29 januari 2009 (18:45) | allmänt, musik, självmord, spotify, tävling | av: Ludmilla

Spotify är en fantastiskt bra idé tycker jag. Tjänsten är klockren. Jag hoppas verkligen att detta att man inte kommer att ha kvar alla artister är en tillfällig grej. Jag hoppas att alla kommer fram till att det är en win-win-situation istället.

För att vinna en Spotify invite denna gång vill jag att du svarar rätt på följande frågor:
1. Hur många tar sitt liv varje år i Sverige?
2. Ökar risken för självmord om du frågar någon om den vill ta sitt liv?
3. Varför tar man sitt liv?
a) dålig uppväxt
b) man är besviken på någon
c) det är en komplex process som till viss del är genetisk

Du har fram till kl 22 idag på dig att svara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Camilla
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (19:36)

1.ca: 1400 – 1500
2.Nej
3. c

Kommentar från Hanna Johansson
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (20:25)

1. Det är väll ca. 1500 människor
2. Egentligen inte, men det beror på hur den personen mår som man frågar. Om man mår dåligt och så frågar någon om man vill ta sitt liv, då får man kanske den personen att komma in på den ”tankebanan”.
3. För mig är det en blandning av alla tre, a b och c. Det spelar nästan ingen roll hur stora eller små problem man har, dom kan göra lika ont ändå. Det beror på hur man är som person. Det finns så många olika faktorer till självmord och oftast så beror det på hur man är som person, hur ens uppväxt har varit, men också om nått tragiskt har hänt i ens liv. Det kan också vara när man bygger upp ett beteende som sedan blir ens vardag, och sen blir det svårt att bryta. Svårt att förklara. men så har de varit för mig.

jag har legat på samma avdelning som linnéa gjorde, fast ja gjorde det i nov-dec 2007. kommer ihåg att en av dom hette Antonio och det ser ut som om han kom från Italien, men han har långt hår i en hästsvans, eller hade då. låg inne för nästan samma saker. och nu har ja blivit diagnostierad aspberges syndrom/autism.
vila i frid linnéa<3

Kommentar från Hanna Johansson
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (21:23)

antonio är en läkare där, glömde ja skriva.
ta hand om dig.

Kommentar från Ludmilla
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (21:34)

Hanna: Antonio är sjuksköterska.

Kommentar från Hanna Johansson
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (21:39)

oj, förlåt Ja menade de.

Kommentar från Ludmilla
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (22:23)

Hanna: Ingen fara! Jag är glad att du klarade dig ur den akuta perioden. Skönt att du har fått en diagnos också. Det känns ju bra att få ett namn på det som har varit svårt att förstå.

Kommentar från Hanna Johansson
29 januari, 2009 kl 29 januari 2009 (23:47)

Man kan inte ”ta” på psykiska sjukdomar, man kan inte ge medicin och bota dom. Och jag önskar så himla mycket att man kunde hitta ett fel och bota de felet så är allt som vanligt igen. Men det går inte och det gör mig så himla himla arg. Jag har haft ett bra liv hitills bara att jag byggt upp min vardag på fel sätt, det är svårt att förklara hur jag menar. men jag har byggt upp ett beteende som jag har vägrat att bryta, och mina sympton har blivit ännu ännu värre och sen har rasat ihop. Det har hänt väldigt mycket, och det har gjort väldigt ont, och det gör det fortfarande men jag kämpar än idag med jobbiga tankar, men nu har jag ängtligen fått rätt hjälp. Det är bra att få en diagnos för då kan man utgå från nånting. Förut visste man ingenting, men nu vet man och kan hjälpa en efter den diagosen.

kommer alltid tänka på din familj ludmilla, jag ska föra minnet av henne vidare. hon dog inte förgäves, vila i frid linnéa, de förtjänar du. <3

Kommentar från ullrika
30 januari, 2009 kl 30 januari 2009 (1:06)

jag kan inte det där spotify! och tävlingen kändes lite för obehaglig för mig. men efter att ha läst din blogg ett tag vet jag att svaret på b är nej! och på sista frågan verkar det sista alternativet va det mest logiska? men när det handlar om självmord finns det kanske ingen logik?

krams till dig!

Pingback från Ludmillas Blogg » Vill du också ha Spotify?
15 mars, 2009 kl 15 mars 2009 (19:58)

[…] Jag lottar ut inviter med jämna mellanrum. […]

Skriv någonting