Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Vill du ha Spotify?

13 februari 2009 (7:24) | blogg, musik, spotify, tävling | av: Ludmilla

Jag har faktiskt några invites kvar.

Jag tänker lotta ut en invite idag så att du kan parta loss så här på fredagen!
Skriv en kommentar om varför du läser min blogg så är du med i utlottningen. Dragningen kommer att ske kl 18 ikväll turdagen fredagen den 13 februari.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (7:34)

Jag läser här för att du delar med dig av det svåraste någon kan gå igenom. Samtidigt så lyser du av humor, intelligens och livsvilja.

Önskar dig och din familj en trevlig helg!

Åsa

Åsas senaste blogginlägg..Atomkraft, nej tack?

Kommentar från Lisa
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (7:59)

Jag följer din blogg för att du skriver och delar med dig av något som måste vara en av de svåraste att gå igenom som förälder. Som småbarnsförälder känns det ibland jobbigt och motigt. Men genom att läsa din blogg kommer många tankar: ”det går att överleva även när det känns som jobbigast”, ”uppskatta det du har medans du har det”, ”njut av livet”, ”uppsaktta varje dag och lär dig njuta även av små ting” och mycket annat.

Kommentar från Veronica
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (9:22)

Jag läser din blogg för att jag tycker om dig och gillar att läsa om hur du har det. Dessutom skriver du väldigt bra och delar öppet med dig av dina känslor kring Linnéas självmord, vilket är både gripande och nyttigt att läsa även om jag inte kände Linnéa på ett personligt plan. Ta hand om dej.

Kommentar från S a r a
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (10:00)

Jag läser för att du skriver på ett otroligt bra sätt, det du har gått igenom är nog det svåraste en förälder kan göra. Men jag tycker att du är väldigt stark.

Känner även igen mig på vissa saker du skriver, då min halvbror tog sitt liv för några år sedan. Saknaden är densamma och vissa frågor kan man inte få svar på.

Kram!

Kommentar från Pamela
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (11:23)

Jag läser din blogg för den ger mig styrka i min egen sorg. Jag började läsa direkt jag såg dödsannonsen, när jag var på semester i närheten av min cancersjuke pappa men 50 mil hemifrån Uppsala. Det blev en länk till det därhemma, men samtidigt gav det mig en styrka i min egna kaotiska situation. När jag sen kom hem igen fortsatte jag att läsa. Min far avled i höstas i en ”naturlig” död i en ålder över 80 år, men han var ändå min länk till barndomen, en länk som nu klippts av. Jag känner till dig litegranna eftersom mina barn simmat hos dig i Linnéas i flera år och jag vet vilken stark och målmedveten person du är. Jag vet att sorg är en berg-och-dalbana och det ger mig styrka att följa din resa. Är det sedan något jag kan göra för att få BUP att bli bättre så hjälper jag gärna till. Man vet aldrig om och när man behöver dem, bara att de behövs och att de måste fungera.

Kommentar från Thérèse
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (14:17)

Jag läser din blogg av flera skäl;
Dels är du en person jag imponeras av och en förebild i mångt och mycket. Du är ärlig och öppen, du låter inte skam och skuld prägla din berättelse och drivs inte av försköningens måsten. Din sorg är stor och tung men du klarar ändå av att hantera den. Du har drabbats av något av det svåraste och tyngsta en människa och mor kan uppleva, men du visar samtidigt att ingenting är för tung för att överleva.
Sen sätter du även min egen sorg i perspektiv och ger mej fler infallsvinkar. Du ger mej en aning om hur mina fd svärföräldrar måste må av att ha förlorat sin son i unga år, visserligen inte i suicid utan i cancer, men du ger mej ändå en skärva av föräldraupplevelsen. Du gör min sorg lättare att bära.
Till sist, och kanske allra viktigast, så ger du mej en tankeställare utan dess motstycke när du representerar den mamma som min mor var ett ögonblick från att bli. Att jag inte är där Linnea är kan IVA-personalen bara beskriva som mirakel; för mej är det visserligen stort men dina ord gör det större. När jag läser det du skriver inser jag att mina föräldrar (ffa mamma) aldrig, aldrig skulle hanterat det som du. Det gör ont, det skrämmer och det stärker.

Tack för att du skriver Ludmilla, det förändrar och lyfter. Hoppas att vi en dag kan mötas i det verkliga livet.
Varma kramar <3

Thérèses senaste blogginlägg..Fråga patienterna!

Kommentar från Emelie
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (15:07)

Jag har redan spotify, men vill ändå gärna det lilla jag har att säga.
Jag läser för att du berör mig med det du skriver och även om vi inte känner varandra har jag kommit att tycka om dig, eller den bild av dig jag får genom dina ord.
Sedan finns det en massa andra anledningar också som inte riktigt lämpar sig i kommentatorsfältet.
Ta hand om dig!
/Emelie

Emelies senaste blogginlägg..ibland blir man glad för konstiga saker

Kommentar från Lena B
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (15:30)

Din blogg är fylld av små och stora ord där alla bär på en känsla.
Raka, ärliga och välformulerade ord, som får mig både att frysa, rysa, le och gråta. Personliga ord, som också vittnar om, att det som är det värsta jag kan tänka mig, händer.
Lilla vackra Linnea – det är så svårt att förstå.
Jag läser din blogg med massor av ”därför”.
Många kramar från mig

Kommentar från Sanna
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (15:39)

Minns Linnéa och behåll allt det ljusa från den tid du fick med henne, men glöm inte för allt du gör bort dina tre andra barn. Låt de veta hur mycket du älskar dem. Det var allt jag ville säga.
Kramar

Kommentar från Ludmilla
14 februari, 2009 kl 14 februari 2009 (11:37)

Tack för alla fina kommentarer. De stärker mig mycket. Spotifyinviten är utlottad och Therese från Tankestormar vann denna gång. Ha en skön musikdag!

Kommentar från Therese
14 februari, 2009 kl 14 februari 2009 (17:35)

TACK Ludmilla! Ær i kæpenhamn just nu men så fort jag kommer hem ska jag njuuuuta av spotify! Och løsa ikapp din blogg så klart 😉

Thereses senaste blogginlägg..Födelsedagsfirande

Kommentar från Ingrid
14 februari, 2009 kl 14 februari 2009 (17:39)

Hur gör man för att få invites från spotify? Inte ifrån dig för det har jag ju redan fått en, men flera i min närhet vill ha spotify.
Ha en skön helg.

Kommentar från lina
16 maj, 2009 kl 16 maj 2009 (8:34)

Jag tycker du är en väldigt stark kvinna, som kan leva med att sin dotter tog självmord. För jag tror att det värsta som kan hända en förälder är att sitt barn tar sitt liv. Men sen så tycker jag om din blogg bara för den är så bra med en liten touch! jag är en trogen läsare ska du veta!

Skriv någonting