Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Spotify-fredag

3 april 2009 (15:46) | blogg, musik, spotify, tävling | av: Ludmilla

Äntligen fredag och dessutom påsklov!

Här kommer en ny Spotify-tävling. Den går till så att du svarar på frågorna nedan och sedan deltar du i utlottningen. Om du vill skänka inviten till någon annan måste du ange den personens mailadress antingen nu eller sen.

Den här tävlingen är öppen till och med 4 april kl 18.00. Kommenterar som skrivits in efter det tas inte med.

Frågor:
1. Hur ofta är du inne på min blogg?
2. Vad ger det dig att läsa? (Varför gör du det?)
3. Har min blogg förändrat ditt förhållningssätt eller tankevis på något sätt?

För dig som inte vet vad Spotify är för något…
Läs här… och här

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Pärnilla
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (16:38)

Hej Ludmilla!
1. Jag är inne på din blogg minst en gång varje dag.
2.3. Genom dig så kan jag själv må bättre och bearbeta min dotters självmordsförsök (oj det var svårt att skriva det). Du är så öppen med vad du känner och det ger mig så mycket. Jag läser vad andra varit med om och vi kan stötta varandra genom din blogg Ludmilla. Med vänlig hälsning Pärnilla

Kommentar från Leena
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (16:51)

1. Läser din blogg varje dag om jag är hemma eller har tillgång till datorn.
2. Stöd och styrka. Jag vet att jag inte är ensam med att vandra vidare i livets berg- och dalbana. Detta ”livet efter”! Och jag gillar ditt raka,ärliga sätt att skriva.
3. Jag har blivit mycket mer medveten om vikten att prata öppet om självmord, prata öppet om döden och det svåra som det innebär. Och hur viktigt det är att säga som det är ”det gör så j…ä ont att mista sin dotter. Du berättar så öppet och kärleksfullt om ditt liv och om din dotter. Kram

Leenas senaste blogginlägg..Dagens låt…

Kommentar från Erika
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (17:13)

Halloj vännen!
1. Är inne i princip dagligen.
2. För mig är det ett sätt att hålla lite koll på dig ;.) och dessutom att själv bearbeta den sorg som finns efter Linnéa. Jag kan förstå att andra människor tycker sig känna Linnéa efter att vara här. Jag kände henne ju åtminstone delvis, men vet så mycket olika saker efter allt det här.
3. Lite svårt att säga. Jag har nog ändrat en hel del sedan 30/5, på ett eller annat sätt. Mycket fundering på hur unga tjejer mår egenltligen. Påverkade utan tvekan mitt val av C-uppsats ämne, även om det i slutet inte blev riktigt så knutet som jag tänkt mig eftersom institutionen inte vågade riktigt.
Varje gång ett tåg åker förbi stationen i rasande fart knyter sig magen och jag förundras över hur hon vågade.
Men något jag lärt mig, som kanske inte heller är så knutet till bloggen, är att sträcka ut en hand till en vän i nöd. Att våga ”tränga sig på”.

Stor värmande kram!

Kommentar från Becka
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (17:19)

1. Minst 1 gång varje dag, men oftast flera gånger.
2. Jag läser det du skriver av olika anledningar. Mycket handlar om just att du skriver mycket om din dotters självmord och sorgen efter, eftersom jag själv har självmordstankar till och från…
3.För att fortsätta på svaret ovan… Ja det har helt klart ändrat mitt tankevis och förhållningssätt. Jag har en hel drös med s-försök bakom mig och jag spenderar fortfarande allt för mycket tid bakom lås och bom på psyk. Jag kan säga(det som många kanske redan har sagt) att genom att jag hittade din blogg och läste den så har jag tänkt till flera gånger när det gäller det här med självmord. Men också med psykiskt dåligt mående överlag. Det du skriver har fått mig att vakna på nått vis… Och jag har följt din blogg väldigt länge. Tror det var i slutet av juli förra året jag hittade hit. (Och jag måste bara berätta, hur knäppt det en kanske låter, men jag minns så väl den kvällen jag hittade din blogg. Jag skrev in ordet ”självmord” på google – som så många andra gånger – men tyvärr inte i nått syfte att hitta en blogg som din, men så plötsligt var jag bara inne på den och jag började läsa allt. Tårarna bara sprutade och jag kommer ihåg att jag satt som fast klistrad vid datorn ända tills klockan var över 04.00 på morgonen.) Efter den natten har jag helt klart fått mig en eller flera tankeställare om detta med självmord.

Förlåt för en sån lång kommentar. Jag ville bara dela med mig ärligt på dina frågor! Och gud va modig Emelie är som vågar söka till Idol, jag vill också göra det men har inte vågat ännu…

Många kramar från Becka

Beckas senaste blogginlägg..krångel.blogg.esse

Kommentar från mergime
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (18:06)

1 jag läser din blogg varje dag !
2.tänka till, eftersom jag själv har deppression och självmordstankar
så läser jag här och ser din smärta som du och din omgivning bär på.
3.ja ,genom din sorg,saknad osv som du berättar för oss.
att kanske de andra skulle också sakna mig..
alltså du får mig att öppna ögonen lite..
tack till dig och din blogg !!
kram

mergimes senaste blogginlägg..SNART ÅKER VIIII !

Kommentar från Jessica
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (19:35)

Hej Ludmilla!

1. Jag läser din blogg varje dag (eller rättare sagt, varje natt!!).
2. Som du vet, Ludmilla…Min älskade make (33 år) dog i suicid för ca 1 månads sedan. Din blogg ger mig massor av ork, många svar, mycket mod, massor av insikt, mycket energi och sist men inte minst, ett otroligt stöd till att fortsätta ta mig igenom min sorg och orka vara ett stöd för min 8-årige son..
3. En sådan sak som att en nära anhörig dör i självmord händer ju inte mig, eller hur, bara andra. Men så plötsligt förändras allt…Tack vare din blogg har jag fått insikt om hur otroligt stort och, tyvärr, om hur vanligt det är med suicid är. Jag känner mig inte ensam med mina frågor. Jag läser om Linneás sista tid och får mer och mer insikt och klarhet om min makes depressioner. Sedan min man gick bort har jag velat komma i kontakt med människor som har varit med om liknande situation och kan bara säga: Tack för att du orkar blogga…

Kram Jessica

Kommentar från Lena B
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (21:52)

Hej, Ludmilla!
Jag har redan fått en invite från dig, vilket jag är sååå tacksam för. Jag spelar musik varje dag och njuter. Men jag vill i alla fall svara på dina frågor.
1. Jag läser din blogg varje dag
2. För att jag tycker om dina ord. Ditt sätt att uttrycka dig och för att du får folk att agera/reagera. Du ställer frågor, uppmaningar och du är väldigt personlig i din sorg efter Linnea. Dessutom är du engagerad, försöker åstadkomma något, som du för ett år sedan inte hade en tanke på. Det du fick/får uppleva är min värsta mardröm. Hur överlever man om ens barn försvinner? Du har gjort det och vad jag förstår har du fått andra att överleva genom dina ord. Det är stort och det är fint!
3. Ja, på ett sätt. Jag visste inte att självmord var så ”vanligt”, och ett tag kände jag att jag skulle ge min in i striden. Men känslan stannade vid att bara bli en tanke. Det är väl inte förrän man själv blir drabbad, som man förhoppningsvis rustar sig för strid, om man nu orkar.
Du orkar och det beundrar jag dig för.
Kram och tack

Lena Bs senaste blogginlägg..WordPress…nästa?

Kommentar från Elina
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (22:45)

1. Hur ofta är du inne på min blogg?
2. Vad ger det dig att läsa? (Varför gör du det?)
3. Har min blogg förändrat ditt förhållningssätt eller tankevis på något sätt?
Hej!
1. Jag har din blogg i ”Mina Favoriter”, så det blir minst en gång om dagen.
2. Jag läser för att Du är en så otroligt stark person. Du är så ärlig i ditt skrivande och jag kan lova att det både blivit skratt och tårar när jag har läst.
3. Hmm… Självklart har jag ändrat mitt tankesätt..
Jag är en person som tänker otroligt mycket; på framtiden, livet, döden…. Vill helst ha allting planerat in i minsta detalj. Jag VET att det inte går att planera ALLT, ändå sitter jag här och tänker, hoppas o drömmer mig totalt bort…
Jag tror ditt skrivande har fått mig att förstå att allt blir inte som man har tänkt sig, men det går ändå!
Du är en otroligt härlig människa som berättar om dig o din familj!
Jag ser verkligen upp till dig!

Kommentar från Johanna UNG 2BARNSMAMMA
4 april, 2009 kl 4 april 2009 (10:25)

Jag tävlar inte om Spotify inbjudan. Jag vill bara säga att jag tycker det du gör är otroligt starkt. Att hjälpa andra såsom att jobba förebyggande emot självmord. Din dotter är otroligt vacker, en dag kommer ni återse varandra! Jag har själv varit deprimerad i flera år och kämpar mig tillbaka.
Massa kramar till dig, världen behöver fler som du!

Johanna UNG 2BARNSMAMMAs senaste blogginlägg..Kvällsmys.

Kommentar från d
4 april, 2009 kl 4 april 2009 (11:47)

1. jag läser din blogg minst en gång om dagen 🙂
2. jag läser för att jag själv inte alltid är så sugen på livet och har verkligen fastnat för eran historia..
3. din blogg hjälper mig att inse vad mina föräldrar skulle behöva gå igenom om jag försvann och får mig att tänka annorlunda på min situation än vad jag gjorde innan.

tack för att du delar med dig!

Kommentar från Jenny
4 april, 2009 kl 4 april 2009 (12:28)

1. Oftast varje dag, ibland kan de dock gå nån dag imellan.
2. Jag hamna på din blogg av olyckshändelse, läste en blogg som hade länkat till dej o på så sätt hamna jag här. Sen blev jag så tagen av allt de du skriver så jag fastnade som av innehållet. Nu senare när jag själv inte mått så bra har din blogg stärkt mej i mitt tänkade.
3. Ja, nu när jag inte mått så bra, så har jag verkligen fått mej en tankeställare av att läsa just din blogg. Det är svårt att förstå hur mycket man skulle såra släkt och vänner genom tex självmord. Men när jag läser dina ord förstår jag det så mycke bättre.

Om jag vinner denna tävling så vill jag ge min invite till en annan, eftersom att jag redan har spotify själv.

Kommentar från Catarina
4 april, 2009 kl 4 april 2009 (15:31)

1. Jag läser din blogg några gånger i veckan
2. för att jag tycker att du skriver så himla fint o bra. Du är verkligen otroligt bra på att formulera dig så att man nästan ser saken framför sig! Jag sökte på ”självmord” när jag var inne i en kris själv o fann din sida o blev oerhört tagen o berörd av det du skriver. Linnéa är så vacker på fotona så man blir otroligt berörd. En mycket fin o tänkvärd blogg som iaf har fått mig att se på livet med helt andra ögon!!
3. Jag upplever att det du skriver om o sättet du skriver o formulerar dig på betytt väldigt mycket för mig! Du skriver med en sån oerhörd kärlek o respekt för din dotter o skildrar samtidigt din egen sorg o dina tankar. En mycket fin blogg!

Kommentar från Nadja
4 april, 2009 kl 4 april 2009 (16:04)

1: Jag är inne varje dag, dels för att det är en förbannat bra blogg och dels för att det ger mig styrka.
2:Jag har själv varit i en sits där man förloart någon kär, nämligen både min mamma och pappa är förlorade via självmord. att inte kunna veta sitt ursprung och inte ha någon att fråga är nästan lika jobbigt som själva självmordet. Jag vet att man inte kan vara arg eller ledsen, men det går liksom inte att hantera det på något annat sätt förrän jag läste din blogg och blev medveten att man kan hantera sorgen genom att se det fina i livet. även om en stor del av en själv dör så kan man inte gå omkring och vara levande död vilket det känns som ibland och din blogg hjälper mig att bli påmind om det när dagarna känns oändliga.
ordspråket ”en kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa en” har aldrig känts mer passande.
3:den har utvecklat min förmåga att lära mig att se det fina som kommer ur hemska saker. inte bara när det gäller min mammas och pappas tragiska bortgång utan även i små saker. jag har fått lära mig något som jag kommer bära med mig i hjärtat så länge jag finns kvar på denna jord. så stort tack för det! <3

Skriv någonting