Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Fjällvandring

4 juli 2009 (16:19) | barn, Linnéa, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Min fina kåsa som pappa gjorde

Min fina kåsa som pappa gjorde

Nu är vi hemma efter en vecka i Abisko.
Det var en ny upplevelse för oss att fjällvandra. Vi åkte från värmeböljan till frisk och klar luft och midnattssol.

Vi tog nattåget. Tåget åkte förbi platsen där Linnéa hoppade. Vi stog alla och tittade noga när vi åkte förbi. Samma sak idag när vi åkte tillbaka och alltså åkte åt samma håll som det tåg som Linnéa hoppade framför. Tåget for fortfarande fram i en väldig fart då. Ofattbart!

Abisko

Abisko

Tåget åkte ända fram till Abisko turiststation. Mitt i fjällvärlden. Fjälltoppar åt alla håll och Torneträsk emellan. Vi hade utrustat oss med riktiga vandringsskor och ryggsäckar och kunde ta dagsturer på ett härligt sätt. Däremellan bodde i vi i en stuga.

Snö mitt i sommaren!

Snö mitt i sommaren!

Det var förstås spännande med snö mitt i sommaren…

Oscar dricker från ett litet vattenfall

Oscar dricker från ett litet vattenfall

…och smältvattnet gav upphov till underbart klart och friskt vatten att dricka!

Narvik

Narvik

Vi hann förkovra oss i allt vad malmtåg hette och även ta en tur till Narvik. Linnéablommor fanns både i Narvik och i Abisko, överallt! Den söta lilla blomman som jag döpte min dotter efter.

Så var vi hemma igen. Verkligheten gör sig påmind.
Linnéas rum. Linnéas saker.
Linnéa.
Den ofattbara känslan av att min Linnéa inte finns längre kryper in under huden. Det kan inte vara sant?! Hur är det möjligt?

Ni som är nya på bloggen hälsar jag hjärtligt välkommen. Man kan läsa mer om vad som hände Linnéa här
Dessutom mer detaljerat från den 13 april – 30 maj i år där jag går igenom allt igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Marina
4 juli, 2009 kl 4 juli 2009 (22:40)

Härliga bilder! Välkomna hem!

Kommentar från Tuija
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (0:05)

Vad skönt att ni har kunnat njuta av er semester det behövs verkligen!

Kramen Tuija

Tuijas senaste blogginlägg..Härligt, härligt!!

Kommentar från Trebarnsmamman
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (4:06)

Åh vilken härlig vecka ni verkar ha haft!

Trebarnsmammans senaste blogginlägg..Undra om…

Kommentar från Erik
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (15:57)

Riktigt roligt att se att ni har tagit er ut på fjället. Naturen har en fantastisk läkande kraft. Det spelar nästan ingen roll vilka problem man har hemma när man är ute i naturen känns allt bra.

Eriks senaste blogginlägg..Stekta äppelskivor

Kommentar från Camilla
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (16:53)

skönt att du fått en paus i sorgen, hoppas ni får fler, förstår att sorgen å de den fullkomliga maktlösheten kastar sig med sina vassa smärtsamma klor över dig när du kom hem….en plats där Linnea ska finnas men inte finns fysiskt men Ludmilla du kämpar på med livets tvära kast, å verkar verkligen få ta del av livets goda gåvor också även om de inte på något sätt tar hela sorgens plats, men de blir andningspaus i alla fall 🙂

Kommentar från Emilia
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (18:19)

Åh vad härligt det ser ut 🙂 Fjällvandra på sommaren är någon jag skulle vilja göra!!
Kram på dig

Emilias senaste blogginlägg..Helgen

Kommentar från Soulsister
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (8:02)

Så underbara bilder Ludmilla! En väl unnad semester för er alla!

Många kramar från mig

Soulsisters senaste blogginlägg..En solig måndag

Kommentar från Jessica
19 juli, 2009 kl 19 juli 2009 (22:24)

Hej Ludmilla!
Ett tag sedan jag läste din blogg av olika anledningar. Blev glad när jag såg din fjällvandring. Själv vandrade jag mellan Abisko och Nikkaloukta för ca 10 år sedan tillsammans med min make och hans kusin. Tält, ryggsäckar och stormkök. I år har jag vandrat dagsetapper i Funäsdalen. Vandra i fjällen är det bästa man kan göra.
Kram på dig!
Yekisan

Kommentar från Fjällvandring
14 oktober, 2010 kl 14 oktober 2010 (22:27)

Härligt med en sådana sköna bilder. Påminner mig själv om när jag var i Abisko. Fantastisk natur och kommer aldrig glömma den vandringen. Själv har jag försökt att lägga upp lite bilder och text för att inspirera andra på http://www.alltomvildmarken.se/ Många missar dessvärre att fjällvandra, trots att vi bor i Sverige! Inte helt okej kan man tycka 🙂

Skriv någonting