Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Nu är hon borta…

6 juli 2009 (9:07) | barn, Linnéa, livet, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Väl hemma igen stog fortsatta omdaningen av Linnéas rum på listan. Jonas har väntat många månader på att få flytta in i Linnéas rum, något som ändå skulle ha skett för eller senare även om hon inte hade dött.

Vi valde ut tapeter redan för någon månad sedan. Först kom vi hem med exakt samma färg som redan satt på väggarna, blå. Sedan fick vi tänka om helt. Det var viktigt att rummet skulle upplevas som ett helt nytt rum, Jonas rum. Rummet ligger precis till höger när man kommer in i hallen så man tittar in där flera gånger om dagen. Då vill man se Jonas rum och inte Linnéas rum med Jonas i.

Nu är tapetseringen gjord och det blev ett helt nytt rum. Under tiden hittade jag ytterligare några saker bakom garderoben som var Linnéas. Ett papper om vad hon skulle spela (piano) på Luciauppvisningen i skolan. Ett litet klistermärke. En liten påse med en sten i. Men nu finns inget som är Linnéas kvar förutom några saker som Jonas tagit över. Nu är det bara att flytta ner Jonas saker och sätta upp de nysydda gardinerna. Jonas blev supernöjd!

Linnéas stereoanläggning har Jonas kvar i rummet och han satte nu på Maroon 5 som Linnéa lyssnade en del på. Det var en märklig känsla när samma musik strömmade ut ur samma rum… som om hon vore kvar.

Samtidigt ska man påminna sig om att hon inte finns längre. Jag kan inte få in det i mitt huvud!
Nu finns bara ett par lådor kvar av Linnéas saker. Foton. Och minnen. Det är allt vad som finns kvar av mitt barn.

Smärtsamt. Otroligt smärtsamt att göra detta. Samtidigt skönt att det är gjort. Det blir en markering även för pojkarna att vi ser framåt. Vi MÅSTE ju det!

Tanken är nu att även göra om Oscar rum och sedan Jonas gamla rum till lillasysters.

Före (Linnéas rum)

Före (Linnéas rum)

Efter (Jonas rum)

Efter (Jonas rum)

Före (Linnéas rum)

Före (Linnéas rum)

Efter (Jonas rum)

Efter (Jonas rum)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Camilla
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (9:11)

Va fint de blev!

Kommentar från Maj
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (10:35)

Ni gör det bra, det är starkt! Ni är en stor förebild, att det GÅR att leva vidare, med minne utav linne. Hon finns bland er, i era tankar. men ni har fortfarande erat liv. Starkt! Du är duktiga allihop, rummet blev jättefint. Roligt att han gillar ljusa fäger! =)

Majs senaste blogginlägg..Mitt eget livsverk…

Kommentar från karolin
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (10:48)

Allt har sin tid och att gå vidare i sitt liv betyder ju inte att Linnéa är glömd eller att ni inte sörjer. Det finns en dikt som är så vacker, jag kommer inte exakt ihåg den men det går ngt så här ”Sörj inte vid min grav”..och sedan handlar den att personen som dött är med överallt, i vinden, i träden…Den är fin tycker jag. Linnéa är med er alla dgr, även om hennes gamla rum inte finns kvar som det en gång var.

Men jag förstår att det var tungt

karolins senaste blogginlägg..Gammal på bussen

Kommentar från Bella
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (12:58)

Det blev ju skitfint! Fan, jag är avis! Vill också ha ett sånt fint rum! 😉

Bellas senaste blogginlägg..Det gör så ont, Louise..

Kommentar från Soulsister
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (14:26)

Förstår att det är ett smärtsamt steg, men som du skriver, ni måste ju. Tycker det blev kanon fint! O huvudsaken är att Jonas är nöjd!

kram

Soulsisters senaste blogginlägg..En solig måndag

Kommentar från Angelica
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (16:41)

Vad fint det blev!

Tack för att du delar er historia och ert livsöde. Det betyder mycket!

Kramar

Angelicas senaste blogginlägg..Smarriga pizzor i Halmstad…

Kommentar från Cindy
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (18:07)

Rummet blev kanon.
Känn dig inte ledsen för detta. Rummet var vara ett liiiitet del av Linnéa, Linnéas ”själ” var stor och du kommer att känna hennes närvaro precis överallt. Hon är med dig, djup i ditt hjärta. Det spelar ingen roll om allt materiellt försvinner, du har du kvar din dotter, i dig själv.

Kommentar från Ingrid
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (23:50)

Jonas måste vara jättestolt över sitt ”nya” rum.
Det är jättefint.

Linnéa finns hos dig för varje andetag du tar och varje gång ditt hjärta slår. Hon kommer aldrig att försvinna helt. Hon är en del av dig. Även om den fysiska Linnéa inte finns där längre…
Jättekram

Kommentar från Emely
7 juli, 2009 kl 7 juli 2009 (0:18)

Jag sitter här och bara gråter när jag läser ditt inlägg. Det känns som om man fått en del av din smärta efter Linnéa. Alltså nej Ludmilla. Vet inte vad mer jag ska säga…Finns inga ord.
/E

Kommentar från Matilda
7 juli, 2009 kl 7 juli 2009 (9:59)

Fondväggar är så fint 🙂

Kommentar från Kiki
7 juli, 2009 kl 7 juli 2009 (16:33)

Jag undrar vart linnea kommer ifrån? alltså vilken ursprung hon har… eftersom du är svensk/tysk så måste pappan ha en annan ursprung. Linnea har så vacker svart hår och mörka ögon

Kommentar från Tuija
8 juli, 2009 kl 8 juli 2009 (10:54)

Det blev jättefint! Tilda har Matias rum, men det är hennes rum nu. Vi har också tapetserat om och gjort det till BARA Tildas rum. Fast vi säger fortfarande ”Matias toalett” 🙂 Finns en liten toaalett mittemot Tildas rum som Matias skötte själv, nåja jag fick rycka in allt som oftast. Men rummet är TILDAS bara Tildas. Hon tycker jättemycket om sitt rum nu med nya tapter och allt. Ska ta och fixa Lilla toaletten också och sluta säga ”Matias toalett”

Ett steg i taget så går det framåt.
Kram Tuija
.-= Tuija´s last blog ..Läkarbesök =-.

Kommentar från Tonårsmorsa
11 juli, 2009 kl 11 juli 2009 (18:45)

Det blev så OTROLIGT fint!! Jag har ju sett det när det fortfarande var Linneás rum och jag känner knappt igen det. MYCKET snyggt!!
.-= Tonårsmorsa´s last blog ..Sommaren när jag plöjde en massa böcker… =-.

Skriv någonting