Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Stora bloggpriset 2009

25 oktober 2009 (16:16) | blogg, tävling | av: Ludmilla

logo

Jag har fått det hedervärda uppdraget att sitta med i Stora Bloggprisets jurypanel detta året också.
Förra året var det ju Tonårsmorsa som vann i kategorin Vardag.

Jag vill gärna få tips om bra bloggar!

Kategorierna som man ska nominera till är följande:
Nöje & kultur
Bloggar under denna kategori kan handla om allt från film, musik och litteratur till kändisskvaller och popkonst.
Mode
Sveriges modebloggare blir bara fler. I denna kategori går det förstås att nominera bloggar som skriver om mode för unga tjejer, vuxna tjejer, herrmode, barnvagnsmode – eller varför inte stiltips för seniorer.
Sport
Sveriges största sportbloggare må hålla till på Aftonbladet eller Expressen, och skriva om fotboll och hockey. Men det är naturligtvis fritt fram att nominera en lokal fansblogg för den lokala orienteringsklubben eller varpalaget.
Vardagsliv & fritid
Betraktelser och funderingar från vardagen hamnar här. Bloggar om livspusslet som föräldrar, att leva med en sjukdom, som ensam mamma eller pappa, som tonåring – eller hur kul det är att knyppla eller fotografera. De flesta aktiviteter vi ägnar oss åt att blogga om vid sidan om jobbet kan hamna här.
Politik & samhälle
Politiska bloggare finns det många i alla färger. Men i denna kategorin hamnar också nomineringar av bloggar som tar upp viktiga samhällsfrågor – som kampen mot övervakningssamhället, miljö- och klimat, integritetsfrågor, och ett fritt Internet. För att bara nämna några.
Prylar & teknik
Bloggar som handlar om de senaste Iphone-apparna, Playstationspelen och Windowsprogreammen. Och förstås – bloggarna som hjälper oss förstå all ny teknik och ger handfasta råd och tips i teknikdjungeln.
Design & inredning (ny!)
Behovet av inspiration för att fixa till hemmet växer konstant. Här hamnar bloggarna som ger inredningstips i slott och koja – och guidar till hur man bygger om hemma.

Tipsa gärna om bra bloggar som passar in på de olika kategorierna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mezza
25 oktober, 2009 kl 25 oktober 2009 (17:16)

hejhej
ja, vill man läsa en RIKTIGT bra och insiktsfull blogg… så läs (kategori vardagsliv & fritid) Malin Sörmlinds blogg GE MIG LIVET TILLBAKA (http://www.gmlt.se)
En ung kinna som kämpar mot vad läkarna TROR är ALS. Det är sällan man får läsa en så levnadsglad blogg som den.
Kram Mezza
.-= Mezza´s last blog ..Wii – hoooo =-.

Kommentar från Johanna
25 oktober, 2009 kl 25 oktober 2009 (17:37)

Vi är 17 kvinnor som driver en kollaborativ blogg som heter NetWorking. Den är tänkt som inspiration till alla kvinnor som vill ha ett stimulerande arbetsliv och samtidigt klara av livspusslet. Vi vill visa för samhället och arbetsgivare att man inte per automatik ska sålla bort kvinnor i barnafödande ålder.

Kategori Politik & Samhälle.
.-= Johanna´s last blog ..Hur hanterar du konflikter på jobbet ? =-.

Kommentar från Dottern
25 oktober, 2009 kl 25 oktober 2009 (18:07)

Visst är det så. Jag tänker på honom varje dag. Att gå till graven känns bara sorgligt och jag finner mig bara stirrandes på namnet. Läser det om och om igen för att sedan bara gå uppriven därifrån.
Jag känner att jag minns och hedrar honom i min vardag varje dag. Genom att tala om suicid och genom att berätta om honom som person.
Jag tror inte heller att han ”är där”. Han är en del av mig, han är med mig i allt jag gör och det jag upplevt med honom har format mig till den jag är idag.
.-= Dottern´s last blog ..Höst, mörker och depression =-.

Kommentar från Sofia K
25 oktober, 2009 kl 25 oktober 2009 (18:09)

Jag följer ganska många bloggar och jag skulle egentligen vilja nominera många. En blogg som jag följt länge är Jessika Anderssons blogg Min Sanning (http://min-sanning.blogspot.com) till kategorin vardagsliv & fritid. En 20årig tjej som i flera år suttit bakom psykiatrisk slutenvårds stängda dörrar. Hon kämpar mot olika diagnoser och symtom, samt efter sorgen av hennes bästa väns självmord 11 juni 2009. I hennes blogg får man följa hennes raka, ärliga och nakna tankegångar. Hur hon kämpar sig igenom de svarta dagarna fyllda av mörker, sjukhus, sorg, ensamhet och svarta tankar, men även hennes ljuspunkter i livet som egengjord musik, fotografier, familjen och resten av guldet som glimmar i mörkret. Man följer hennes kamp mot mörkret på ett mycket vackert vis. Viktigt att veta är att Jessika nu för tillfället är inne i en mörk period och dom svarta inlägget överväger för tillfället, men även ljusa inlägg kommer emellanåt. Men dom svarta inläggen är mycket intressanta att läsa också.
Rekomenderar starkt.

Sofia Kördell

Kommentar från Andreas Viklund
25 oktober, 2009 kl 25 oktober 2009 (19:44)

För egen del hoppas jag att Tjuvlyssnat.se blir nominerad i kategorin ”Vardagsliv och Fritid”. Men i ärlighetens namn är jag glad bara för att få vara med i nomineringspanelen i år igen. Förra årets gala var fantastiskt rolig, så missa inte chansen att uppleva årets motsvarighet när den väl äger rum. Jag kommer att vara där. 🙂
.-= Andreas Viklund´s last blog ..Det gjorde henne inte särskilt 😀 =-.

Kommentar från saom
26 oktober, 2009 kl 26 oktober 2009 (16:40)

I kategorin ”Nöje och kultur” kan det kanske vara värt att kolla in min blogg? Älskade dumburk heter den och handlar mest om TV.

Kommentar från Helena L
26 oktober, 2009 kl 26 oktober 2009 (21:33)

Hej Ludmilla!

Anna Lindholm Eriksson har startat en blogg om sin son Gustav, som fick ett nytt hjärta i våras. Kanske något för kategorin ”Vardagsliv och Fritid”? http://nytthjarta.blogg.se

Sköt om dig!! Kramar /Helena Lidberg

Kommentar från Andrea
27 oktober, 2009 kl 27 oktober 2009 (11:48)

Får man nominera någon som själv sitter i jurypanelen? I så fall tycker jag att Trollhare borde nomineras i politik & samhälle eller vardagsliv & fritid.

Kommentar från Ludmilla
27 oktober, 2009 kl 27 oktober 2009 (13:00)

Andrea: Ja, det får man. Det är bara sig själv man inte får nominera om man sitter i panelen. Trollhare var en av mina favoriter till förra året redan! : )
.-= Ludmilla´s last blog ..En läsare med OCD =-.

Pingback från Ludmillas Blogg » Vinnare av stora bloggpriset 2009
5 februari, 2010 kl 5 februari 2010 (9:59)

[…] satt ju med i juryn och det var flera av de jag nominerat som kom med. Tyvärr kunde jag inte vara med på blogg-galan. […]

Skriv någonting