Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Trött födelsedag

21 februari 2010 (20:11) | Cancern | av: Ludmilla

Idag firade vi Johans födelsedag.
Den var för en vecka sedan egentligen, men det var ju när jag förberedde den dom jag fick frossa på lördagskvällen förra helgen. Sen dess var jag ju inlagd.

Allt pausades en vecka och nu fortsatte vi. Pojkarna, Sophie och jag gick upp och fixade Schwarzwaldtårta och födelsedagsfrukost och gick in och sjöng för Johan med presenterna. Vi sjunger en lite ovanligare sång: ”Hurra för lille Johan vi sjunger allesamman och önskar honom lycka…” Det lustiga är att Johans familj också har den sången som tradition!

Efter frukosten var jag helt slut och sov. Jag kunde se genom fönstret vad fint väder det var. Min mamma kom hit och hjälpte mig med bebis och förberedelse av födelsedagsmiddag medan Johan tog pojkarna på en skidtur.

På kvällen hjälpte pojkarna till med det sista och vi kunde, trots omständigheterna, ordna en trerätters middag åt Johan.

Men nu är jag trött och slut. Jag kommer att sova tidigt idag för att orka med cellgifterna måndag och tisdag. Håll tummarna för att kroppen klarar det!

Hur firar du födelsedagar? Tårta på morgonen? Någon annan tid? Presenter på morgonen eller annan tid?Vilken sång sjunger ni?

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sara
21 februari, 2010 kl 21 februari 2010 (20:41)

Så fint att ni ändå kunde fira Johan idag, trots omständigheterna. Ni är tappra, allesamman! Det är ju en enorm omställning för alla… Tur att ni har varann!
Självklart håller jag alla tummar för att kroppen orkar med behandlingen imorgon.
Hoppas att du kan sova ordentligt inatt. Din kropp behöver vila mellan varven.

Styrkekram
.-= Sara´s last blog ..Shanghai och SM i dans, det går bra nu! =-.

Kommentar från Viktoria
21 februari, 2010 kl 21 februari 2010 (22:08)

Instämmer med föregående skribent. Jag håller tumme x 2 för dig! //Kram
.-= Viktoria´s last blog ..Syns inte – finns inte? =-.

Kommentar från karibien
21 februari, 2010 kl 21 februari 2010 (22:16)

Hos oss är traditionen att födelsedagsbarnet blir besjunget på morgonen – Ja må hon leva alt. Happy birthday – och får en present på sängkanten. I köket står frukost framdukad, en sån med extra allt som man inte orkar fixa till vardags. Resten av firandet och presenterna får vänta tills efter jobbet. Om det är jag som fyller år och råkar ha en sån morgon då jag börjar jobba fem, brukar de andra duka fint i köket, göra i ordning fat med pålägg, kokta ägg osv i kylen.

Förr, dvs innan vardagen rasade i samband med M:s självmord, brukade vi ofta ha tårta på morgonen. Nu hinner vi inte få till det. Ibland blir det tårta på kvällen. Ibland inte förrän dagen efter eller till helgen. Vi kanske går ut och äter och tar nån dessert på krogen istället.

Numera känns det viktigare ATT fira än precis HUR vi firar. Det är rätt ofta det poppar upp minnen, saknad osv vi behöver prata om, gråta ut, så det där extra pysslandet blir gjort bara då vi längtar efter det.
.-= karibien´s last blog ..Inte pappa = inte doppa =-.

Kommentar från corall/Lilla H
21 februari, 2010 kl 21 februari 2010 (22:29)

Vad härligt att du mår bättre! Supergoda nyheter! Blodförgiftning vill man INTE ha i önödan…

VI har faktiskt också firat idag! Fast i vårt fall var det mer än en månad för tidigt. Bara för att jag och sonen E så gärna vill att jag ska vara med när han fyller 10. Så ”det värsta” som kan hända nu är att han får fira två gånger med sin mamma, och då är det inget annat än underbart! Vi firade lite light pga omständigheterna, glassbuffé & paketbuffé. Jag ÄLSKAR att köpa presenter! Nu var utmaningen att köpa något som han ville ha, men ändå var litet, så det finns något kvar till den riktiga födelsedagen (jag spårade ur lite till jul nämligen *rodnar*) Så det blev en härlig mix av hans intresse för dinosar & insekter, böcker, spel & skapande. Jag är sååååååå nöjd, trots att jag egentligen mår sämre än jag gjort på flera veckor.
Kärlek till fina dig & den ljuvliga Sofie + hennes vackra bröder
.-= corall/Lilla H´s last blog ..Förvägs-kalas för E, snart 10 =-.

Kommentar från Erica ung fru och tvåbarnsmamma
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (1:12)

åh nej, jag har inte läst på ett tag och nu läser jag om cancer? Du ska veta att jag håller alla mina tummar för att dte ska ordna sig till det bästa, massa massa kramar fårn Mig
.-= Erica ung fru och tvåbarnsmamma´s last blog ..Visdom =-.

Kommentar från Kristina
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (15:18)

Vad roligt att ni orkade fira Johan det är han värd. Förstår att du är trött. Vi firar alltid med tårta på sängen o presenter och sjunger ”Ja må du leva” med båda verserna. Sen blir det tyvärr ej gemensam frukost eftersom jag måste få hjälp av assistenten för att tvättas och kläs o komma ur sängen. Sen får födelsedagsbarnet önska vad de vill ha till middag. Sonen vill ha blåbärsgröt, dottern pitepalt, maken tar gärna dotterns potatis och purjolökssoppa och själv är jag nöjd om någon annan gjort god mat på min födelsedag. Så som du ser gör vi det enkelt kanske beroende på att jag måste ha hjälp med så mkt. Ha en god natt
.-= Kristina´s last blog ..Data Änglar finns dom? =-.

Kommentar från Lena B
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (19:59)

Det är strålande vackert ute, men ack så kallt. Så sov dig frisk istället för att gå ut och frysa.

Våra födelsedagar börjar med sång, fin frukost, blommor, ljus och naturligtvis ett litet paket. Dagen är ju speciell och därför skall den börja så också.
Antingen sjunger vi den vanliga ”ja, må hon leva….” eller så den här:

Mel: Happy birthday

”har den äran idag,
har den äran idag,
har den äran, kära xxxx
har den äran idag”.

På kvällen blir det middag, tårta och ev mer paketöppning….och givetvis några hurrar-rop. Ska de’ va’, så ska de’!
.-= Lena B´s last blog ..Det rinner in… =-.

Skriv någonting