Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Det rinner in…

22 februari 2010 (14:24) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Nu rinner det in. Nya gifter som ska minimera tumören.

Förra veckan gjorde man en lungröntgen för att utesluta lunginflammation. Idag fick jag veta att man inte sett metastaserna längre. Borta!!

Det är härligt att veta att tumören i det närmaste är borta. I eftermiddag får jag ett nytt HCG-värde. Då får jag korrigera min kurva igen. Nedåt, nedåt!!!!!!

Jag är lite piggare idag än igår men fortfarande väldigt trött. Jag behöver positiva tankar från så många som möjligt för att min kropp ska orka med.

Jag har börjat läsa en bok. Den är lite spännande faktiskt. Jag fick ett tips från en bloggläsare. Hemligheten, heter den. Det handlar om att våra tankar är energier som arbetar på olika frekvenser. Att våra tankar påverkar och påverkas av andra tankar på samma frekvens. Att tankarna ger känslor. Att man kan påverka sina tankar och därigenom sina känslor, sitt mående. Att man kan få allt man vill i livet genom att bestämma sig för det.

Boken är lite ”amerikansk” men det faktum att tankar, känslor och beteende hänger ihop är ju det som KBT bygger på.

Om man känner sig nere ska man absolut försöka komma ”på bättre tankar” vilket ju är lättare sagt än gjort. Att titta på en rolig film eller lyssna på något som man blir glad av. Se en rolig film. Göra precis tvärtemot än vad man känner! Det fungerar faktiskt. Testa!

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Kristina
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (15:23)

Skönt att du får behandling och skönt att du orkar läsa och samla tankarna. Redan i Bibeln står det att ”ett glatt hjärta ger läkedom”. Var rädd om dig Kram Kristina i Umeå
.-= Kristina´s last blog ..Data Änglar finns dom? =-.

Kommentar från Anna
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (15:45)

Lycka till!

Kommentar från evelina
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (15:52)

Hej!
gud vilken blogg du har, hittade den igår och var snabb med att försöka hitta upp den idag igen.. man blir helt tom när man läser den, eller så blir man fylld med tankar så man blir helt tom. ta vara på tiden, det ska jag verkligen göra. och imorgon ska jag åka till sjukhuset och ge bort alla mina gosedjur till sjuka barn och vuxna som behöver en vän som lyssnar och kramar om dom.

tack för din blogg, den ger mycket

/evelina 16 år

Kommentar från josefin
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (16:03)

skickar dig massvis med positiv energi! du är stark och din kropp är stark!

Kommentar från Carina Friberg
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (16:42)

Du fixar det här Ludmilla, är det någon som klarar det här så är det du. Kram 🙂

Kommentar från Sara
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (17:15)

Skönt att du kan få kuren som planerat ändå! Och vilket härligt besked att man inte kan se metastaserna längre, det är ju jättebra! 🙂 Jag ser fram emot att få se nästa nya, fina kurva, skulle inte bli helt förvånad om linjen nu ligger parallellt med 0-sträcket 🙂
Du grejjar det här, något annat finns inte.

Kram!

Kommentar från Spaceann
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (17:35)

Du är en superkvinna!! Varma tankar och mycket energi från mig!!
.-= Spaceann´s last blog ..Dejtsaiter = minisamhälle! =-.

Kommentar från Titti
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (18:27)

Se på ”lilla söt” och dina söner + din förstfödda så får du massor, massor av energi till att kämpa! Dom är värda sin mamma frisk. Även din finaste livskamrat behöver dig för lång tid framöver.
Styrka och varma kramar får du även från mig, finaste Ludmilla – du den tuffa, omtänksamma bloggerskan som har så mycket vettigt att säga.

Kommentar från jess
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (18:33)

Hemligheten är som du säger en rätt amerikaniserad bok – men det är bra – på sitt sätt -som en hel del saker om man väljer det! Skickar lite styrka till dig – du är fantastisk på många sätt!

Kommentar från Okki
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (19:07)

Glad jag blir när jag läser att du kan få dina ”gifter”.
Blir glad när jag ser leende glada bilder på dina barn.
Vilka Gullungar.
Massor med styrke kramar
Okki

Kommentar från Lovisa
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (19:13)

Åh va skönt att lungorna ser bra ut nu!!!
Jag har ondare i dag än vanligt, men det kanske beror på en riktigt lååååång prom i snö igår. Vi gick på en ny väg och trodde den skulle vika av tidigare än den gjorde men tji fick vi. Prom vart 2 tim istället för ca 45 min (som är det jag orkar för att inte få ont i dagsläget).
Idag har det blivit korta promenader med hundarna.
Hoppas att det går bra med behandlingen nu!!!!

Kram Lovisa

Kommentar från Susanne
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (19:15)

Massor med styrkekramar kommer uppskickade till DIG!
Imorgon när du vaknar kommer du känna dig stark, piggare och lugn efter att kroppen fått vila under natten.

Kommentar från Prinsessan
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (19:37)

Hej!

Tittade in här för länge sen, och nu fick jag vägarna förbi igen. Det är säkert inte sista gången. Din blogg berör verkligen.

Det där med tankars förmåga att påverka hur vi mår är intressant, experimenterar med det för egen del just nu… Har bestämt mig för att bli frisk, helt enkelt. Positiva tankar har en otrolig kapacitet att förändra, det har jag redan sett. Även om kroppen kanske inte hinner med till en början, men förhoppningsvis kommer den ifatt senare. Intressant med kopplingen till KBT!

Önskar dig en fortsatt lyckad behandling, hoppas att du snart blir frisk!
.-= Prinsessan´s last blog ..Viljan finns… =-.

Kommentar från Ludmilla
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (20:46)

Tack för alla positiva kommentarer. Jag suger åt mig varenda en ska ni veta! Jag läser alltid alla kommentarer, även om det inte syns!

Kommentar från Lina
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:07)

Jag skickar också positiva tankar till dig! Jag tänker på dig ofta även fast vi inte känner varandra. Du är fantastisk och jag tänker att du fixar allt jobbigt och då borde jag också göra det, då mina problem faktiskt är millimeterstora jämfört med era. Skickar många kramar till dig!

Kommentar från Ninja Ister
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:29)

Tänker positiva tankar – bara för dig att tanka in!
.-= Ninja Ister´s last blog ..Hälsenan bättre! =-.

Kommentar från Stina
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:37)

Här kommer en positiv bubbla från mig! Den är fylld med glada härliga tankar. Du är stark! Du är bra! Du kommer att bli helt frisk! Jag tycker om dig!

Jag saknar dig och hoppas att vi kan ses med våra bäbisar när du mår bättre. Jag tänker mycket på dig och hoppas att du kan njuta av att vara mamma till Sophie ( underbart namn… åååå så fint 🙂 ) Jag är nyfiken på att träffa henne, hon är väldigt lik Johan 🙂

Många långa kraaaaamar från mig till dig!

Kommentar från Sandra 17 år
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:45)

Tänk på våren och sommaren!
Tänk dig att vakna av fågelungars kvitter! Tänk dig doften av sommar. De flesta vet ju någon doft som symboliserar sommar för en själv, men det finns så många olika! Min egen är damm, faktiskt! Hur konstigt det än låter. När våren kommer och trottoarerna torkar ramlar all vinterns sand ner på marken. När sen fina vårskor får sanden att damma, DÅ luktar det sommar för mig!
Vilken är din sommardoft?
Tänk dig jordgubbar med grädde! Grilla i kvällssolen! Bada på stranden! Kyssar i solen!
TÄNK dig att gå ut i bara ben! Bara föreställ dig, eller att gå barfota på gräs!
Den underbara våren och sommaren känns så långt borta just nu när man tittar ut genom fönstret, men den kommer fortare än man kan tro! 🙂
(liten metafor kanske….?!)
Tänker mycket på dig varje dag, hoppas att du inte har ont eller är för ledsen.. För vi är många som bryr sig! 🙂

Kram!

Kommentar från Ludmilla
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:52)

Tack!! Det fungerar! 🙂 Mitt illamående har blivit mycket bättre (kunde inte äta middag, har fått medicin två gånger mot illamående på eftermiddagen) och jag är piggare! Tack!!! Nu ska jag bara låta bli att få infektioner efteråt också.

Kommentar från Tina i Falun
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:57)

Tack för kortet på fina, stora Jonas! Jag blev så glad. Och vad härligt att se lilla Sophie som skrattar här på din blogg, mitt i allt jobbigt. Hoppas du är lite piggare nu…eller annars imorgon. Tack o lov för mediciner, snart har du klarat dig igenom dem och kommer ut, full av energi och sundhet, på andra sidan! Sänder varma kramar.

Kommentar från Susanne
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (21:57)

Självklart skickar jag massor av bra tankar till dig! Nu ska du bara tänka positivt och tänka framåt! Detta ska bara bli bra det vet jag!! Är det någon som är värd detta bra besked så är det verkligen du fina Ludmilla! 🙂

Massor av kramar o tankar till dig/er!

Just det ja – nåt roligt skulle vi ju hitta på också! Den här sagan har min 8-åriga dotter hittat på själv och skickade den till mig via mailen (så alla ev stavfel är helt i sin ordning…. 😉 ). Den är sååå gullig!

Det var en gång en liten sköldpadda som var ute i den kalla vinden.
Vinden var hård och kunde blåsa ner massa hus.
Den hadde blåst ner sköldpaddans hus.
Sköldpaddan hadde ett väldigt stort hus då.
Men nu hadde han bara en mössa och en soffa kvar.
Nu var det natt.
Han sov som en stock.
Men vad han inte viste var att en liten flicka som hette lina och var 5 år hittade honom.
Hon byggde upp ett lika stort hus som han hadde haft förut.
Hon stälde den lilla soffan i vardagsrummet och jörde i årning massa fina saker som:en krok där han kunde hänga mössan på och en brasa
Som han kunde tända och en bok.
Men när han vaknade var det ändå nogot som saknades en tv!!
Och flickan jorde en tv.
Och just nu sitter lina och sköldpaddan och tittar på hans tv och är lykliga!

🙂

Kommentar från Susanne
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (22:05)

Evelina: Vad gulligt av dig ang gosedjuren!! 🙂

Kommentar från Linda
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (22:14)

Skickar över så mycket varma kramar, positiv energi och bra tankar till dig som jag bara kan. Härligt att tumören nästan är borta nu! 🙂

kram Linda
.-= Linda´s last blog ..TAPETER =-.

Kommentar från Åsa
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (22:39)

Följer med din blogg. Många är vi som följer med, men inte vågar skriva och önskar helhjärtat stöda dej iaf. Du är ofta i mina tankar. Förutom all kunskap jag fått av dej om babysim har du nu hjälpt mej att bättre möta personer som blivit drabbade av cancer, tänker på självmord… Jag är väldigt tacksam. Du är en STOR människa, Ludmilla! Om det är din man som står bakom eller vad det än är – så är du så skön, så medveten, närvarande, hel, och trygg i din person. Min bön är att din kropp ska bli stark och frisk. Du behövs för så många.

Kommentar från B
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (22:47)

Har du tänkt på en sak, Ludmilla?
Trots allt elände är det du som skickar positiva tankar till oss, nästan dagligen.
Du ger av din kraft även när du känner dig svag och bl a det gör dig till en otroligt stark människa.

Glad att lungmetastaserna backat.

Du vinner.
Du vinner hela fighten.

Kram.

/ B

Kommentar från Anna
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (23:05)

Skickar ett stort fång med positiva tankar och värme till underbara dig! Här rinner det också in… fast genom taket… vi har någon slags regnperiod i Spanien och taket gav med sig igår så nu nu droppar det… skapar ett nästan sövande ljud… vackert! Många stora kramar och extra energi! //Anna

Kommentar från Anna-Maria Aulin
22 februari, 2010 kl 22 februari 2010 (23:13)

Stort fång med energi till dig! Fåglarna kvittrade i den vackra soluppgången idag, trots all snö och kyla. Våren är här snart!

Om du inte orkar läsa boken The Secret så finns den att se på nätet. googla så hittar du den nog!

Kommentar från Helén från Finland
23 februari, 2010 kl 23 februari 2010 (5:23)

Massor med styrka även härifrån hållet…(även om ni vann oss i ishockey i går:-))

Kommentar från Jessica Linde
23 februari, 2010 kl 23 februari 2010 (5:54)

Jag skickar mina varma tankar till dig varje dag. Även om jag inte skriver till dig alltid hoppas jag att du känner dem. Vad härligt att knölarna är borta. Nu är det inte långt kvar! Tänk vilken känsla att ha besegrat det onda i kroppen och kunna fokusera på annat. Hejja dig 🙂
Något säger mig att min syster också har läst den boken och blev fast. Kanske något att fynda på bokrean?

Kommentar från Carro
23 februari, 2010 kl 23 februari 2010 (9:01)

GET WELL SOON Ludmilla!. Du kommer att klara det fint!.
Kram,
Carro.

Skriv någonting