Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Linnéastipendiater 2010

10 juni 2010 (20:40) | att hjälpa andra, Linnéa, självmord, tonåringar | av: Ludmilla

När Linnéa dog skapade vi Linnéas minnesfond. Ur denna delar vi årligen ut ett stipendium till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta på Gluntens Montessoriskola i Uppsala.

Linnéa gick i årskurs åtta när hon tog sitt liv för två år sedan.

Linnéa var en som många ansåg vara en god kamrat. Linnéa älskade att lära sig saker vilket gjorde att hon tyckte det var väldigt roligt i skolan. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var en som stöttade dem som mådde dåligt.

Stipendiets delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen.

Linnéastipendiaterna 2010 är:

Adam Seid Tahir utses till årets Linneastipendiat av klasskamrater i år 8. De motiveringar som eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

Adam är en vänlig, snäll och omtänksam kille. Han är trevlig mot alla och ser till att alla mår bra. Adam är uppmuntrande och positiv på ett sätt så det sprider sig till andra. Han är hjälpsam, rolig och ärlig. Han kan framföra vad han tycker på ett bra sätt och står för sina åsikter. Adam umgås med alla, behandlar alla lika och dömer ingen i förväg. Han bryr sig när man är ledsen och ensam. Han lyssnar och man kan prata med honom om allt. Man kan lite på Adam till 100%. Han är en sån som bryr sig om insidan och inte om utsidan av människor.

Hedvig Schröder utses till årets Linneastipendiat av klasskamrater i år 8. De motiveringar som eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

Hedvig är snäll, ärlig, glad och hälsar alltid på folk. Hon är positiv, omtänksam, trevlig och rolig. Hon är aldrig dum mot någon eller pratar illa om någon. Hon behandlar alla lika. Hedvig ställer upp för alla och ger råd och tröst om någon vill ha det. Hon respekterar andras personlighet och sätt att vara. Om man behöver en vän finns hon alltid där med en kram. Hos Hedvig finner man säkerhet. Hon är en bra kompis. Hon ser om man mår dåligt nån gång och frågar då om hon kan hjälpa till.

Stipendiet om ettusenkronor vardera delades idag ut av Linnéas storasyster Emelie. Det känns väldigt fint och känslosamt att minnet av Linnéa även lever vidare på det här sättet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Linda
10 juni, 2010 kl 10 juni 2010 (22:22)

Vilka härliga motiveringar och de båda verkar vara värda att få stipendiet. Vad fint att minnet av er dotter lever vidare på detta sättet. Kram!!
.-= Linda´s last blog ..SÅ TYST DET ÄR I HUSET =-.

Kommentar från J
10 juni, 2010 kl 10 juni 2010 (22:47)

Jättebra initiativ! 🙂 Jag är övertygad om stipendiet påverkar eleverna positivt! Och då menar jag alla, inte bara dem som fått stipendiet. Så var det i a f när jag själv gick i grundskolan för många år sen. Mobbningen minskade och det blev inte längre ”tufft” att vara taskig mot andra. Detta är i a f min erfarenhet av det hela! Bra Ludmilla! 🙂

Kommentar från Tuija
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (6:33)

Vilka fina, härliga motiveringar! Fint gjort av er och jag förstår att dom som fått stipendiatet är stolta. Linnea ler i sin himmel.

Kram Tuija
.-= Tuija´s last blog ..Delar med mig =-.

Kommentar från Helene
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (10:46)

Va fint av er…Kram Helene.
.-= Helene´s last blog ..Torsdag… =-.

Kommentar från Paulina
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (13:26)

Fint initiativ och vilken fräsig frisyr Emelie har numera!
.-= Paulina´s last blog ..Scener ur ett äktenskap =-.

Kommentar från Mia
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (18:04)

Mycket fint initiativ!
.-= Mia´s last blog ..Sova kan jag =-.

Kommentar från Susanne ohlsson
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (19:31)

Vilket fint stipendium som är ett minne av en fin flicka.
Fina ungdomar som arbetar för att ta hand om varandra
Gör det ni också!
kram Susanne
.-= Susanne ohlsson´s last blog ..Avslutning i dag för Margit….. =-.

Kommentar från Dottern
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (20:09)

Vilka fina motiveringar. Vilket fint sätt att levandegöra henne. Det är en god sak och ett sätt att påminna ungdomarna om att vara rädda och ta hand om varandra.’
Allt gott till er!
.-= Dottern´s last blog ..There will be days like this =-.

Kommentar från anonym
11 juni, 2010 kl 11 juni 2010 (21:49)

hej…Jag vet att du har mer pengar än mig…så därför vill jag gärna att du skickar mig en rimlig summa
..skickar pengar till detta konto.. 8169-5 914 844 158-8
jag vill vara anonym..skicka inom dom närmsta dagarna….
ska kolla om du skickat..sänd en summa du tycker är rimlig

Kommentar från maria
13 juni, 2010 kl 13 juni 2010 (14:27)

Styrkekramar från en änglamamma.
Innan min son lämnade oss så reste vi mkt, jag har mycket funderat på om vi nånsin kommer göra det. Men när jag läste ditt inlägg som du kallade fira-livet-resan, så känns inte tanken riktigt lika jobbig, om än fortfarande jobbig…
.-= maria´s last blog ..Plättar… =-.

Skriv någonting