Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Nu lossnar det!

31 augusti 2010 (8:56) | vikt | av: Ludmilla

Som du vet så började jag med GI igen i juli.
Jag hade krasst räknat med att jag skulle gå ned i samma takt som för 4 år sedan när jag gick ned 15 kg på 10 veckor. Men det har verkligen varit trögt!

Jag förstår att det beror på flera saker:
-min kropp hushåller med allt den kan efter den intensiva cellgiftsbehandlingen som jag gick igenom (slutade 11/5) samt operationen efter det (15/6).
-min kropp har påverkats mycket av allt kortison jag ätit under samma period.
-min kropp har försatts i ett tillfälligt klimakterium. Äggstockarna har fått sig en ordentlig snyting av cellgifterna.
-dessutom har mina fotproblem hindrat mig i att röra mig så mycket som jag skulle vilja

Jag har varit helt strikt med maten. Jag har dock ca 1 gg i veckan druckit vin och det stoppar ju upp fettförbränningen 1 – 2 dagar.

Men vågen stog helt stilla väldigt länge. Idag hade det dock hänt en del! Jag började på 81,6 och idag var den på 77,8. Måttbandet visade 5 cm mindre än när jag började. Jag märker på mina nyinköpta kläder att de sitter lite dåligt redan… 🙂

Nu så!
Nu lossnar det!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Lisa
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (9:12)

Bra jobbat, Ludmilla! Vade roligt att det äntligen visar resultat för dig också. Jag lyckades inte hålla Gi under semestern utan föll tillbaka i gamla vanor med kakor, godis etc vilket resulterade i 2,5 kg ökning. Men förra måndagen när vardagen återkom så körde jag igång igen och nu är det bara 0,5 kg kvar att jobba bort och sedan så klart fortsätta. Målsättningen är att gå ner ytterligare 4,5 kg innan 18 nov (då åker jag på kurs till Egypten!) för då har jag fått bort de kilon som kommit efter graviditerterna vilket skulle kännas som en stor vinst. Även jag har fått leta fram nya byxor från garderoben vilket är skoj. De gamla såg inte kloka ut när jag hade på dom!
Fortsatt lycka till!

Kommentar från Helene
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (10:43)

Va skönt och vad duktig du är som kämpar !!
Jag har börjat flera gånger men jag ger upp hela tiden !!
Blir sugen på allt möjligt.Har du skrivit nån lista på vad du äter en hel vecka med frukost, lunch, middag och mellanmål ??
Skulle behöva ha nåt att pricka av = ))
Ha en fin dag.
Kram Helene.

Kommentar från Soulsister
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (11:15)

Va härligt att läsa! Hejja dig!!!

Kommentar från Maria Katarina
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (13:28)

Bra jobbat! För två år sedan gick jag ned 20 kg på tre månader med GI o fast jag ”slutat” har jag ”bara” gått upp tre kg jfrt med 12 efter Viktväktardiet som jag testade innan. Nu tar jag nya tag, behöver ner sju, åtta kg men också för mig är det jättesvårt med andra omgången, även om jag inte gått igenom det du gjort.

Kommentar från Lovisa
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (18:59)

Härligt Ludmilla!
Har också bestämt mig att nu ska det göras ngt åt vikten. Har skämt bort mig själv en hel del sen min op + att röksuget sätter in ibland. Detta + att jag också har fotproblem + att det tagit tid med magen (ömmar en hel del fortf) har gjort att det har svällt ut lite…..;)
Men nu jäklar får jag skärpa mig! Och jag blev ännu mer peppad att se att du fixar det =)

Ha det bra,

/Lovisa

Kommentar från Jennie
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (20:22)

Vad skönt, bra jobbat!

Jag har också kört på, och börjar nu bli så van vid GI-kosten att jag inte behöver tänka så mycket på det längre. Det har blivit naturligt liksom! Vissa dagar glömmer jag t.o.m. skriva in maten på GI Viktkoll, eftersom jag nu har koll på hur mycket kolhydrater det jag äter innehåller ändå.

Jag har känt av mitt gamla envisa diskbråck de senaste veckorna och inte velat träna lika mycket som i början (fast det ska inte vara ett hinder, jag vet…) och då har det gått lite långsammare med viktnedgången. Men jag är nu på dag 48 (snart 7 veckor) och har gått ner 7,8 kg så det är jag naturligtvis jättenöjd med. Och jag mår underbart!

Längtar tills det ”syns” lite mer på mig dock, och magen börjar bli platt igen. Jag var inte super-överviktig när jag började (började på 77 kg och målvikten är 63) så det försvinner kanske mer jämnt över hela kroppen. Räknar med att de sista kilona kanske blir tröga också.

Hejar på dig, fina Ludmilla!

Kommentar från Susanne ohlsson
31 augusti, 2010 kl 31 augusti 2010 (20:35)

Oj vad roligt! Du har verkligen kämpat och visar för oss andra att det går bra om man håller sig strikt till den maten.
Tack för inspiration
Susanne

Kommentar från Mia
1 september, 2010 kl 1 september 2010 (7:43)

Heja Ludmilla! Du är bäst!
Kram Mia

Kommentar från Ludmilla
1 september, 2010 kl 1 september 2010 (8:08)

Oj vad alla är duktiga! Bra kämpat!
Helene: Jag skulle råda dig att antingen köpa en bok t ex av Ola Lauritzen och Ulrika Davidsson. De har skrivit flera tillsammans om GI med massor med veckorecept att följa. Eller så kan du gå med i giviktkoll.se. Där kan du både få massor med recept och skriva in vad du äter så att du ser om du håller kolhydraterna så lågt som det är nödvändigt!

Vi fortsätter ”kämpa” (jag tycker inte att det är att kämpa – jag saknar inget) med vår låghydratkost så ska ni se att vi når våra mål fortare än vi tror!

Heja alla!

Kommentar från Dottern
1 september, 2010 kl 1 september 2010 (21:09)

Bra jobbat! Varje steg åt rätt håll är ett steg närmare mål oavsett hur långt det är.
Kramar

Kommentar från Susanne
2 september, 2010 kl 2 september 2010 (22:00)

Grattis! Vad skönt att det lossnar! 🙂

Kommentar från Lillemor
3 september, 2010 kl 3 september 2010 (4:24)

Grattis bra jobbat det tar ju lite tid o gå ner kran Ehliens mamma

Kommentar från Soulsister
3 september, 2010 kl 3 september 2010 (8:04)

Tittar bara in för att säga hej o kolla hur du har det. KRAM

Skriv någonting