Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Friade kan få varning efter nyår

8 december 2010 (21:12) | sjukvård | av: Ludmilla

I Dagens Medicin läser jag idag att det kan löna sig att överklaga om man anmält till HSAN (Hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsnämnd) och fått avslag.

HSAN ska ju som bekant läggas ned och därför har flera av de anmälningsfall som skett senaste halvåret inte lett till någon påföljd eftersom ”det ändå ska läggas ned”. Det är ett 50-tal fall som man behandlade mellan september och november där nämnden kritiserade yrkesutövaren men det ändå inte blev någon påföljd.

Nu delar nämnden ut påföljder som vanligt igen fram till årsskiftet. Sen läggs nämnden ned.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Elin
9 december, 2010 kl 9 december 2010 (16:08)

Vi gjorde en anmälan på tre läkare till HSAN då min morbror begått självmord i mars 2009. Det drog ut på tiden grymt länge, gång på gång fick vi nya datum för när de lovade att ha tagit itu med det, vilket var väldigt jobbigt då det förhindrade sorgearbetet. När det äntligen närmade sig ett besked fick vi höra detta om att de, trots att de inte lägger ner förrän till årsskiftet, inte kommer dela ut fler reprimander.

Vad vi sedan fick reda på var att de avgjort det så att 2 av läkarna skulle fått varsin varning OM det inte vore för att de börjat tillämpa lagen i förtid. Det kändes väldigt tungt efter allt det jobb och den smärta det inneburit att skriva fram och tillbaka med anmälan. Nu har vi i alla fall överklagat detta beslut och har ändå rätt goda förhoppningar om att få rätt till slut.. Det känns verkligen inte som det är skött på ett bra sätt och så mycket illa bemötande vi fått! Dessutom känns det beklagligt att själva instansen ska läggas ner nu.

Skriv någonting