Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Finaldagen

26 januari 2011 (21:02) | babysim, tävling | av: Ludmilla

Igår var en spännande dag!
När jag kom till Stockholm begav jag mig till PWC kontor. Det är en mycket stor arbetsplats, revisionsbyrå, med ca 1200 medarbetare. Här skulle intervjun ske av de 10 jurymedlemmarna. Jag var där i tid och kunde sitta ned och dricka lite kaffe i den stilrena kontorsatmosfären.

Plötsligt var det min tur. Jag leddes in i rummet där 5 personer satt på var sin sida av ett långsmalt bord. De bad mig sitta ned i ena änden. Alla blickar mot mig och så en fråga:
-Kan du berätta lite om dig och ditt företag?
Jag hade 15 min på mig att försöka förklara varför det är viktigt att börja simma tidigt och vad det är för speciellt med just Linnéas Simskola. Jag berättade om vårt koncept och hur vi lär små barn att rädda sig själva. Jag berättade om hur man skriver in sig i vår verksamhet och att man har en plats till dess man säger upp sig. Vårt långsiktiga tänk. De frågade och tillväxtambitioner och affärsmodell. Jag ritade upp och förklarade.

Minuterna tickade iväg snabbt och så var det slut. Det kändes som att vi bara hade skrapat på ytan och att de omöjligt hade förstått vad det handlade om…

När jag tog hissen ned till entréplanet igen kände jag mig rätt säker på att jag inte skulle kamma hem något pris. De är ute efter en knivskarp företagare som har stor omsättning och som är mycket mer framåt än jag kändes det som.

Jag kunde checka in på mitt hotell och ta ett snabbt bad innan det var dags att bege sig till hotellet som finalen skulle vara på. Här skulle vi nu ha en repetition av finalen. Vi fick nu träffa varandra och jag var mycket imponerad av de andra 9 finalisterna. Så mycket ambitioner, driftighet och målmedvetenhet samtidigt som passionen för det som var och en arbetar för lyste igenom. Vi fick nu öva på hur vi skulle gå upp på scenen och var vi skulle stå.

Efter en kort paus fylldes teaterrummet på Hotel Rival med ca 600 personer och så drog finalen igång. Vi fick komma upp på scenen samtidigt som en film spelades upp med en sammanfattning om ”tävlingsbidraget”. Sedan blev vi intervjuade av konferenciern i tre minuter.

Intervjuad på scenen

Underhållning framfördes av Annika Norlin (Säkert!).

Priset som årets företagsutvecklare fick Catharina Tavakolinia som driver företaget Kavat Vård. Äldreboende med möjlighet att tillgodose de personliga intressen de äldre har.

Årets Företagerska

Årets Företagerska är Helena Casserlöv-Kvist med företaget Meritmind. Företaget har funnits sedan år 2000 och tillhandahåller tjänster inom ekonomiområdet genom att ta det bästa från management-, revisions- och bemanningsvärlden.

Se en film från kvällen här… Jag sitter bredvid Helena som sedan får priset som årets företagare. Grattis!!!

Fotografering efteråt

Läs mer här om de olika bidragen och vinnarna…

I UNT står det att jag blev utan pris… 🙂 Men det är ju inte sant. Jag blev ju finalist och det var väl det viktigaste. Tycker jag i alla fall!

Det var verkligen en fantastiskt rolig upplevelse som jag är glad att fått vara med om.

Efteråt åkte Johan, som hade slutit upp under kvällen, och jag till vårt hotell och åt middag. Klockan var nästan tio på kvällen, men vi hade inte ätit middag. Som tur var fanns en mycket bra restaurang fortfarande öppen och vi njöt verkligen.

I morse tog vi sovmorgon och njöt igen av att få unna sig lite lyx mitt i veckan. Vi konstaterade hur bra vi har det och det känns härligt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Inkan o Ligan
26 januari, 2011 kl 26 januari 2011 (21:30)

Men självklart. Att bara komma dit är ju värt mycket.
Kram

Kommentar från Maria
27 januari, 2011 kl 27 januari 2011 (1:24)

Ja du är en vinnare iallafall 🙂
Och vad bra presentationsvideon för din simskola var 🙂
Kram

Kommentar från Catarina
27 januari, 2011 kl 27 januari 2011 (1:56)

Jätte bra presentation av ditt företag och pris eller ej du var i finalen bara det.
Säger GRATTIS iallafall =)

Kommentar från Malena
27 januari, 2011 kl 27 januari 2011 (11:01)

Grattis till finalistplatsen! Synd att vi inte kände till Linnéas simskola när min dotter var liten, nu är hon 7 år och KAN simma men vågar inte utan simdyna. Men jag antar att det är mer vattenvana som krävs.

/Malena

Kommentar från Monica nordström
27 januari, 2011 kl 27 januari 2011 (21:48)

Gläd dig åt att ha nått dit du nått! Så fantastiskt härligt att få en kväll med sin älskade! Simma lugnt.

/ Monica

Kommentar från Tofflan
27 januari, 2011 kl 27 januari 2011 (23:03)

Ett stort GRATTIS till att du kom så här långt som du gjorde! Bara det är en ära i sig!

Skriv någonting