Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


I morgon är det dags

8 februari 2011 (22:13) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Nu sitter jag här nyduschad och skrubbad med apoteksköpta Descutan.
Sängen är bäddad med rena lakan och imorgon ska en ny omgång med Descutan göras.

Imorgon bitti ska port-a-cathen tas bort.
Äntligen. (?)

Jag har väntat så länge på att få bort den och ”resterna” min cancersjukdom. Nu när det är dags känner jag mig obehaglig till mods. Det är nog inte att bli av med den som känns obehagligt, utan det faktum att jag blir patient igen. Det hela ska gå fort och är inget stort ingrepp, men det är min integritet som tas ifrån mig igen. Och tydligen har jag blivit känsligare för det.

Det kommer att behövas 10 dagar för det hela att läka. Under den tiden får jag inte lyfta. Det blir ju intressant att se hur det går med en intensiv 1-åring… Eftersom slangen sitter in i ett av de stora kärlen nära hjärtat finns det en blödningsrisk när man tar bort den. Och jag är dessutom ovanligt lättblödande.

Men, sen har jag tagit det sista steget in i ”friskheten”! 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Gunilla
8 februari, 2011 kl 8 februari 2011 (22:59)

Det kommer att gå bra för dig Ludmilla!
Kram

Kommentar från Cherie
8 februari, 2011 kl 8 februari 2011 (23:06)

Lycka till imorgon, ska tänka lite extra på dig!

Kommentar från Pixi
9 februari, 2011 kl 9 februari 2011 (7:59)

Oh vad roligt för dej !! GRATTIS!! Glädjer mej så att du har blivit så bra,ska hålla tummen för att du hädanfefter slipper att vara mer sjuk!kram =)

Kommentar från Ulla i Umeå
9 februari, 2011 kl 9 februari 2011 (8:52)

Visst är det konstigt hur lätt man faller in i patientrollen! Fast det kanske är så att ”vi i vården” känner av detta mera. Förstår din känsla. Jag får dras med min ”port”, lär väl aldrig kunna plocka bort den. För mig är inte fråga OM jag får ett recodiv, utan NÄR jag får det.
Stor Kram/Ulla

Kommentar från Camilla
9 februari, 2011 kl 9 februari 2011 (13:51)

Hoppas allt går bra och fort 🙂 lycka till så mycket!!!

Kommentar från Ellinor
9 februari, 2011 kl 9 februari 2011 (15:55)

Hittade din blogg och vill bara skänka en stor styrkekram!

Kramen

Kommentar från Emy
17 februari, 2011 kl 17 februari 2011 (19:20)

Hjälp Tindra !

http://samlain.se/insamling/insamlingar/insamling-till-finaste-tindra/

Skriv någonting