Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Jourvuxen stöttar barn och ungdomar på Facebook

4 februari 2012 (10:39) | att hjälpa andra, tröst&hopp | av: Ludmilla

Det som började med ett mail till Christina Stielli några dagar före nyårsafton blev på bara en dag Jourvuxen, en sida för barn och ungdomar på Facebook. Idag har Jourvuxen närmare 2000 gillare och 20 vuxna med olika bakgrund och etnicitet svarar dagligen på frågor och funderingar från barn och ungdomar.
– Jag fick ett mail från en flicka som hade lyssnat på en av mina föreläsningar. Hon var orolig för nyårsafton eftersom hennes mamma hade bjudit in kompisar som ofta blev stökiga. Hon behövde prata med någon som lyssnade, säger Christina Stielli.
Christina twittrade om mailet som hon fått av flickan och fick stor respons, någon erbjöd sig att hämta flickan och en annan att prata i telefon med henne under nyårskvällen. Det var då idén föddes, eftersom det inte fanns några vuxna som lyssnade på Facebook skapade Christina Jourvuxen. Sidan spred sig snabbt, bara genom Facebook har Jourvuxen nått över 400 000 personer genom delningar och kommentarer.
– Jag trodde aldrig att vi skulle få ett sådant bemötande som vi fick med Jourvuxen, inte en enda negativ kommentar någonstans och så många som vill ställa upp. Det är fantastiskt, säger Christina Stielli.

Idag står 120 personer på väntelistan för att bli jourvuxen och Christinas mål är att barn och ungdomar i hela världen ska ha tillgång till en jourvuxen.
– Det finns inga gränser. Jag skulle vilja bidra till att alla känner att det alltid finns en vuxen som har tid att lyssna, oavsett var man befinner sig.

Titta in på jourvuxen på facebook här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anna
4 februari, 2012 kl 4 februari 2012 (17:52)

Vad bra! 🙂

Kommentar från Alicia – Borrelia & Fobi
4 februari, 2012 kl 4 februari 2012 (18:57)

Åh vilket bra initiativ!! 😀

Kommentar från Spådamen
5 februari, 2012 kl 5 februari 2012 (13:59)

Vilket initiativ! Jag älskar människor som gör sånt här.

Lycka till med allt.

Kram

Skriv någonting