Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Åter till livet

27 februari 2012 (17:16) | att hjälpa andra, boktips, depression, självmord | av: Ludmilla

En lättläst bok för dig med depression, ångest eller rädsla. Av Felix Berg.

Boken är skriven av en man som haft en djup depression och varit självmordsbenägen och hur han hittat tillbaka till livet och glädjen. Han skildrar skillnaden mellan att vara sjuk och att vara frisk och att det verkligen går att ta sig upp ur mörkret. Han har valt att skriva mycket enkelt eftersom man som deprimerad inte orkar läsa särskilt mycket. Det finns många förenklingar även vad gäller olika sjukdomstillstånd, medicinering osv. Men boken är ett dokument från en medmänniska till en annan. Med ett viktigt budskap: Det går att bli frisk.

Ur boken:

När vi drabbas av en depression kan det kännas som om vi alltid varit deprimerade. Och alltid kommer att vara det. Vi tror att vi sitter ohjälpligt fast i ett lidande ingen annan kan förstå vidden av. Vi kan inte inse att lidandet någonsin kommer att upphöra. Men det finns ett slut på depressionens smärta och dysterhet. Det är inte självmord!

Depression är inget fult. Inget att skämmas för. Bara hemskt. Förfärligt hemskt! Det är ingen skam att söka hjälp hos psykiater, psykolog eller terapeut. Själen kan få tillfälliga skador. Det är lika naturligt som att kroppen kan få det.

Boken går att beställa direkt från Vitalförlaget här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Skriv någonting