Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Tjejzonen

30 mars 2012 (15:01) | att hjälpa andra, depression, sexuella övergrepp, självmord, tröst&hopp | av: Ludmilla

En site som är värd ett besök är www.tjejzonen.se
Här hittar du olika sätt att få kontakt med andra tjejer bland annat om du mår dåligt på något sätt. Det finns flera olika sätt att få stöd men också att stödja andra.

Till exempel så finns det en chat som är öppen 5 kvällar i veckan som vem som helst kan gå in i. Det finns en särskild chat för de med ätstörningar. Dessutom kan man få en ”egen storasyster” både på nätet eller IRL.

En Storasyster på nätet är en volontär, en ung kvinna mellan 20-35 år som chattar med en yngre tjej, sk. Lillasyster. Man kan prata om allt möjligt och det är tjejen som bestämmer!

Storasyster och din Lillasyster träffas inte i fysiska livet så de kan bo var som helst i Sverige. De kommunicerar med varandra via chattandet.

En Storasyster vill hjälpa att tänka framåt, månar om att tjejen tar hand om sig, tar reda på vad tjejen tycker är roligt och motivera henne att göra det. Systrarna chattar med varandra en timme i veckan, under ett år.

Tjejerna som kontaktar Chatten vill tala om allt mellan himmel och jord och det allra vanligaste temat är psykisk ohälsa.

Läs mer på www.tjejzonen.se

Tjejzonen finns också på Facebook.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från catarina
31 mars, 2012 kl 31 mars 2012 (21:04)

Toppen bra sak! För många isolerar sig och tappar kompis skaran ganska fort när man börjar må dåligt. Då är det toppen att man hemma via nätet ändå kan ha den sociala biten när man själv vill och orkar. Jag har själv tidigare undfer över 3 år jobbat som stödperson via nätet för smärtpatienter och det var toppen. Eftersom jag själv är det var det lika värdefullt för mig att kunna hjälpa som att få feedback själv.
Sedan detta att man kan vara öppen på ett helt annat sätt då man inte egentligen vet vem mottagaren är och denne inte heller har massa förutfattade meningar osv. Det blir på ett mycket ärligt sätt och därmed också lättare att öppna upp sig och diskutera samtidigt som man får igen så enormt mycket. Å det kan jag säga att på ett sådant ställe kan man få vänner för livet, det har jag fått.

Kommentar från Laura
7 april, 2012 kl 7 april 2012 (11:07)

Det är sjukt sorgligt att din dotter tog självmord som 14 åring. Det är bra att du delar dina känslor, den tuffaste perioden i livet är tonåren, själv är jag 13 år och jag förstår…. men lycka till iaf och jätte fin blogg. ♥

Kommentar från inkan och ligan
8 april, 2012 kl 8 april 2012 (12:25)

Bra sajt det där.
Kram

Skriv någonting