Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Cancerkontroll idag

23 augusti 2013 (11:28) | Cancern, sjukvård | av: Ludmilla

Idag var det dags att åka till Karolinska igen. Det var mer än ett år sedan.

Det är märkligt hur minnen etsar sig fast. Redan när jag närmade mig byggnaden började jag må illa. När jag gick förbi kiosken och kände bulldoften mådde jag ännu mer illa. Tankarna på hur det var under cellgiftsbehandlingen var tydliga.

Karolinska sjukhuset var mitt hem mer eller mindre från den 1 jan 2010 till den 11 maj 2010. Cellgiftskurer varje vecka, extra doser in i ryggmärgsvätskan 3 gånger. 2 allvarliga blodförgiftningar som gjorde att de viktiga behandlingarna var tvungna att skjutas upp.

Sophie var bara 6 veckor när jag fick diagnosen, den ovanliga cancerformen Choriocarcinom, moderkakscancer. Jag fick såklart sluta amma och Johan fick vara pappaledig och ta hand om Sophie istället.

Det var en tuff tid. Men nu när man har kommit igenom det med livet i behåll skulle jag inte vilja vara utan det. Det har givit mig ett nytt perspektiv på livet.

Livet är nu!

Och jag är frisk!

20130823-142848.jpg

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Helena
23 augusti, 2013 kl 23 augusti 2013 (16:39)

Kram på dig finaste! Ha en underbar helg med din familj.

Kommentar från Mamma
24 augusti, 2013 kl 24 augusti 2013 (20:20)

Vi är lyckliga med dig älskade Milla och livet är nu som du säger.
Kramar från oss

Kommentar från Tofflan
25 augusti, 2013 kl 25 augusti 2013 (18:25)

Ja det händer nånting, helt klart, efter c…
Glad att jag har fått vara med om dig och träffa dig!!!

Kommentar från Sara Modigh – En blogg om psykisk ohälsa
30 augusti, 2013 kl 30 augusti 2013 (23:24)

Hejsan, Din blogg har kommit upp i en sökning efter bloggar förknippade med psykisk ohälsa vilket får mig att anta att psykisk ohälsa är något som du skriver om regelbundet i din blogg. Jag driver själv en blogg om psykisk ohälsa och har i min blogg startat upp ett projekt för att få fler människor att prata öppet om sina erfarenheter med psykisk ohälsa.
Psykisk ohälsa är fortfarande ett tabubelagt ämne med många fördomar.
Genom att bryta tabun kan vi öka kunskap och där med även minska fördomar. Vill du vara med i eller veta mer om mitt projekt ”Modiga Människor” Skriv ett mail till Polyhymnia__@hotmail.com
Mvh Sara Modigh http://saramodigh.bloggplatsen.se/kategori/239159-modiga-manniskor/

Kommentar från Baron von Munchhausen
31 augusti, 2013 kl 31 augusti 2013 (2:03)

Styrkekram

Kommentar från Sara Modigh – En blogg om psykisk ohälsa
31 augusti, 2013 kl 31 augusti 2013 (13:39)

Jag har bloggat om min psykiska ohälsa i snart fem år, vilket har lett till att många ungdomar kontaktat mig med sina problem. En återkommande sak som många sagt är att de inte vågar prata om hur de mår, speciellt inte med familj, vänner eller sjukvård. Jag har sett hur många av ungdomarna mått sämre och sämre men hållit det för sig själva istället för att be om hjälp. 
För några år sedan startade jag ett projekt i min blogg där jag lät människor berätta om psykisk ohälsa. Prata om det inför ungdomarna, jag såg en positiv effekt av det och vill därför starta upp detta projektet ännu en gång. 

Så det det handlar om är alltså en form av gästbloggande, men under ett specifikt ämne.
Så vill du skriva ett inlägg om din erfarenhet av psykisk ohälsa så kan du skicka den till Polyhymnia__@hotmail.com
Glöm inte att skriva med om du vill vara anonym eller om du vill ha med länkar till din blogg.

Kommentar från Lotta
11 september, 2013 kl 11 september 2013 (18:11)

Hej! Så härligt att höra att du är frisk. Det tycker jag att vi ska fortsätta med, eller hur?
//Lotta

Skriv någonting