Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Appar för ungdomar – jag behöver din hjälp!

20 oktober 2013 (18:33) | att hjälpa andra, depression, psykiatri, självmord, sjukvård, skolan | av: Ludmilla

Jag har ju skrivit en bok för ungdomar (och vuxna). Den förmedlar verktyg som är tänkta att hjälpa unga att hantera livets svårigheter, helst redan de uppkommer. Boken heter Livet är nu och kan beställas här på bloggen eller genom min hemsida www.kbtdittliv.se Den första upplagan är snart slut. Den säljs till både privatpersoner, BUP-mottagningar, Ungdomsmottagningar och skolor runt om i landet.

Jag skulle vilja komplettera boken med en app. Jag tänker att en app är mer lättillgänglig eftersom i stort sett alla ungdomar har en egen telefon som nästan är som en del av dem. Jag vill att appen ska vara tillräckligt rolig och inspirerande för att man ska vilja använda den samtidigt som den ska lära ut livskunskap. Som ett spel där man måste klara vissa saker för att gå vidare. Nu behöver jag få hjälp att spåna på vad det skulle kunna vara. Jag tänker att det skulle kunna vara
-hur man närmar sig en klasskompis som verkar må dåligt
-hur man hanterar typer på nätet som närmar sig sexuellt
-hur man berättar för en vuxen att man mår dåligt

och så vidare. Det ska vara ett budskap som normaliserar att man mår dåligt. Vi alla mår dåligt emellanåt. Man är inte en dålig människa för att man får en depression. Varannan kvinna får i Sverige en behandlingskrävande depression. Det är VANLIGT = NORMALT. T o m självmordstankar är normala! Och ofarliga! Så länge som vi inte agerar på dem.

Hjälp mig att spåna fritt på den här!

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sara
20 oktober, 2013 kl 20 oktober 2013 (23:23)

Vilken bra idé! Jag har tyvärr inga tips och idéer, men det skulle ju kunna bli hur bra som helst.

Har du någon gång funderat på att även använda youtube som plattform? Den här serien till exempel (http://m.youtube.com/watch?v=EHGPUzPGI_Y&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DEHGPUzPGI_Y) tror jag fångar uppmärksamheten hos dom ungdomar som ser den. Och något liknande saknas i Sverige…

Kommentar från Sara
20 oktober, 2013 kl 20 oktober 2013 (23:30)

Oups… Fel länk, den här hade jag egentligen tänkt mig. (Men dom är ju del av samma serie och den första är också bra.)
http://m.youtube.com/watch?v=lBUhxak0cRc

Skriv någonting