Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Föreläsning tillsammans med Camilla Henemark

7 november 2013 (19:34) | att hjälpa andra, psykiatri, självmord, sjukvård, tröst&hopp | av: Ludmilla

Jag har tidigare berättat om Camilla Henemark och vårt samarbete i flera inlägg.

Jag tog kontakt med Camilla efter ett inslag i Malou von Sivers program där Camilla berättade om sitt engagemang i suicidpreventionsfrågan och tyckte att hon både var mycket modig och hade väldigt vettiga åsikter. Camilla hade då precis kommit på benen igen efter en lång tid med självmordstankar och inläggning på psykiatrisk klinik.

Camilla har därefter lyckats både skriva en bok om ”Det ljuva livet” som hon levt och i flertalet intervjuer och TV-program berättat om sin tid som hemlös och fast besluten att ta sitt liv. Hon har också berättat om sin diagnos ADHD. Camilla fortsätter att kämpa tillbaka till ett liv att leva. Det är inte lätt och det är fortfarande flera pusselbitar som fattas.

En viktig sak för Camilla är att med sin erfarenhet göra en skillnad i samhället. Om hon kan göra skillnad känner hon att hon har en anledning att finnas kvar och fortsätta arbeta och det är också därför som hon är så öppen med vad hon varit med om. Camilla är också ambassadör för organisationen Suicide Zero som jag är ordförande i.

Jag föreläser ofta om självmord ur dels ett professionellt perspektiv som läkare och KBT-terapeut och dels ett anhörigperspektiv som mamma till Linnéa som tog sitt liv 14 år gammal. Tillsammans med Camilla Henemark kommer jag nu att erbjuda föreläsningar även ur patientperspektivet om livet inifrån en psykiatrisk avdelning. Camilla ger sin syn på hur det är att vara självmordsbenägen, att inte få den hjälp man behöver och att få hjälp precis när man behöver. Camilla berättar om hur det är att ha svåra neuropsykiatriska diagnoser samtidigt som man är en insiktsfull och intelligent person. Hur de olika delarna inom henne skapar kaos samtidigt som hon är expert på att hålla upp en snygg fasad.

Tillsammans ger vi en dynamisk, spännande och omskakande föreläsning för dig som vill boka oss. Målgrupp för föreläsningen är skolpersonal, skolungdomar, psykologstuderande, läkarstuderande, primärvård, slutenvård, boendestödjare, kyrkans personal, blåljuspersonal, begravningsentreprenörer, akutsjukvården, politiker med flera. Självmord är något som berör alla! 1500 personer tar sina liv varje år i Sverige. Det är närmare 5 gånger så många som dör i trafiken. Det är alltså självmord som borde oroa oss mer än trafikolyckor! Vi behöver mer information om vad det är som händer och hur det kan förhindras.

För självmord kan förhindras, med rätt kunskap!

För mer information, offert och bokning kontakta mig på: info@kbtdittliv.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , suicide zero

Skriv någonting