Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Konsten att rädda liv, av Ullakarin Nyberg

20 november 2013 (18:19) | böcker, självmord, sorg&saknad | av: Ludmilla

konsten-att-radda-liv-om-att-forebygga-sjalvmord

Jag vill rekommendera en utomordentligt bra bok om hur man förhindrar självmord!

”Det är två sorger i en. Ingen talar om min son, ingen nämner hans namn, det är som att han aldrig har funnits. Så säger en mamma vars son tog sitt liv. Suicid som dödsorsak och trauma är inte jämförbart med andra dödsfall. En skillnad är att det ofta blir väldigt tyst runt människor som har mist en närstående i suicid eller själva försökt ta sitt liv. Tystnaden har flera orsaker. Rädsla är en, men också okunskap om vad som driver människor att välja en så drastisk lösning på en svår livssituation.

Den här boken tar sin utgångspunkt i möjligheten att förstå och möta den som överväger att ta sitt liv eller sörjande närstående. Författaren ger konkreta exempel på hur man kan skapa ett samtalsklimat som hjälper människor att uttrycka sin smärta i ord och vad man själv kan säga och göra i mötet. Genom känslomässig närvaro, enkla formuleringar och små omsorger går det att hjälpa människor som befinner sig i förtvivlade situationer.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från cecilia
22 november, 2013 kl 22 november 2013 (22:08)

Tack för bra boktips! Ulla-Karin är fantastisk. Hon är empatisk och förstår. Vi mötte henne efter att min bror dog.

Skriv någonting