Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


På tisdag

9 februari 2014 (19:51) | Linnéa, självmord | av: Ludmilla

På tisdag är det Suicide Zeros (Suicide Rescues) årsmöte. Vi träffas kl 17.00 på Hotel Elite Arcadia.
Därefter är det föreläsning med mig och Camilla Henemark. Jag ska berätta om självmord ur ett professionellt perspektiv och ur ett anhörigperspektiv. Camilla ska berätta ur ett patientperspektiv. HOn har varit självmordsbenägen under lång tid och även varit inlagd på psykiatrisk klinik.

Camilla är en mycket intelligent och ”god” person. Hon har fått uppleva många tuffa saker. Hon har varit en person med tydliga åsikter och fått mycket kritik i och med att hon sticker ut. För mig är hon en ”survivor”. Hon jobbar i motvind. Hon kämpar för sin överlevnad, dag för dag. Folk tror att hon är en glamorös artist som glider på en räkmacka, men så är det ju inte. Verkligheten är inte så snäll på henne. Men Camilla kämpar. Och i och med henne kändisskap kan hon ge suicidbenägenhet ett ansikte. Hon kan på ett mycket reflekterande och konstruktivt sätt reflektera över sin situation och vad som är hjälpsamt och inte hjälpsamt.

Jag kommer att berätta om vad självmordsbenägenhet är, varför man tar sitt liv och ta död på de myter som finns. Jag kommer också att berätta historien om Linnéa. Varför Linnéa tog sitt liv. Camilla kommer att berätta om hur det känns att vilja ta sitt liv och hur det är att vara inlagd på en psykiatrisk klinik. Hon kan också reflektera om hur det är att en vän tar sitt liv, eftersom hon fick vara med om det också.

Att leva mot alla odds. Antingen för att man själv inte har någonting att leva för, eller för att man fortsätter att leva för att ens barn tog sitt liv – det är temat för kvällen.

Det finns 60 platser på Hotel Elite Arcadia, Körsbärsvägen 1, Stockholm.

Föranmälan görs till: kontakt@suicidezero.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Susanne Gustafsson
11 februari, 2014 kl 11 februari 2014 (9:23)

Lycka till! Jag hade gärna velat närvara och lyssna på er båda! Det är så viktigt det ni går ut och gör!

Skriv någonting