Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Utan dator

9 februari 2014 (19:40) | allmänt | av: Ludmilla

Jag har varit med om det spännande tillståndet att vara utan dator i en ”hel” vecka. Jag provade att uppgradera till Mavericks och då hängde sig datorn. Det är lite ovanligt att det inte fungerar smidigt med min Mac dator. Oftast flyter allt bara på.

Jag beställde en ny dator eftersom det ”var dags” att byta i vilket fall. Men alla filerna är ju det som är mest värdefullt. Föreläsningspowerpoint, bilder och olika dokument. Till min förfäran så fungerade inte säkerhetskopieringen av filerna. Minns inte varför det inte ställdes in ordentligt, men ett vagt minne om detta har jag. Nu har jag lämnat in min gamla dator till Ibas, ett företag som håller till vägg i vägg med mitt kontor. De arbetar med dataräddning. Det måste vara en lukrativ bransch!

Man håller fortfarande på att kopiera över filer, så jag hoppas på att kunna få den data jag behöver.

Det var spännande att vara utan dator en vecka. Jag upptäckte att trots att jag har både Iphone och Ipad så var det svårare att klara sig utan en dator. Det är svårare att skriva. Det är svårare att ha överblick över sina mail. Jag kunde inte koppla upp mig till kontoret utan var tvungen att åka dit för att avhandla mina jobbsaker.

Och det var väl bra så. Jag läste mer på papper. Jag har en hög med artiklar, böcker och tidningar som jag jag vill läsa. Den kunde jag påbörja nu.

Det är hemskt hur uppkopplade vi är hela tiden. Eller fantastiskt. Jag kan inte riktigt bestämma mig hur det är. Men lagom är väl bäst? Det viktiga är väl att vi inte glömmer bort att vara i det verkliga livet också? Eller hur ska vi tänka?

Skriv någonting