Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


En vanlig fredag, i korthet

24 oktober 2008 (21:45) | allmänt, babysim, barn, livet | av: Ludmilla

Vakna. Äta frukost. Kolla vad pojkarna ska ha med till skolan.
Halloweenfest på Oscars fritids. Läskig utklädningsdräkt. Letar, letar, letar…
Johan hade redan letat fram. Ok, bra.

När vi skulle åka skulle Oscar ha en mask också. Leta, leta, leta… Hittar inte. Åker ändå. Oscar accepterar ganska bra.

Jonas sista dag som medlem i Kortfilmsfestvalens jury.

Till graven. Städa undan löv och vissna blommor. Kratta. Förbereda för gravstenen.

Till kontoret.

Förbereda för kommande kursstart. Styra upp rutiner. Ringa kunder. Möte med instruktör. Förbereda inför underBARA BARN mässan. Förstå att jag behöver vara vikarie på söndag. Vi får väl skjuta upp höstlovet några dagar då.

Hämta barn på skolan . Oscar och Daniel hade vunnit frågestigen och Oscar såg stor och nöjd ut. Jonas höll precis på att avsluta rundpingisen och vann.
Så långt allt bra.

Vi behöver handla. Jonas vill inte följa med. Lämnas av hemma.

Oscar och jag åker till ICA. Tar först en lapp på systemet. Varför måste det alltid vara fredag eftermiddag när man kommer på att det skulle vara mysigt med vin till middagen? Dessutom en fredag när folk verkar ha mer pengar än vanligt…

Rafsar åt oss det nödvändigaste och köar i kassan. Nästan framme möter vi en kär vän. Småpratar lite. Min tur.

-Var är plånboken???? Pinsamt… Måste vara kvar i den andra jackan…

Min vän betalar åt mig. Suck… Vilken tur… Eller nåt. Jag gillar inte att känna mig beroende av någon annan… Men väldigt snällt!! Tack EvaBritt!! De 250:- kommer tillbaka imorgon!

Ja, då är det ju ingen idé att man går tillbaka till systemet heller…

Åker hem igen. Hämtar plånboken. Jonas vill åter följa med eftersom han kommit på att det kan vara bra att köpa lördagsgodiset redan idag.

Numret på systemet har precis gått. Nu är det hundra nummer igen.

-Vi kan ju handla godis under tiden!

Willys har billigare godis.

-Vilket godis handlade du när du var liten mamma?

Frossande i godishyllorna (med ögonen – jag äter ju inte socker längre)…

Så handlar vi lördagsgodiset. Ingen lång kö. Skönt.

Numret på systemet har rört sig långsamt. Det är nog inte meningen att jag skabjuda på vin ikväll.

-Vi kan gå in i djuraffären mamma!

Ok. Vi har ju ett par vandrande pinnar. Undrar om de har någon smart mat till vandrande pinnar som man kan ge typ en gång var tredje vecka. Nej. Det har de inte. Men en massa andra saker. Undrar varför de måste ha så otroligt många saker. Tänker direkt på lagerkostnader och att det brukar vara ganska glest med kunder i butiken. Pojkarna drömmer om ett husdjur och vi är ju alla allergiska. Men de vandrande pinnarna som är rätt tacksamma bara de får lite fukt och något blad ibland tas ju inte något vidare hand om så ett annat djur känns inte som att jag skulle vilja ta hand om också. För det blir ju jag.

Ut ur djuraffären. Systemet-numret sniglar sig fram.

Vi går in i blombutiken. Extrapris på gravljus. Fina gravlyktor utan kors på. Hjärtan. Diskuterar med expediten. Hon lovar att anpassa ett hjärta i lila färger istället för höstfärger. Köper lykorna och ljusen.

-Attans. Nu missade vi numret till systemet igen. Nu är det hundra nummer kvar igen.

Ok. Det finns fler butiker att titta i. För barnen är ju allt spännande och det finns så mycket att lära och upptäcka…

LÅÅNG tid senare blir det vår tid och jag köper ett par flaskor vin av nyheterna.

Hem. Klockan är nu strax före kl 18. Johan är punktlig. Brukar alltid vara hemma kl 18.
Vi samarbetar toppen, jag och killarna. De dukar, fixar sallad och tänder ljus. Jag steker kyckling och ger den en asiatisk touch. De får gårdagens makaroner. Johan och jag äter inte något till förutom sallad.

Johan kommer hem… Allt i sin ordning!

Mysig middag tillsammans. Tittar på ”HJÄLP!!” på DVD. Spelar PLUMP i kortspel.
Mysigt.

Nattning.

Puh…

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Maria
24 oktober, 2008 kl 24 oktober 2008 (22:23)

Inte utan att jag känner igen mig – dagarna går i 110 och det är alltid något som ska göras- eller som redan skulle vara gjort. Får jag fråga vilken blomsteraffär du var i, jag har letat efter en fin gravlykta här i stan på flera ställen utan att lyckats hitta någon. Hoppas du får en lugn helg. kram, Maria

Kommentar från Lisa Olveby
24 oktober, 2008 kl 24 oktober 2008 (23:31)

Haha, kan inte annat än skratta när jag tänker på hur du ränner runt fram och tillbaka för att börja om igen, med ditt jagande idag så hoppas jag vinet ditt var gott så du kunde njuta rejält av det. Kram och trevlig helg. Lisa

Kommentar från Lo
25 oktober, 2008 kl 25 oktober 2008 (10:14)

Hej. Jag har följt din blogg sen i somras. Jag skulle villja prata med dig. Visst du är ju läkare och sånt, det är inte jag, jag är bara en kvinna som blivit av med min bror i självmord men kanske kan vi finna varandra och ju mer man tjatar om va som hänt ju bätrre är det!
Jag finns ett mail bort bara! Kram

Pingback från Ludmillas Blogg » Väntar ni på mig?
25 oktober, 2008 kl 25 oktober 2008 (10:30)

[…] Glömde en sak från igår… […]

Kommentar från Ingrid
25 oktober, 2008 kl 25 oktober 2008 (11:04)

Jamen visst är vissa dagar bara såna och ibland känns det som om alla dagarna är såna här…

Ha en lååång skööön helg.

Skriv någonting