Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Jessicas mamma fick rätt

27 december 2008 (17:08) | barn, depression, död, psykiatri, självmord, sjukvård, sorg&saknad, tonåringar | av: Ludmilla

Jessica dog hösten 2007 genom att hon ställde sig framför ett tåg.
Hennes mamma hade kämpat i två år och familjen hade kontakt med BUP. Trots detta lyckades Jessica att genomföra sina planer.

Detta var ett LexMaria-ärende och nu har HSANs utlåtande kommit där de båda kuratorerna prickades för att de inte tagit kontakt med en läkare när Jessicas ätstörning och nedstämdhet blev sämre under sommaren 2007. Läs utlåtandet här…

Det krävs mycket ork och mod att göra en anmälan och jag tycker att det är oerhört starkt av Lisa att göra detta.

Trots att det inte ger Jessica tillbaka så kan det kanske hjälpa någon annan att man är tvungen att se över rutinerna inom vården.

Vårt ärende är fortfarande under behandling av både Socialstyrelsen och HSAN.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Matilda
27 december, 2008 kl 27 december 2008 (18:45)

Bra inlägg, som alltid! Mitt inlägg om mitt gågna år och det kommande året tänkte jag lägga upp på nyårsafton – med lite ändringar 🙂

Matildas senaste blogginlägg..ursäkta röran.

Kommentar från Linda
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (0:33)

Min dotter ställde sig inte framför ett tåg hon valde en annan väg att avsluta sitt liv, Det spelar ingen roll på vilket sätt våra barn/kära dör ifrån oss… vi får aldrig något svar hur än mycket vi frågar. Jag har ropat och skrikigt och jag har skrivit till socialministern för att få någon att lyssna, men tyvärr så verkar psykvåden inte ha nog med resurser för att hjälpa sargade själar. Det blir väl kanske billigare med att låta de våra dö istället för att hjälpa och finna en fungerande behandling för dem.
/Kram till dej Ludmilla från Annas änglamammma

Kommentar från Saga Elgenstierna (jag gick i nian på glunten Montessori i våras)
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (9:56)

Jag är så ledsen, vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig bäst men jag ville försöka. Jag vill berätta om ett minne av Linnéa, som fortfarande är väldigt starkt och tydligt. Jag gick till Bup för att hälsa på min vän som var inlagd där i våras. Jag mötte min kompis i ”hallen”, eller vad man nu ska kalla det. Det var andra gången jag var där för att hälsa på henne, och det gjorde mig alltid illa till mods att gå in i det där huset. Det kanske låter löjligt, men för mig kändes det som om det var en ondskefull plats, en hemsk plats som jag egentligen inte ville gå till. Min vän ledde mig genom en smal korridor som ledde till något som verkade vara ett uppehållsrum. Där fanns en TV och några soffor. Jag tittade mig skrämt omkring, och plötsligt ser jag henne. Linnéa. Min första tanke var att jag hade sett fel. Linnéa hörde inte hemma här. Hon sade hej, konstigt nog. Om det hade varit jag skulle jag nog bara suttit tyst som en mus, och tyckt att det var pinsamt, men inte Linnéa. Jag hälsade tillbaka, och jag tror att jag lyckades ge henne ett litet leende, men jag vet inte säkert. Under resten av besöket kunde jag bara tänka på Linnéa, och min kompis berättade att hon brukade prata med henne och att hon tyckte om henne mycket. Det gjorde mig glad. Trots att en del av mig dog när jag insåg att Linnéa låg inlagd (jag visste dock inte för vad), lyckades hon ändå lysa upp mitt besök på ett sätt som jag aldrig kommer glömma. Jag tyckte att du borde få veta det.

Kommentar från Anette
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (10:05)

Hej Ludmilla!!!
Jag följer din blogg och din vardag tillsammans med din familj.
Jag fick en utmärkelse av en bloggvän och vill gärna föra den vidaretill dig.
Den finns på min blogg.
Varm kram från Anette

Anettes senaste blogginlägg..Fått nobelpris:O)

Kommentar från Ludmilla
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (10:52)

Anna: Kram till dig tillbaka. Jag hoppas att du fortsätter kämpa!
Saga: Tack för att du delar med dig av ditt minne från besöket på BUP. Det betyder mycket.

Ludmillas senaste blogginlägg..Jessicas mamma fick rätt

Kommentar från Lisa Olveby
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (11:49)

Tack för att du tog upp detta på din blogg då du har så många bloggläsare. Jag hoppas innerligt att ni också får rättvisa.

Kram

Kommentar från lillemor
28 december, 2008 kl 28 december 2008 (13:39)

hej jag vet vad du har fått kämpa om o få rätt mot psy.Min dotter vart fel beh har varit med om samma har fått rätt mot psy hon vart fel beh kämpar mot pat skadeskandenämden o länsrätten ni kan läsa mer på min minnes sina minneavehline.blogg.se hur hon vart så illa beh kram ehlines mamma har även fått rätt från lex maria

lillemors senaste blogginlägg..I min sorg kan jag känna lite glädje

Kommentar från yifqtam
12 april, 2011 kl 12 april 2011 (0:02)

v7L9NZ fezwpmbtfawj

Skriv någonting