Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Artikeln i Aftonbladet

29 december 2008 (13:54) | allmänt, barn, död, Linnéa, psykiatri, självmord, sjukvård, sorg&saknad | av: Ludmilla

Jag hittade artikeln även på nätet. Här är länken…

Det är väldigt overkligt. Det är mitt liv som det skrivs om. Min dotter. Min Linnéa…

Reportern från TV hade fått ett annat scoop. Då tar jag och åker lite långfärdsskridskor istället.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Andreas Viklund
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (15:45)

Jag bryr mig oftast inte det minsta om tidningarnas förstasidor, men jag kände igen bilden direkt. Otroligt starkt att orka med en sådan exponering, jag är säker på att det kan hjälpa många – både unga och deras föräldrar – att komma till värdefulla insikter. Ta hand om dig, och låt 2009 börja med ljus!

Andreas Viklunds senaste blogginlägg..Upgraded!

Kommentar från Ludmilla
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (15:54)

Tack Andreas. Jag fortsätter att protestera mot etiketten stark. Jag gör bara det jag kan. 2009 kan bara bli ljusare!

Kommentar från anki/barbakvinna
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (16:13)

Hej jag såg tidningen i på Maxi idag. Jag förklarade vad som hade hänt och på nåt sätt så känns allt läskigt nära Uppsala, Linnea och 14 år. Snart är min Linnea 14 år och vi bor så nära.

Jag beundrar dig för att du skriver och öppnar upp ögonen på folk att dom förstår att nåt drastiskt måste göras.
Stora kramar från mig….

anki/barbakvinnas senaste blogginlägg..Jag är så glad att jag slipper hänga i soptunnan en gång till

Kommentar från Johnny
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (17:54)

Jag gick förbi en löpsedel. Tänkte att det kanske var du. Hoppas skridskofärden blev bra.

Johnnys senaste blogginlägg..Det är mycket man aldrig kommer att se

Kommentar från Ludmilla
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (18:28)

Johnny: Tack, det blev en fin tur!

Kommentar från Britt Karlsson
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (19:42)

Läste din artikel. Hur planerar man sitt barns begravning, det går inte jag vet jag har kännt samma smärta som du känner. Min son tog sitt liv 22 år gammal. Det är bra att du skriver på internet det är ett sätt att skrika ut sin sorg. Man fattar inte att världen går vidare man vill ju bara stanna den och skrika. 5 månader är ju ingenting. Det finns kvar aven efter många år för min del är det 8 år sedan . Jag trodde att jag själv skulle dö när sorgen var som värst. Men än lever jag. Bra ni har klarat julen. Lyssna på dina andra barn de brukar navigera en igenom det värsta. Ta en dag i sänder. Du får gärna maila mig om du vill

Kommentar från catarina
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (20:44)

Hej! En enormt stark blogg.Har läst,tårar har runnit och ryst om vartannat.När man själv är tonårsmamma blir de ännu närmre på något vis.Har själv haft en dotter som mått dåligt men inte på samma vis som din Linnea.Men känslan när ens barn mår psykiskt dåligt och inget inget kan man göra för att bara ta bort det, den är hemsk.
Du är verkligen storng som lyfter fram detta mitt i din egen sorg för det är guld värt och kan inte höras får lite att våra barn idag faktiskt mår sämre och sämre och till fasa att de är långt nere i åldrarna.Att kraven är enorma där ute.Någonstanns måste de ta stopp och framförallt psykiatri vården måste ses om.
Samtidigt är det bra att kunna skriva när man går igenom en sorg..dels få ur sig men även få stöttning utifrån.Även om många personer på en blogg inte är ens bekanta i verkliga livet kan de bli ett enormt stöd ändå.Men huvudsaken tror jag att man får skriva av sig allt,lyfta de ur sig på nått konstigt vis och lägga det på pappret.Bara de kan lätta lite.Och sorgen den har sin tid,inget man kan skynda från som många tror att de är så lätt att bara gå vidare.Om man inte får sörja klart kommer den alltid gnaga och om de så ska ta 1 år eller 5 år det är upp till varje enskild individ när man känner sig klar.
Stora kramar från en annan Uppsala mamma .

Kommentar från Åsa
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (21:48)

Jag såg rubriken innan jag såg bilden, tänkte direkt på dig. Tycker de valt en fin bild på Linnea!

Kram

Åsa

Åsas senaste blogginlägg..Julrapport

Pingback från Tonårsmorsa » Unga människor ska vilja leva och inte vilja dö…
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (23:03)

[…] tycker att det är oerhört viktigt att uppmärksamma personer som är självmordsbenägna och jag tycker det är ännu viktigare att uppmärksamma problematiken runt självmordsbenägna […]

Kommentar från Gunilla
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (23:08)

Tycker att det är en bra artikel!
God natt kram

Gunillas senaste blogginlägg..Tack Åsa!

Kommentar från Tonårsmorsa
29 december, 2008 kl 29 december 2008 (23:14)

Jag spinner vidare på den här viktiga debatten:

http://tonarsmorsa.se/2008/12/29/unga-manniskor-ska-vilja-leva-och-inte-vilja-do/
Jag tycker att det är jätteviktigt och bra att du är öppen med detta, för jag tror det gör skillnad för andra! Värme och en kram! ♥♥♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Unga människor ska vilja leva och inte vilja dö…

Kommentar från drf
30 december, 2008 kl 30 december 2008 (7:51)

Mina tankar och min värme till dig idag. Det var en bra artikel. Hoppas på ett ljusare 2009.

drfs senaste blogginlägg..Teflonblomma

Kommentar från Tizzel (oinloggad)
30 december, 2008 kl 30 december 2008 (7:54)

Hej Ludmilla. Jag är inte här så aktivt längre, men jag tittar in till dig då och då och läser. Jag såg/läste också artikeln i AB. Vilken fantastisk, underbar bild på din Linnéa förresten!
Jag kommer fortsätta följa dig in i 2009. Jag tror nämligen, precis som Tonårsmorsa, att din kamp gör skillnad!!!
Stor varm kram!

Kommentar från Ingrid
30 december, 2008 kl 30 december 2008 (21:55)

Sambon kom hem och lade tidningen framför min näsa. -Har du sett det här? -Ja jo det hade jag ju redan. Sett och läst hela artikeln på nätet, men det blir så stort när det kommer på en tidnings framsida. Allt har jag ju läst här i bloggen redan
Aftonbladet har skrivit det på ett bra sett och gjort något stort/synlig av det som verkar så obegripligt och ogripbart.

Bamsekram

Skriv någonting