Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Linnéas mål inför 2008

30 december 2008 (16:38) | barn, död, Linnéa, självmord, sorg&saknad, tonåringar | av: Ludmilla

Förra nyårsafton hade vi en nyårsfest med våra nära, fina vänner. Linnéa var med, vilket var mycket uppskattat av alla, så klart. Hon lyste ju upp tillvaron med sin närvaro överallt. Hon var en sådan person som det kändes bra att vara i närheten av.

Linnéa var med de vuxna till stor del. Vi brukar ha en genomgång så att alla får sammanfatta året som varit och planerna inför kommande år. Vi hade förberett små kort med vissa rubriker åt alla gäster där man skulle skriva vilka mål man har inom bestämda områden. Man ska fundera på hindret och undanröja det – för att lyckas nå målen. Kortet är i ett format att man kan ha det i plånboken så att man inte glömmer att titta på det.

Linnéas såg ut så här:

MÅL
FAMILJ: Vara trotsig
FYSISKT: Yoga, meditation iaf 3 ggr/veckan. Springa på Grand Canaria.
PERSONLIG UTV: Finna inre frid
PROFESSIONELLT: Läsa tidningen 2 ggr/veckan.

På baksidan skulle man skriva saker som man blev glad av. Linnéa skrev:

Meditation, Yoga, Läsa, Spela piano, Skriva dagbok, Skratta, Promenera, Mysa med te och ljus.


Det verkar inte som att hon lyckades så bra med sina mål. Det var något som hände. Något annat som tog överhanden.

”Plötsligt något händer,
och fågeln faller ned…”

Hon tyckte inte om att göra yoga och meditera heller längre… Springa på Gran Canaria gjorde hon. Trotsig lyckades hon inte så bra med heller.

Inre frid..?
Kanske…

Var inte ledsna, jag har det bra nu

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mdeleine Rickardsson
30 december, 2008 kl 30 december 2008 (22:44)

Vad vacker hon vare din dotter!!!

Kommentar från Stepha-nie
31 december, 2008 kl 31 december 2008 (0:22)

Hejsan. Försökte hitta din mail men lyckades inte..
Har ett väldigt långt inlägg.. Förlångt för att visas här kanske..
Stepha-nie@live.se villgärna sicka min kommentar och en historia !

Pingback från Ludmillas Blogg » Mitt 2008
31 december, 2008 kl 31 december 2008 (10:34)

[…] Som jag skrev igår så har vi också den rutinen på vår traditionella nyårsfest med våra fina vänner. Så jag måste i vilket fall tänka till. […]

Kommentar från Jennike
31 december, 2008 kl 31 december 2008 (13:18)

Hej Ludmilla, jag har läst din blogg sen i september kanske och varit en som du beskriver ”läser i smyg”.. Jag har läst igenom hela din blogg flera gånger, gråtit och tänkt på dig och din familj.. Jag tycker du är jättestark som skriver om det, jag skriver själv när jag mår dåligt.. Jag vill bara att du ska veta att jag tänker på dig och dina nära..
Ha ett bra nyår som möjligt så har vi armarna öppna för det nya 2009.. Ha det så bra! KRAAM Jennike

Jennikes senaste blogginlägg..Nyårsafton!

Kommentar från fanny roethlisberger
12 januari, 2009 kl 12 januari 2009 (17:15)

Hej Ludmilla,
och tack för din kommentar! Jag vill först säga det att jag verkligen blir jätteglad att linnéa sagt att hon tyckte om mig, eftersom jag tyckte hon var en så himla fin tjej själv.
Sen vill jag passa på att säga det att det Linnéa gjorde, gjorde hon utan att veta hur hemskt alla ni/vi (nära och kära) skulle må av det, för hon skulle aldrig vilja såra varken dig eller någon annan. Jag kände henne inte länge, men jag minns henne som en solstråle. Inte bara skinande och vacker, utan varm – hon brydde sig väldigt mycket om andra. Jag tror inte att hon hade visat er den glada Linnéa om hon inte vetat att det var det ni ville se, hon ville ju göra er glada. Men jag förstår att allt det mörka och jobbiga tog över tillslut…
Och som svar på det du skev; jag håller med, det är inte de enskillda personernas fel. MEN, om man väljer det jobbet, och om man faktiskt får det, då anser jag ändå att man ska vara kompetent att avgöra ifall en patient är frisk nog att bege sig därifrån på permission helt ensam. Det var ju uppenbart att Linnéa inte mådde bra, men hon var också duktig på att dölja det. Så är det med de som mår dåligt på riktigt, de vill inte skylta med det! Jag ler också när jag är bland folk, det är mest på bloggen som all ångest och alla känslor kommer ut.
Men ja, jag vill inte anklaga någon, men jag tycker det är viktigt att sånt här inte bara går ouppmärksammat i historien, utan att man för fram problemet och bristen på vårdare just på detta område, så att ändring sker.
Du har ju anmält, och det är jättebra, jag hoppas och tror att det gör skillnad, att folk får veta och att vi tillsammans kan se till att det för allt i världen inte upprepas.

Oj, vad långt det blev… Jag hoppas du orkar läsa!
Tack och kram tillbaka, jag beundrar din styrka! (jag inser var Linnéa fick sitt ljus ifrån)

fanny roethlisbergers senaste blogginlägg..02.37 , natten till måndag

Skriv någonting