Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Fullbokad avslappning

18 januari 2009 (20:33) | allmänt, babysim, barn, livet, Mindfulness, tröst&hopp | av: Ludmilla

Emelie

Emelie

Jag

Jag

Vilken härlig helg vi har haft på Hasseluddens Yasuragi!
Precis vad vi behövde båda två!

På Hasseluddens Yasuragi klär man sig i Yukata och tofflor. I denna mundering går man under hela vistelsen. Långsamhetens lov. Njutning. Här och nu.

Vi hade fullt schema dock. Det krävs ju att man jobbar för sin avslappning : )

Först på schemat fanns ”Grönt te provning”. Vi fick lära oss om det gröna teets läkande och nyttiga verkan. Det finns många studier som bekräftar detta. Det ämne som har denna verkan är katechiner. I grönt te finns även många viktiga aminosyror. Men då måste teet vara väldigt färskt. Det är känsligt för syre och det är svårt att få riktigt färskt grönt te här i Sverige. Det gröna te som vi fick smaka var inte alls så där beskt som det jag brukar dricka. Det var jättegott.

Sen var det dags för massage. Skönt och avslappnande.

Vi hann med en badintroduktion där vi fick veta hur man skulle tvätta sig för att rena själen och kroppen innan det var dags för Sushi-skola. Mums. Tyvärr är det ju lite väl mycket socker i riset vilket inte riktigt går ihop med min GI-kost. Men ibland måste man få göra undantag.

Kanske inte så vältajmat, men efter Sushin skulle vi äta Teppanyaki. Då sitter man runt spishällen medan kocken tillreder maten. Mysigt och väldigt gott.

Med maten i magen gick vi till den tysta delen av badavdelningen och gjorde den rituella tvagningen, simmade och satt i de varma källorna utomhus under den stjärnklara himlen. Välgörande!

Idag gick vi upp tidigt och började morgonen med Zen-meditation. I Zen ska man ha ögonen öppna. När jag tidigare har provat att meditera har jag blundat. Men det gick bra detta också.

Vi provade därefter en Klang-resa, Do In samt Qi Gong. Alla kan sägas vara former av meditation men Do In är mer av en självmassage för att få igång blodcirkulationen. Qi Gong är långsamma fokuserade rörelser.

Sen var det dags att åka hem igen! Vi hade en väldigt skön tid tillsammans där. Självklart var det mycket Linnéa-prat, men mycket annat också.

På eftermiddagen och kvällen har jag varit i vattnet på simskolan och träffat glada barn och föräldrar igen. Alltid lika stimulerande och energigivande!

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ingrid
18 januari, 2009 kl 18 januari 2009 (21:09)

Åh vad härligt det låter…

Kommentar från Gunilla
18 januari, 2009 kl 18 januari 2009 (21:22)

Låter som en härlig helg! Det var ni värda!

Gunillas senaste blogginlägg..Tack Eva-Marie!

Kommentar från Leena
18 januari, 2009 kl 18 januari 2009 (22:34)

Önskar att alla vi kunde göra något liknande…Att ha tid att ta hand om sig eller låta andra ta hand om en…Medicin för själen!
Kram

Leenas senaste blogginlägg..Vårt hus…hur går det med "projektet ombyggnad"

Kommentar från Soulsister
18 januari, 2009 kl 18 januari 2009 (23:03)

Låter underbart! Blir avslappnad bara genom att läsa din berättelse!

kram

Soulsisters senaste blogginlägg..Blir du 100 år?

Kommentar från Therese
19 januari, 2009 kl 19 januari 2009 (9:47)

Det var ni verkligen värda!!

Thereses senaste blogginlägg..jag är kass på att sova!

Kommentar från Madde
19 januari, 2009 kl 19 januari 2009 (19:56)

Vad jag inte gillar med spa är när vattnet är för varmt och att man oftast kör med japanskt te, fast kinesiskt är så mycket godare! Jag brukar köpa mitt te på http://www.gronateimporten.se helnöjd.

mys på er

Kommentar från Paulina
22 januari, 2009 kl 22 januari 2009 (17:28)

Jag var själv på Yasuragi igår och har inte sovit så gott på länge. Vilka sängar! Vi smög upp kl 7 och satt i det uppvärmda utomhusbadet och väntade på soluppgången…som aldrig kom. :-/

Såg förresten att du var i Aftonbladet idag igen. Visserligen ”bara” en liten notis, men ändå: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4234807.ab

Paulinas senaste blogginlägg..Scener ur ett äktenskap

Kommentar från Ludmilla
22 januari, 2009 kl 22 januari 2009 (17:44)

Madde: Tack för tipset!
Paulina: Det låter underbart. Är det länken till min blogg du menar?

Kommentar från Paulina
22 januari, 2009 kl 22 januari 2009 (20:53)

Ja, precis. Notisen till höger om artikeln. ”Notis” var kanske fel ord. :-/
Tänk va mycket sorg det finns. Ibland skäms jag över att jag inte är mer tacksam.

Kommentar från Ludmilla
22 januari, 2009 kl 22 januari 2009 (21:26)

Paulina: Det var bra att du uppmärksammade mig på det för jag förstod inte varför det plötsligt var så många besökare på bloggen. Ja, det är synd att man måste vara med om något så traumatiskt för att kunna se livet från ett annat håll och uppskatta det mer… kram!

Kommentar från Niklas från aminosyror
8 augusti, 2013 kl 8 augusti 2013 (23:00)

Tack för bra läsning! Jag har försökt mig på en sida om aminosyror då jag tyckte det fattades en bra på internet. kolla gärna in http://www.aminosyrorna.nu och säg vad du tycker, feedback uppskattas 🙂

Med vänlig hälsning
Niklas

Skriv någonting