Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Sjukhuset, igen…

9 februari 2009 (21:35) | acceptans, babysim, barn, böcker, film, Linnéa, livet, sjukvård | av: Ludmilla

Dagen idag var en märklig dag… igen.

På förmiddagen mötte jag söta Hanna, Frida och Veronica för att ta bilder i vattnet till nya Babysimboken.

Senare på dagen när Emelie ringde mig frågade jag, lite på skoj med tanke på hur det varit det senaste året:
-Är du på akuten?
Nej, det var hon inte. Det var en helt annan fråga hon hade på hjärtat.

På eftermiddagen var det dags för veckans psykologbesök. Jag har en av Sveriges bästa psykologer. Det känns otroligt bra. Idag pratade vi framför allt om det som hände den 30 maj. Det är den dagen som är mest traumatisk förstås. Man kan likna min upplevelse och mina symptom med Post Traumatiskt Stress Syndrom (PTSD).

Jag hälsade på Linnéa därefter. Fick återigen en chock av att se henne där, med hennes namn – på en gravsten. Så sjukt. Det verkar ju nästan som att hon är död då…

Så fick jag ett meddelande från Emelie. Hon och hennes pojkvän är på akuten. Han har fått en träbalk i ansiktet. Nä… inte nu igen… Jag känner hur lätt-triggad jag är. Snabbt åker stressnivån upp i max. Jag ringer Jonas för att kunna hämta honom från skolan och så åker vi till akuten. Samma väg som jag så många gånger åkte mellan skolan och sjukhuset när Linnéa och Emelie var inlagda under förra våren.

Pojkvännen hade fått slaget rakt över ansiktet. Datortomografi var gjord och man väntade på svar. Han hade fått sig en rejäl smäll och hade hjärnskakning. Men, de är på ganska gott humör ändå. De har blivit filmade för att vara med i nästa omgång av ”Sjukhuset” på TV3. Den kommer att sändas i vår.

Inspelning av "Sjukhuset"

Plötsligt står filmteamet där och filmar oss också. Jonas hamnar mitt i TV-kameran. Så får Jonas, 10 år, skriva på en medgivandeblankett. Han har också 9 dagars ångerrätt. Han har inte bestämt sig än..; )

Emelie och pojkvän skjutsade jag hem senare och de mådde under omständigheterna väl.

Ja, så var då ytterligare en helt vanlig dag hos mig över.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (22:30)

Haha. Ja, snacka om dramatik i vardagen. (Varför i hela världen känner jag igen mig så väl? 😀 )

Har en annan fråga till dig också. Mailar dig den i stället! Kram! ♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Intervju med Hanna som växt upp med en alkoholiserad pappa

Kommentar från Ingrid
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (23:41)

Jag blir alldeles matt..

Kommentar från Viktoria
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (9:38)

Men hoppsan vilken dag! Och om det är en vanlig dag i ditt liv, förstår jag precis att du är på tårna 24-7. Skönt att det efter omständigheterna var OK med familjen. Kram Viktoria

Viktorias senaste blogginlägg..Gästbloggare: Ingrid Degerman (Marcus blogg)

Kommentar från Thérèse
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (16:01)

Du finn i mina tankar <3

Thérèses senaste blogginlägg..Odell och Konstfack, andra tagningen

Kommentar från Trebarnsmamman
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (17:00)

Sa de när serien skulle starta i vår? Stora J blev också filmad när hon låg inne för sin körtelfeber…så vi är ju lite nyfikna. Då sa de att de skulle börja sända i februari igen.

Trebarnsmammans senaste blogginlägg..Trebarnsmamman är trött,

Kommentar från Emilia
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (18:54)

En minst sagt händelserik dag! Får hålla koll på er på trean 🙂

Emilias senaste blogginlägg..Björnbärspaj o VG

Kommentar från Anna
13 februari, 2009 kl 13 februari 2009 (19:00)

det är inte sant… Skönt att det gick bra under omständigheterna dock! Kram

Skriv någonting