Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Lycka mitt i sorgen

10 juli 2009 (7:51) | barn, graviditet, livet, tröst&hopp | av: Ludmilla

Graviditetsvecka 22

Graviditetsvecka 22

Du är på dag 151 av 280. (53,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 3 fulla dagar (v21+3).
Du är i 6:e graviditetsmånaden.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 nov 2009
Du har 129 dagar kvar till beräknad förlossning.

Den lilla flickan inom mig gör mer och mer väsen ifrån sig. Hon är aktiv ofta och liksom säger ”Mamma, var inte orolig. Jag finns här.” Igår kunde Jonas känna hennes sparkar och imorse även Johan.

Det är en otrolig känsla att bära ett liv inom sig. Tänk, en människa som växer inne i min kropp! En människa som får all energi, syre och värme från mig. Ett nytt litet liv!

Vi är alla spända av förväntan vad som kommer att bli om fyra månader. Ibland tittar Johan och jag på varandra och undrar vad vi har givit oss in i. Nu när våra yngsta barn är 9 och 11 och vi inte behöver tänka på att passa dem på samma sätt, när de kan klä på sig, borsta tänderna och sysselsätta sig själva i stor utsträckning… När jag för första gången i mitt vuxna liv (jag fick Emelie när jag var 18) inte har småbarn… så börjar vi om från början.

Samtidigt är det så underbart att få den här möjligheten igen. Jag njuter på ett annat sätt nu än när jag var 18, 25, 30 och 32. (Jag fyller 41 nästa vecka.) Jag tar inget för givet och är oändligt tacksam för att kunna få ett till barn.

Livet är märkligt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tizzel
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (7:56)

… och du har en väldigt vacker mage!!!!!
Kram!
.-= Tizzel´s last blog ..Klarar mig… =-.

Kommentar från Paulina
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (9:22)

Ibland funderar jag på om jag någonsin vill ha barn. Jag skräms nog över hur mycket livet förändras när ett barn kommer till världen. Samtidigt skriker hela min kropp efter barn och när jag ser mina vänner få barn känner jag att det måste vara det mest fantastiska man kan vara med om.

Precis så känner jag också när jag ser din mage och läser din beskrivning. Jag tycker ni gör helt rätt i att utöka familjen. Ett stort grattis (igen)!

Kram!
.-= Paulina´s last blog ..Om jag fick göra Sommar just idag =-.

Kommentar från karolin
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (10:09)

Vad roligt att du har en liten aktiv tjej därinne som visar så väl att hon finns och mår bra för att du inte ska behöva vara orolig och som visar brorsorna att hon minsann oxå kan sparka och ha sig och bli en blivande fotbollskamrat kanske.

Jag önskar dig all lycka och att månaderna fram till lilla tjejen går fort och lätt! En älskad liten tjej kommer hon bli garanterat!
.-= karolin´s last blog ..Mitt barn hade nog visat ett mkt mindre artigt tecken från magen =-.

Kommentar från Soulsister
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (11:45)

Så underbart! Magen är jättefin 🙂 Önskar verkligen jag fick uppleva dessa sparkar igen…..
KRAM
.-= Soulsister´s last blog .. =-.

Kommentar från Hanna
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (16:02)

Hej! Vilken gullig mage, du (ni) är verkligen värda ett barn till. Har ni funderat mer på namnet? Tänk om hon är lik Linnea. Väntar med spänning. Vi har 2 pojkar på 11 och 8, jag vill SÅ gärna ha en till men maken vill vänta , han tycker dte är så skönt nu när killarna blivit större. Kram på er, allihopa
.-= Hanna´s last blog ..Öregrund =-.

Kommentar från Ingrid
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (18:43)

…drar mig till minnes för kanske 3-4 år sedan…

…en kväll efter middagen på Scandic Nord… utbildning eller föreläsning – kommer inte ihåg… Någon instruktör hade sin lilla bebis med sig…
Någon (läs Ludmilla) sa -Nä det blir inga fler nu. Jag och Johan har växt ifrån nattvak och blöjbyten. Kanske var inte detta ordagrann minnesanteckning i min hjärna men kontentan av dina ord.

…livet är märkligt 😉 🙂

Btw, magen ser mer ut som normalt stor för att vara mitt i graviditeten.
Som Pippi säger -Den va´ större när den va´ mindre!

Simma lugnt

Kommentar från Jessica
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (18:48)

Vilken vacker mage du har! Så spännande. Tänker på er!
Kram Jessica

Kommentar från Vb
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (19:23)

Visst är livet märkligt.Vad som än händer så snurrar världen omkring ändå!Skrattar lite åt Ingrids kommentar*pekar uppåt*

🙂
.-= Vb´s last blog ..Nätblajj =-.

Kommentar från Åsa
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (21:01)

Är glad över att du och din familj kan njuta av det nya livet som är på väg!
.-= Åsa´s last blog ..Diktator på min blogg =-.

Kommentar från Görel
10 juli, 2009 kl 10 juli 2009 (22:53)

Vi skaffade oxå ett sladdbarn, som du kanske minns har jag berättat om att min fd sambo och far till m ina tre större barn tog sitt liv. Visst är jag fruktansvärt trött emellanåt, men detta barn är en sån glädje för oss alla. Han lyser verkligen upp med sin livsglädje och alla bara älskar honom. Sen är man en helt annan människa nu dels är man ju äldre och mer erfaren, sen har ju det hemska man gått igenom gett en ett annat perspektiv på livet! Så jag tror att det blir samma för er. Det kommer att bli som en skänk från ovan! Och nu har du ju ”stora” pojkar som hjälper dig med!
Kram
.-= Görel´s last blog ..MJ och huvudvärk =-.

Kommentar från Inga
11 juli, 2009 kl 11 juli 2009 (17:13)

Tack Ludmilla att vi får ta del av din/er glädje och sorg, är så nyfiken på det nya lilla livet som du bär på… vilken gåva! Lycka och välgång önskar jag er.
Kramar från Inga!

Kommentar från Diki
17 juli, 2009 kl 17 juli 2009 (11:40)

Din mage växer och det är en dotter, jag tror det är linnea som fått en chans till.. en chans till ett bättre liv

Kommentar från Thessiiee
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (18:36)

Heej ! kom in på din blogg nu för första gången, grymt fin mage du har fått grattis ^^ , sen verkligen ledsen över det med din dotter. lite roligt ändå att du har en dotter i magen . känns det inte på något sätt som att det är ett tecken från gud ?! jag vet ju inte hur du ser på det och såna saker . och förlåt om jag drog upp någonting jobbigt !
.-= Thessiiee´s last blog ..SKILLNADEN ÄR =-.

Kommentar från Junitjej
21 juli, 2009 kl 21 juli 2009 (7:50)

Så roligt att du är gravid!! GRATTIS!

Skriv någonting