Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sommar och Babysimboken

17 juli 2009 (20:49) | att hjälpa andra, babysim, böcker, livet, självmord | av: Ludmilla

Den senaste veckan har jag arbetat oavbrutet med att färdigställa Babysimboken.
Det är alltså den tredje upplagan som vi kommer att ge ut på eget förlag. Det var meningen att jag skulle ha skrivit om den redan förra våren, men så blev ju Linnéa sjuk och så dog hon…

Jag har skrivit om i stort sett hela boken och det är nästan bara nya bilder. Jag fick hjälp av Ann Thulin som hjälpte mig att översätta Babysimboken till engelska 2003 och nu skulle hon hjälpa mig att sätta (lägga ut texten på sidorna) den här boken också. Hon berättade för mig att hon gått ned i vikt och inte kunde äta, hade ont i magen. Så visade sig det tyvärr att jag hade rätt i mina misstankar att hon hade en spridd tjocktarmscancer. Stackars min vän! Nu är hon inlagd och kan verkligen inte tänka på Babysimböcker. Som tur var så har hon en son, Per Thulin, som har tagit över arbetet. Han gör ett enastående jobb och det kommer att bli superfint! Jag känner mig väldigt nöjd med den här upplagan som känns väldigt mycket som ”min” eftersom jag inte haft ett förlag som ”mellanhand”.

Boken kommer att skickas till Ljungbergs tryckeri i Klippan i början av nästa vecka.
Det är bara lite småsaker kvar nu och boken kommer att finnas ny i min hand lagom till kursstarten i augusti. Hurra!!

Där har du orsaken till min relativa tystnad på bloggen.

Vi hinner att ha lite sommar under tiden också. Det är det som är bra med att vara egen företagare… man kan disponera sin tid! Man jobbar mycket – men väljer själv när!

Vi har det så härligt här och kan välja om vi ska ta en tur med kanoten eller motorbåten, ta ett dopp i poolen eller sjön… Man kan inte ha det bättre!

Efter minigolfen

Efter minigolfen

Emelie och Niclas har varit här en del eftersom det nu bara är 8 dagar kvar till bröllopet och det är här på bryggan som de ska gifta sig. De har hjälpt till att röja en hel del sly för att det ska vara fint. Jag hoppas bara att vädret är snällt mot oss!

Det som varit mest oroande är om klänningen som Emelie hade beställt skulle hinna komma. Som tur var gjorde den det – och den passade! ; ) Hon är så vacker i den!!

Emelie och Oscar spelar ett spel som Oscar har konstruerat.

Emelie och Oscar spelar ett spel som Oscar har konstruerat.

Ja, så har jag hunnit fylla år också. 41!! Förra sommaren fyllde jag alltså 40 år. Då hade vi min 40-årsfest som planerat, trots att Linnéa hade dött 6 veckor innan. Jag tyckte att det var skönt att ha sina vänner samlade då. Det blev lyckat.

Jag fick en blombud när jag fyllde år. Jag blev nyfiken förstås. Det var min fina vän från Norge som hade skickat dessa vackra blommor. Jag har haft kontakt med henne sedan i höstas. Hon har varit självmordsbenägen i många år och jag försöker dag för dag att hjälpa henne lite. Hon skrev tidigare om hur det var att vara självmordsbenägen på bloggen här…

Tack för de fina blommorna K!

Tack för de fina blommorna K!

Idag träffade jag en ny journalist som ska skriva om självmord. Det är bra. Ju fler som skriver om självmord desto bättre!

Ja, som du ser så är mitt liv inte så tokigt. Det är bara en sak som är fel… och du vet vad det är…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från K
17 juli, 2009 kl 17 juli 2009 (23:34)

Glad du likte dem 🙂

Ta vare på deg selv, oppi alt!

Tenker på deg.
Uansett.
Alltid.

Klem

Kommentar från Ingrid
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (2:01)

Det ska bli jättespännande att se och läsa den nya upplagan av babysimboken. Tråkigt med Ann 🙁

Jag önskar Emelie och hennes fästman all lycka.

Ett gammalt talesätt säger att lite regn i brudkronan skapar lycka eller nåt liknande, men jag tror nog att Linnéa ser till att ordna alltihopa med vädergudarna…

Kommentar från Mia Fridh
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (8:15)

Hej Ludmilla. Tittde in på din blogg denna morgon. Läser och ser bilder från er sommar. Spännande att läsa om din gravidetet. jag önskar att det ska gå bra.

Många kramar i sommaren

Kommentar från Tizzel
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (10:50)

Åh – har du fyllt år!!!!!
Då vill jag säga STORT GRATTIS!!!
Fina sommarbilder är det här också. Och tjusiga blommor har du fått.
Hoppas nu det blir ett riktigt vackert och fint bröllop.
Stor sommarkram! (och klapp på lilla magen)
.-= Tizzel´s last blog ..Annorlunda Ahlgrens Bil och Bye Bye Old Bikini! =-.

Kommentar från Anna
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (14:55)

till att börja med, grattis. dock håller jag inte med dig gällande behovet av att belysa självmordsproblematiken.
Mellan det att jag var 10 år till dess att jag var 23 var jag svårt sjuk i anorexi, sjukdomen kantades av självskador och självmordsförsök. Allt vad jag kunde läsa om sjukdomen närde den, artiklar gällande självmord ökade min vilja att dö. Det har, vill jag minnas, tom. visat sig att ökat fokus på suicidproblematik paradoxalt nog ÖKAR antalet som tar sitt liv…

Kommentar från Emma
18 juli, 2009 kl 18 juli 2009 (16:29)

fin blogg 😀

Svara gärna på dagens fråga i min blogg; Har du nånsin pratat med kändisar eller skrivit till dom på tex Myspace? Om ja, vilka har du fått svar ifrån eller pratat med irl?

till dagens fråga; http://emmaeriica.blogg.se/2009/july/tillbaka-for-en-stund.html

Tack!

EmmaE.

Kommentar från Soulsister
19 juli, 2009 kl 19 juli 2009 (7:59)

Va härligt med så mkt positivitet. Förstår dock vad som saknas….
kram
.-= Soulsister´s last blog ..S.E.M.E.S.T.E.R. =-.

Kommentar från Ludmilla
19 juli, 2009 kl 19 juli 2009 (8:20)

Anna: Tack för att du delar med dig av dina tankar på min blogg.
Det finns pressetiska regler för hur man ska skriva om självmord. Det är viktigt att man inte framställer det som en lösning på problemet.
I övrigt är alla forskare överens om att öppenhet minskar självmordsfrekvensen.

Kommentar från Mattias
19 juli, 2009 kl 19 juli 2009 (13:14)

Hej Ludmilla!

Jag uppskattar din blogg väldigt mycket! Jag har återkommande depressioner och har tappat räkningen på antalet gånger jag velat ta livet av mig bara för att bli av med smärtan. Den främsta anledningen till att man/jag inte tagit steget är just det att det skulle skada ens anhöriga så otroligt mycket, och det har räddat mig många gånger från att ta steget. Jag har läst någonstans i din blogg att du praktiserar som kbt-terapeut. Jag skulle gärna prova kbt för att försöka förändra mig, är det möjligt att komma och prata med dig och se om du skulle kunna hjälpa?

Kommentar från ullrika
20 juli, 2009 kl 20 juli 2009 (21:08)

så hemskt med din vän. verkligen ofattbart öde. hoppas hoppas och önskar verkligen att hennes kropp kryar sig.

ps. nu måste jag genast leta upp min babysimbok för att se om du varit med och författat den!
.-= ullrika´s last blog ..Dagsens tips: utomhusa så mycket som möjligt! =-.

Kommentar från Emilia
22 juli, 2009 kl 22 juli 2009 (21:31)

GRATTIS i efterskott Ludmilla 🙂 Kram
.-= Emilia´s last blog ..Picknick =-.

Pingback från Ludmillas Blogg » Graviditetsvecka 25 och nya fötter
29 juli, 2009 kl 29 juli 2009 (21:31)

[…] Mycket orutinerat! Jag var hos en fotterapeut häromdagen för att jag fått en behandling i födelsedagspresent. Helt fantastiskt! I två timmar satt jag hos Anna Öhman på Ny Hälsa i Täby. Hon masserade, […]

Skriv någonting