Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Blodet droppar

11 januari 2010 (19:49) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Dag 8 i kur 1.

Mitt blodvärde är lågt. På gränsen för att få behandling (99). Men jag fick behandling och toppar nu med två påsar blod.

Jag skänker ett tacksam tanke till alla som ger blod. Jag har själv varit blodgivare. Man gör ju oändligt mycket nytta!!

Ge blod du också!

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Innie
11 januari, 2010 kl 11 januari 2010 (20:33)

Skönt att det blev behandling ändå! Hoppas också att blodet ska göra dej lite starkare, eller om inte annat göra de negativa effekterna av cytostatikan något svagare =/ Så skönt att du kan ha lilla söt hos dej också när du får behandlingarna; ni behöver varandra!
Ni finns i mina tankar. Varma kramar.
.-= Innie´s last blog ..Droppen som får bägaren? =-.

Kommentar från Dottern
11 januari, 2010 kl 11 januari 2010 (21:06)

Tror tyvärr att det är många som inte tänker på hur viktigt det är förrän någon i ens närhet drabbas. Fast så är det väl med allt…tyvärr.
Hoppas du piggnar till nu snart.
Tänker på dig!

Kram Anna
.-= Dottern´s last blog ..Goda nyheter =-.

Kommentar från Lena B
11 januari, 2010 kl 11 januari 2010 (22:13)

Tänker ofta på dig.

Kram

Kommentar från Ingrid
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (0:41)

Kan inte ge blod. Blir dålig efteråt. Trots vila en timme efteråt. Försökte 3 gånger. Jag tillhör O så det hade ju varit bra om jag kunnat, men tyvärr 🙁
.-= Ingrid´s last blog ..Färskfoder =-.

Kommentar från fanny roethlisberger
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (1:24)

Ludmilla!
Jag beundrar dig, du är så stark. En förebild på alla sätt och vis. Och jag är alldeles övertygad om att du kommer komma minst lika levande och stark ur detta som ur allt annat du klarat av!
Kram, Fanny
.-= fanny roethlisberger´s last blog ..01:07 – de 6 baserna =-.

Pingback från Att ge blod « Trollan's Tankar om stort och smått
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (10:52)

[…] 12 januari 2010 Posted by trollan in Dagbok. trackback Jag fick lite ångest igen när jag läste Ludmillas blogg med en vädjan om att ge blod. Något jag måste göra. […]

Kommentar från Andreas
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (14:46)

Jag besökte doktorn för att jag kände mig hängig efter tre veckor av vad jag tror var en redig influensa för två år sedan. Det togs ett blodprov, en ren rutinsak enligt läkaren, och det visade sig att jag hade Hb 69. Jag hade ingen referensram då och visste inte vad det betydde, men mitt normala värde skulle vara 144 och mitt rutinbesök förvandlades snabbt till en akut inläggning. Det var min kolitsjukdom som spökade, och efter tre månaders behandling var jag piggare än vad jag hade varit på länge. Efteråt har jag läst på och förstått att 69 är ett uselt värde, men jag har inte fått någon förståelse för om det var en farlig nivå (bortsett från själva orsaken) eller om det bara orsakade allmän trötthet…

Oavsett vilket så var det trevligt med goda nyheter idag. Fortsätt gärna bjuda på sådana! 🙂
.-= Andreas´s last blog ..New host, new plans, new targets =-.

Kommentar från Malin Lj – Mamma till Walter!
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (17:10)

Ja, det gör man verkligen! Har själv varit blodgivare men kan inte lämna än efter förlossning och amning, men sen ska jag börja igen:)
.-= Malin Lj – Mamma till Walter!´s last blog ..Dopet av Walter! =-.

Kommentar från Jessica
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (18:52)

Äter Waran annars hade jag lämnat…
Skönt att det blev behandling idag!
Kramar!

Kommentar från Sussi
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (19:00)

Hej! Oj oj herregud, läser din blogg då och då men om sanningen ska fram så har jag tyckt det varit lite jobbigt att läsa nyblivna bebisbloggar sen jag fick missfall och sedan problem efter skrapningen… Iallafall kikade jag in idag igen och möts av en helt annan blogg, herregud! Hur mycket ska en människa tvingas gå igenom? Jag beundrar dig som jag skrev för länge sedan, och nu fastnar jag verkligen här igen. Fy fan, jag håller tummarna för dig, vilken grej att drabbas av såhär när man precis fått barn. Konstigt nog så har jag varit med om en liknande sak, man upptäckte celler som såg elaka ut på mig och efter massa provtagning så var det fortfarande så att man inte visste, (detta var alltså när jag fått barn med, det var hormonrna från graviditeten som fick det att sätta igång) men till slut efter 3 veckor som jag inte vet hur jag tog mig igenom så kom man fram till att det var inflammerade celler i sköldkörteln som såg elaka ut men bara var inflammerade, så det slutade bara i levaxin. Underbart. Men det sätter ju igång tankar, inbillar mig att jag förstår lite av vad du sitter i nu. Fy fan som sagt var, alla mina tankar till dig!

Kommentar från Anna L
19 januari, 2010 kl 19 januari 2010 (8:31)

Mina tankar går till dig idag Ludmilla! Jag önskar hela din familj en lugn och rofylld dag, då ni får njuta av varandra!
Kram
Anna

Skriv någonting