Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Att synkronisera sin Iphone till ITunes

29 januari 2011 (17:16) | IT | av: Ludmilla

Av mitt förra inläggs kommentarer insåg jag att det kanske inte är helt självklart hur man gör för att synkronisera sin IPhone med ITunes. Så här kommer ett inlägg om det:

Varför ska man synkronisera sin IPhone med ITunes?
-För att ha en möjlighet att återställa sina kontakter, inställningar, nedladdade appar, musik, kalendern, mail, sms osv om telefonen skulle gå sönder eller om man skulle tappa sin telefon. En back-up helt enkelt.
-För att uppdatera till nästa version av operativsystemet = få mer och förbättrade funktioner.

Hur gör man?
Först måste du ladda ned programmet. ITunes är gratis och det hittar du här… Om du får en fråga om du vill spara eller köra ska du klicka kör. Sedan kommer en installationsguide som du följer. Godkänn villkoren. Du behöver inte vara orolig att du drar på dig något du inte vill ha.

Du kommer att behöva skapa ett ITunes-konto som är samma som du använder om du laddar ned appar (även gratisappar). Till kontot kopplar man ett kontokort där det dras OM man köper något. Vid köp måste man alltid godkänna köpet och slå in sin kod igen så allt går korrekt till och du kommer inte att köpa något du inte vill ha.

När du har ITunes på din dator kopplar du in din IPhone med laddningssladden. Sladden kan tas ur nätdelen och är då en USB-sladd som du kan stoppa in i datorn.

ITunes kommer nu att hitta din telefon. Du kommer att få möjlighet att kalla din IPhone för något och sedan synkronisera. Om du har gjort köp från din telefon kommer ITunes att föreslå att du ska föra över de köpen till din dator. Du kan bocka i det du vill ska synkroniseras. Följ anvisningarna.

Lätt som en plätt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Eva
29 januari, 2011 kl 29 januari 2011 (21:55)

Man kan, mig veterligen, inte ha en fungerande iPhone om man inte redan har kopplat ihop den med iTunes.
Det är ju det man gör från allra första början för att installera den, skaffa Applekonto och komma igång.
🙂

Kommentar från Ludmilla
31 januari, 2011 kl 31 januari 2011 (21:10)

Eva: Du har en poäng där 🙂 Men det är många som inte synkroniserar den sen…

Skriv någonting