Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Aruba, böcker och cancer

16 oktober 2011 (8:35) | böcker, Cancern, livet | av: Ludmilla

Idag är det en solig höstdag. Även denna natt kröp temperaturen under nollan. Bilen behöver skrapas igen. Tur att vinterdäcken redan är på.

Egentligen skulle vi ha varit i Västindien nu, men vi avbokade resan för några veckor sedan när vi förstod att en mycket nära släkting har avancerad cancer. Resa kan man ju göra ”när som helst”. Denna eländiga sjukdom. Nej, det är ingen katastrofkänsla som vi har för att sjukdom kommer nära oss igen. Vi känner oss balanserade och samlade. Fokuserade på att finnas där och att tillbringa tid tillsammans.

Min egen cancer håller sig på mattan. Jag tror att den är borta för alltid. Senaste hcg var negativt. Snart är det dags för läkarkontroll igen.

Manuset till min bok ligger just nu hos Gothia förlag. De vänder sig i första hand till professionella, och det kan kanske vara den väg som boken ska spridas. Vi får se vad som händer. Jag är precis i färd med att få ned ytterligare en bok på papper. Boken ska heta ”En handbok för dig som förlorat ett barn”. Den finns i huvudet och behöver bara lite tid för att hamna i datorn!

Ha en härlig söndag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Emelie
16 oktober, 2011 kl 16 oktober 2011 (17:23)

Hej Ludmilla!
Jag söker efter bra litteratur om depression, orsaker, uppkomst, behandlingsmetoder etc. Problemet är bara den stora mängd böcker som finns när man försöker söka. Jag söker alltså någon slags ”vetenskaplig” bok, inte någon självhjälpsbok. Jag undrar om du har något bra tips?

Och, varma tankar till er och er anhörig. Jäkla skitsjukdom! I somras gick en av mina barndomsvänner bort i cancer, 24 år gammal. Ta hand om er och varandra!

Kommentar från Ludmilla
16 oktober, 2011 kl 16 oktober 2011 (18:33)

Hej!
Det finns ju mängder med läromedel för läkarstuderande t ex.

Några ex på länkar:
http://www.nice.org.uk/CG90
http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso—sjukvard/Behandlings–rekommendationer/Behandlingsrekommendation—listan/Depression-hos-vuxna-och-aldre/

Glöm inte att Socialstyrelsen rekommenderar KBT som alternativ/kombination till läkemedelsbehandling. Då är det kognitiv omstrukturering och beteendeaktivering som man fokuserar på.

Kommentar från Marie-Anne
17 oktober, 2011 kl 17 oktober 2011 (20:50)

Jag håller tummar och tår för dig, Ludmilla och lycka till med skrivandet av din nya bok.

kram till dig från mig

Skriv någonting