Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Språkkonsulter

15 februari 2012 (22:58) | allmänt | av: Ludmilla

Visste du att det finns utbildade språkkonsulter? Tänk vad många spännande yrken det finns! 🙂

Språkkonsulter arbetar ofta som textexperter på företag, myndigheter och organisationer. De är anställda som språkvårdare, kommunikatörer, informatörer, teknikdokumentatörer, översättare etc. Många språkkonsulter arbetar just som konsulter och utför kortare och längre uppdrag hos myndigheter och företag.

Allt fler företag och myndigheter använder sig av språkkonsulter. Texter som är skrivna på ett vårdat och begripligt sätt vinner i förtroende och gör att verksamheten både effektivare och mer lönsam.

Mitt företag, Linnéas Simskola, har anlitat språkkonsulter i vårt arbete med att ta fram en ny hemsida och kundsystem (som inte är klara rent tekniskt ännu). Man blir lätt hemmablind när man suttit med texter och tycker att det är så självklart det man håller på med att man många gånger inte kan läsa texterna som kunderna läser dem.

Klarspråkskollen hette företaget som jag anlitade. De var verkligen både trevliga, tillmötesgående, hade egna bra idéer och gjorde ett mycket bra arbete. Jag kan verkligen rekommendera dem om du behöver professionell hjälp med dina texter och vill att ditt budskap förmedlas på ett tydligt, vårdat och begripligt sätt.

Läs mer på deras hemsida…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från evelina
16 februari, 2012 kl 16 februari 2012 (11:31)

Var med i tävlingen om ett armband!

Alla som är med och tävlar får dessutom 15% på EMSdesigns smycken!

http://www.nattstad.se/visit_blogg.aspx?postid=2557186&id=652113&prev=posts

EMSdesign skapar personliga smycken med valfria texter.

Kommentar från Marie-Anne
16 februari, 2012 kl 16 februari 2012 (18:25)

Jag hade ingen aning om att det finns en yrkesgrupp som språkkonsulter; verkar vara ett roligt och intressant jobb tycker jag. Tur att du blev nöjd med resultatet, för det är precis som du skriver; man blir väldigt fort hemmablind och drabbas lätt av det man kallar för förförståelse, dvs att man utgår ifrån att den som läser förstår precis det man själv menar/skriver.

kram till dig från mig 🙂

Kommentar från C
16 februari, 2012 kl 16 februari 2012 (18:56)

Jag tycker sånt där är jätteintressant. Skriver mycket själv, men precis som du säger så blir man hemmablind. Men visste inte att det fanns nåt som kallades språkkonsulter…

Kommentar från Mamapuh
17 februari, 2012 kl 17 februari 2012 (22:48)

Det finns en annan kul yrkeskår – musikterapeuter. Dvs genomför terapi med hjälp av musik. Det hade jag velat bli, en gång…

Skriv någonting