Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Sjuksköterskor och läkare högst förtroende

21 mars 2012 (20:33) | sjukvård | av: Ludmilla

Den årliga Förtroendebarometern från Medieakademin bygger på nätenkäter med 1 000 personer som fått svara på hur stort förtroende de har för samhällsinstitutioner, partier, medier, företag och ledare.

Listan över yrkesgrupper toppas av folket med vita rockar, medan de som har reporterblock hamnar i botten. 84 procent har mycket eller ganska stort förtroende för kompetensen hos sjuksköterskor, och 79 procent för läkare, följda av forskare (74 procent).

Förtroendet för psykologer är dock lågt, de återfinns på fjärde plats från botten (37 procent) och psykiater på femte (38 procent). De anses dock trovärdigare än journalisterna på jumboplats (24 procent).

När Sveriges samhällsinstitutioner jämförs hamnar sjukvården på andra plats (56 procent). Bara universitet och högskolor får bättre resultat (64 procent). Längst ner på förtroendebarometern hamnar de politiska partierna (18 procent).

Källa: Dagens Medicin

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sara – kampen mot depression / bröllop 2012
21 mars, 2012 kl 21 mars 2012 (22:42)

Åh, jag hittade in i din blogg via hjärnkolls sida. Klickade mig in på Linnéas minnesfond och grät. Jag har en dotter på två år och det är som att luften gick ur mig och jag kan nog aldrig föreställa mig hur hemskt det är att förlora ett barn, annat än det svarta hål jag känner i hjärtat om jag skulle förlora min dotter. Jag känner med er, med dig och med Linnéa. När jag får råd skall jag donera till fonden för detta är verkligen något hedersvärt som ni gör. Att upplysa och fortsätta kämpa och försöka hjälpa andra i liknande situationer. Jag känner så starkt att det känns löjligt att sitta och klä det i ord. ni, Du är stark. det berör. tack!

Skriv någonting