Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Privata simskolor hotas av nedläggning

3 oktober 2012 (15:09) | babysim, barn | av: Ludmilla

Privata%20simskolor%20hotas%20av%20nedl%C3%A4ggning

Som jag berättat tidigare har vi initierat ett upprop mot skatteverkets inställning att man inte kan bedriva simundervisning med barn under 6 år. För mig som ägnat så mycket tid och engagemang att utveckla just simundervisning för den här åldersgruppen känns det absurt.

Skatteverket anser å ena sida att det är innehållet i undervisningen som ska avgöra om man ska beskattas med 25% moms (rekreation, vattenlek) eller 6% (simundervisning). Å andra sidan har man sedan en kammarrättsdom i våras infört en ny slags skiljelinje som säger att det inte ska handla om innehållet utan om åldern.

Men om det är åldern som ska avgöra vilken momssats som ska tillämpas så finns det ju många andra idrotter som också ska klassas om – som t ex dansskolor, tennisskolor, fotbollsskolor osv. Om man inte anser att barn under 6 år kan utöva idrott så kommer ju dessutom föreningarna inte att fortsätta vara momsbefriade.

Jag har fått veta att brevet vi skickat styrts om till finansdepartementet. Men från regeringen har jag inte hört något ännu. Igår och idag har jag pratat med mängder av journalister.

Ett inslag ser du här ovan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ingrid
3 oktober, 2012 kl 3 oktober 2012 (15:52)

För min del kallade de verksamheten för barn under 6 år för ”Må-bra-veksamhet”

Det här är vaninne. Men så klart ännu ett sätt att få in pengar till staten som inte anser att fri företagsamhet skall råda i Sverige. Är bara besviken på skatteverket efter två års verksamhet som upphörde 2008 för min del.

Jag önskar dig all lycka i denna kamp Ludmilla och vill du ha någon info eller en påskrift av mig så hojta, du vet vart jag finns.
Kram!

Kommentar från Ludmilla
4 oktober, 2012 kl 4 oktober 2012 (18:35)

Tack Ingrid. Ja, visst är det konstigt… Jag hade hoppats att den borgliga regeringen skulle stötta företagsamhet och initiativ som verkar för att barn tidigt får motorisk stimulans (förebyggande mot fetma och sjukdomar), idrottsvanor och drunkningsförebyggande färdigheter. Istället verkar de gällande tolkningarna av lagen i direkt motverkande riktning. Småbarnssimskolorna runt om i landet kommer att gå i konkurs och försvinna. Det kan väl ändå inte vara meningen?

Skriv någonting