Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Lev längre med 30 min motion 2 ggr i veckan

26 oktober 2012 (15:57) | sjukvård, vikt | av: Ludmilla

Lev längre genom att jogga lagom och kontinuerligt. Det är resultatet som danska forskare kommit fram till efter att ha studerat mer än 24 000 danskars motionsvanor under 36 år, skriver Dn.se.

– Vi kan alltså med säkerhet säga att kontinuerlig joggning förlänger livet. Den goda nyheten är att du egentligen inte behöver göra så speciellt mycket för att skörda frukterna, säger Peter Schnohr, dansk kardiolog och den som leder studien.

Det du behöver göra är att jogga i en till två och en halv timme i veckan sammanlagt, fördelat på två eller tre tillfällen. Joggingen ska ske i långsam eller måttlig takt. Enligt studien som kallas för Copenhagen City Heart Study förlängs då livet med 6,2 år för män och 5,6 år för kvinnor.

Den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet på dag är 30 minuter enligt Statens Folkhälsoinstitut. En tredjedel av befolkningen inte kommer upp i den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet per dag, enligt siffror från förra året.

Från Netdoktor.se

Skriv någonting