Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Mycket om Linnéa

28 februari 2009 (20:07) | barn, Linnéa, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Den här veckan har det varit för mycket kring Linnéa.

Det gäller ju att hitta BALANSEN.
Balansen mellan att sörja och bearbeta å ena sidan och att fokusera framåt och på det man har å andra sidan. Det är en väldigt svår balansgång.

Om jag sörjer för mycket så äter sorgen upp mig inifrån. Jag upptas av det som hänt och ältar fram och tillbaka vad jag kunde ha gjort. Jag ältar också mycket det faktum att det finns de som tycker att det är mitt fel att Linnéa tog sitt liv. När jag befinner mig i detta så känner jag inte att det finns någon anledning att finnas till… De tankarna skrämmer mig oerhört. Jag skäms för dem eftersom jag ju vet hur fruktansvärt mycket lidande jag skulle åsamka mina nära och kära.

Om jag fokuserar för mycket på livet här finns risk att jag sätter på mig skygglappar och fötränger det som har hänt. Jag kan gå in med hull och hår och största (inte som tidigare men ändå) entusiasm i olika projekt. Då behöver jag inte vara ”I” sorgen utan kan hålla den på utsidan av mig.

Det viktiga är ju att hitta balansen.
Att BÅDE sörja OCH gå vidare.
BÅDE OCH – inte antingen eller.

Den här veckan har jag förutom mötet med Ann Zacharias även träffat en teaterregissör.

Vi har också haft möte med rektorn på Linnéas skola (Gluntens Montessoriskola) med anledning av utformandet av Linnéas Minnesfond. Det är många frågor som ska rätas ut för att det ska bli så bra som möjligt. Innan stiftelsen formellt bildas måste vi ha klart för oss helt hur formerna ska se ut för utdelandet av stipendiet. (Kriterier, datum, av vem, hur många, hur stor summa?)

Vi har också haft möte med familjejuristen avseende arvsskiftet. På min arvslott kommer vi att sätta in allt överskjutande på Linnéas Minnesfond.

Hur som helst så har det varit mycket Linnéa.

Jag måste tvinga mig att göra andra saker.
Igår hade vi vänner på besök som bjöd oss på middag i vårt hem. Lyxigt!
Idag träffade jag min nyfödda systerdotter. Så härligt att se ett nytt liv. Hopp. Framtid!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från ulle
28 februari, 2009 kl 28 februari 2009 (21:59)

Kan inte vara lätt att hitta den balansgången men hoppas innerligt att du lyckas!

ulles senaste blogginlägg..Melodifestivalen

Kommentar från Soulsister
28 februari, 2009 kl 28 februari 2009 (22:32)

JO det är faktiskt en örontemp, varför undrar du?

Soulsisters senaste blogginlägg..Va f-n hände??

Kommentar från Mats Svensson
28 februari, 2009 kl 28 februari 2009 (23:09)

Ja, när jag tog in känslorna av skuld höll jag på att implodera. Förutom att hon var borta var det de värsta.

Kommentar från Maj
1 mars, 2009 kl 1 mars 2009 (7:51)

Du är stark och en inspererande person! 🙂

Majs senaste blogginlägg..0220. 01/02/09

Kommentar från Ewa
2 mars, 2009 kl 2 mars 2009 (13:50)

Vilken vacker dotter du har… jag skriver avsiktligt HAR för jag vet att även om en närstående inte finns kvar här på jorden så finns de runt oss ändå. I tankar och känslor.
Har läst din blogg och artiklarna om Linnéa. Du skriver mycket bra och läsvärt.
Har själv mist min man som tog livet av sig och lämnade mig med våra två döttrar, då 4 och 6 år gamla. Precis som i ditt fall var det mycket tveksamheter när det gällde vårdens handlande och i mitt fall även polisens. Hade de lyssnat på mig när jag ringde SOS och skrek åt dem (till slut) att åka till honom så hade han levt idag. Troligtvis i alla fall.
Du får gärna maila mig om du vill.
Och! Viral trafik gav ju i alla fall EN ny läsare till din blogg 😉
Kram på dig!!!
/Ewa

Ewas senaste blogginlägg..Unni – igen!

Pingback från Ludmillas Blogg » 9 månader sedan Linnéa tog sitt liv
2 mars, 2009 kl 2 mars 2009 (19:23)

[…] som hjälper mig i sorgen kan ju samtidigt hålla mig kvar. BALANS! Jag tänker på sorgegrupper, bloggande, facebookgrupper, skriva böcker, möten med skådespelare och […]

Pingback från Ludmillas Blogg » Möte i storstaden
6 mars, 2009 kl 6 mars 2009 (21:28)

[…] torsdags åkte jag till Stockholm för att träffa Ann Zacharias igen. Denna gång hemma hos henne tillsammans med ytterligare tre […]

Skriv någonting