Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Med behandling, utan bebis

3 januari 2010 (19:06) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Kur 1.
Dag 1.

Idag har behandlingen startat. Jag är så tacksam.

Det låter också så hoppfullt. Nästan alla blir ju friska!

Jag har fått lite mer information idag. Man vill att HCG ska halveras för varje kur. Sedan fortsätter man två kurer ytterliggare efter att värdet är 0 (eller under 5). Då kan man räkna ut mellan 12 och 15 kurer, dvs till sommaren och mer…

Men det spelar ingen roll.
Om jag blir frisk!

Vi fick information sent om hur det rent praktiskt ska gå till. Det innebar att johan och bebisen fick lämna mig imorse när cellgifterna togs in på rummet. Det är inte förrän vid lunchtid imorgon som de får komma tillbaka.
Jättetråkigt! Men självklart vill vi ju inte ta några risker att hon ska skadas av medicinångorna.

Jag har mått bra hela dagen. Jag mår inte illa och har ätit med god aptit. Jag har fått bra medicin mot illamående innan cellgifterna.

Håret kommer jag att tappa först efter andra kuren så där har jag tid att förbereda mig.

Jag har två orosmoln idag:
1. Att bebisen har samma sjukdom. Rent teoretiskt skulle hon kunna ha det. Man har tagit HCG prov på henne också.

2. Att jag inte svarar bra på behandlingen.

Jag håller tummarna. Gör det du också är du snäll!!

Kan inte någon kontakta Linnea och be henne ordna upp det här? Hon verkar ha tagit ledigt från sin övervakning av vår familj… 😉

Min mamma har hållit mig sällskap idag och inatt är min syster här.

Tack för allt stöd som jag får här på bloggen!

Varm kram till er alla!

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anna-Carin
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:35)

Självklart håller jag tummarna, kniper även med tårna!

Det kommer gå jätte bra allt det här, det vet jag, känner det på mig. Det måste vara slut med otur nu…

Varma kramar från ett kallt Uddevalla

Kommentar från Malin
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:36)

klart vi håller tummarna, kikar in här flera ggr om dagen för att se hur det går för dej 🙂

Kommentar från Ingrid Hultberg
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:39)

Allt gott till dig och hela din familj.
Låt dig omslutas av alla änglar…
/I

Kommentar från Lisa Olveby
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:46)

Jag ska göra allt jag kan för att prata med Linnéa om att hon får hjälpa till att ordna upp allt detta. Hon kommer vaka över dig, för tonåring som hon är inte vill ju hon ha sin mamma hängdes med där bland hennes vänner, eller hur, det förstår du väl :))

Tråkigt att du inte får ha bebis hos hos, men självklart är det för hennes bästa.

Du är en kämpa Ludmilla, det har jag sagt många många gånger, så med ganska stor övertygelse så ser Linnéa till att du stannar här hos hennes syskon.

Kram

Kommentar från Erika
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:48)

Håller alla tummar och tår! Självklart skall du klara det här!
Kram e

Kommentar från Sara
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:50)

Det här fixar du! Jag är så glad att det är god prognos. Håller alla tummar förstås!

Stor kram till dig

Kommentar från pixi
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (19:53)

Ja jag ska hålla tummen hårt o be för dej att du kommer fixa detta galant!! Så mycket styrka du har så klart det kommer att går bra !Stor kram=)

Kommentar från J
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:10)

Klart att jag håller tummarna för dig! 🙂 Ska ta ett snack med Linnéa också när jag tar en break från ”tumhållningen”….. Kramar till dig och lilla söt!/J

Kommentar från Anette
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:19)

Håller tummarna hårt för dig och lillan.

Kommentar från Tizzel
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:24)

Lita på att jag håller tummarna, Ludmilla!!!
Och jag lovar att ta ett litet snack med Ludmilla också ikväll o säga till henne att återgå till sin ”övervakning”. Jag tror bara att hon har fullt upp att ha party däruppe med de andra änglarna, och man får ju på ett sätt förstå henne!!! 🙂
Stora bamsekramar till dig, underbara kvinna!!!!!
.-= Tizzel´s last blog ..Ännu ett år… =-.

Kommentar från Trebarnsmamman
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:24)

Håller tummar och tår för dig och bebisen!!!!!!!!!! Har tänkt på er hela dagen. KRAM

Kommentar från Tizzel
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:25)

Vad DUMT jag skrev!!! Menade förstås att jag skulle ha ett snack med LINNEA!!! Och att det var LINNEA som hade party med änglarna!!!
Men det förstod du ju säkert, för du är ju smart! 🙂
Jag hade bara lite för bråttom här på tangenterna!
Kram igen!!
.-= Tizzel´s last blog ..Ännu ett år… =-.

Kommentar från Ingrid
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:30)

Jag ska också se om jag får tag på Linnéa. Tonåringar kan ju vara liiite disträ 😉

Självklart håller jag mina tummar hårt. Kryssar tårna också. För både dig och ”Lilla Söt”.

Bamsekramar med hopp,styrka och värme.

Kommentar från Therese
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:40)

Ska hålla alla tummar som finns och tänker på er, varm kram!

Kommentar från grodolina
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:49)

SJÄLVKLART håller jag tummarna för dig! håller alla tummar och tår och ber för er!
du kommer säkert att greja det här, du är så stark, du har gått igenom så mycket redan och klarat dig bra – så jag är säker på att du kommer att klara detta med!

Kommentar från Eva
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:49)

Självklart håller jag tummarna.
Du och din familj har vilat i mina tankar idag och kommer att fortsätta göra det.
.-= Eva´s last blog ..Living on the edge. =-.

Kommentar från Annika
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:49)

Men HERREGUD!!!!!!Gick som vanligt in för att kolla hur det är med er också får jag läsa det här!!!!Har inte varit inne på ett par dagar.Chockad.Men det är ju god prognos och i stort sätt alla klarar sej.YES!Tonvis med kramar,tänker såååå på er alltid!Heja dej Ludmilla.

Kommentar från Maxime
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:49)

Självklart håller jag tummarna! Du kommer klara det här.
Stor kram!

Kommentar från Tina i Falun
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:51)

Jag tänker på dig dag och natt Ludmilla. Det är så gräsligt orättvist att du ska drabbas av detta också. Men tack o lov att det är god prognos och att du mår hyfsat under behandlingen. Kram till dig och alla i familjen.

Kommentar från karolin
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (20:58)

Du har en tuff tid som väntar, men huvudsaken är ju att du kommer ur den så att du får njuta av livet med bebis. Håller alla tummar, för dig och för lilla bebistjejen!
.-= karolin´s last blog ..Jag har ju faktiskt en hobby!!! =-.

Kommentar från Lena B
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:11)

Jag har tänt ett ljus hos Linnea och bett henne värma dig.
Och jag håller tummarna hårt för att dina orosmoln skall skingra sig, omgående.
Kram

Kommentar från Lena
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:12)

Jag började läsa din blogg för några månader sen, hittade hit av en slump och har inte skrivit något tidigare men det var med en sorg inombords jag läste om cancern, trodde ni haft nog, håller nu alla tummar och tår för att detta ska gå vägen!
Kramis/Lena

Kommentar från Marina
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:14)

här ramlar man in och OJ *plockar upp hakan* Ert år har verkligen inte börjat på något bra sätt 🙁 Men OJ vad stark din gnista är – den lyser rakt ut ur skärmen – vad livet än verkar kasta emot dig är du redo, sätter ner foten och tar strid… jag är djupt imponerad!

Finns det något JAG kan bidra med, stort eller litet så säg till så ska jag göra mitt bästa!

Varma kramar
/Marina

Kommentar från Angelica
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:25)

Jag håller tummarna så hårt jag kan för dig och din familj!

Kommentar från Helena
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:37)

Håller alla tummar jag har för att du ska bli frisk. Du kommer klara det här.

Kommentar från Marie-Anne
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:44)

Må alla änglar hålla dig och din familj under sina vingar nu, inte bara Linnéa, så bär de dig framåt mot ett läkande och ett helande; detta är jag helt och fullt övertygad om.

STÖRSTA kramen/Marie-Anne

Kommentar från Susanne
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:47)

Jösses! Hur mycket ska ni behöva utstå…….
(Har inte kunnat vara inne på din sida på länge (alldeles för länge) och så har det hänt så här mycket på bara ett par veckor ca sen jag var inne senast.)

Finner inte ens ord just nu för tårarna rinner…..
Men diagnosen ser ju mycket lovande ut vad jag förstår genom dimman. Är det nån som fixar detta så är det väl du iaf! Skickar så många styrkekramar jag bara kan genom datavärlden och hoppas det kan vara till någon liten tröst iaf. Ska även skicka extra tankar till Linnéa så ska du se att hon kommer vaka över dig och din familj! Önskar jag kunde göra något mer än detta dock.
Kramar i massor från Susanne

Kommentar från Susanne
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:51)

Håller tummarna och följer dig i din kamp mot sjukdomen! Önskar jag kunde göra något. Det är bra att Lilla Söt (på persiska blir det ”Shirinak”) är inte med, annars kunde du inte ta hand om dig själv efter behandlingen!
Varma styrkegivande karamar

Kommentar från Ing-Britt
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (21:57)

Självklart håller jag tummarna.Ska även be Linnea hålla ett vakande öga över sin familj.Jag tänker på er. Sänder er alla en stor varm kram.

Kommentar från Susanne
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (22:05)

Tände ett ljus för er ikväll men av någon anledning blev det visst två ljus istället men det kan ni behöva just nu!

Kramar i massor igen, Susanne

Kommentar från Annette
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (22:17)

Håller tummarna så hårt för er familja att allt ska bli bra.
Tack Ludmilla att du orkar dela med dig av det svåra.

Kram Annette

Kommentar från Harriet
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (22:18)

Jag knäpper mina händer och ber till Linnea, Johan och alla andra Änglabarn att de nu förenar sig i bön och beskydd för dig Ludmilla. Du ÄR fantastisk och kommer att klara det här – du och bebis!
.-= Harriet´s last blog ..Nedräkning =-.

Kommentar från Emma
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (22:40)

Har tänkt på er hela dagen, och kommer att be för att allt ska gå bra.
Kram!

Kommentar från Bonnilie
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (23:06)

Håller tummarna för att det ska gå så bra det någonsin kan gå ! Ni har mina lyckoönskningar.

Kommentar från Bella
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (23:08)

Klart jag håller tummarna!! <3
.-= Bella´s last blog ..Uppdate 🙂 =-.

Kommentar från Catarina Löv
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (23:20)

Du är för härlig, och ikväll håller jag tummarna för dig. Varm kram i natten.
.-= Catarina Löv´s last blog ..Onsdagen den 30 december. Om mammakänslor. =-.

Kommentar från MuchaLita
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (23:43)

Håller tummarna!
Kram
.-= MuchaLita´s last blog .. =-.

Kommentar från eva timm
3 januari, 2010 kl 3 januari 2010 (23:46)

Vi är en hel jätte skara som är med dig, Ludmilla, du är inte ensam!!! Styrka till dig, Johan, pojkarna och flickorna. Och en massa kärlek!!! Kram, E

Kommentar från Hannah
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (0:03)

tummar och tår hålls för att det här kommer att gå toppenbra och att lilla söt inte har åkte på skiten också.
kram
.-= Hannah´s last blog ..1 januari =-.

Kommentar från anneli
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (1:11)

Jag hoppas du klarar detta av hela mitt hjärta för dina barns skull. sänder även styrke kramar till dem. De måste tänka mycket nu och saknar sin mamma.

Kommentar från kattis
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (9:10)

kram

Kommentar från Jessica Linde
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (9:30)

Hej Ludmilla,
Jag öppnade precis mailen och läste Ulrikas brev om vad som har hänt. Det är helt ofattbart, något sådant här får inte hända! Mitt i babylyckan kommer ett stort svart moln. Vi hjälps åt att mota bort molnet så att solen tittar fram igen! Mina allra varmaste tankar finns hos dig och din familj! Stor kram från Jessica Linde. Calle hälsar också.

Kommentar från Anna-Karin
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (10:44)

Jätte-bamsekram, du vet var jag finns och jag kommer som ett skott när det behövs. Hur går det med schemat?? När får ni svar på Bebz prover? Älaskar dig och tänker på er alla.

Kram // Anna-Karin

Kommentar från Emelie
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (10:51)

Jag håller tummarna! Ni kommer att klara detta, TACK för en fantastisk blogg! Kram/ trogen bloggläsare

Kommentar från Klara
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (11:03)

Håller tummarna mycket hårt för dig Ludmilla!

Helt sedan jag av en tilfällighet kom över din blog för ett par månader sedan har jag varit gripen av din historia. När jag nu läste detta svåra du nu står i blev jag helt mållös. ônskar skicka dig all stryrka du nu behöver och mycket värme och hopp.

Goda tankar

Kommentar från Mella
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (11:11)

Självklart håller jag tummarna! Ber för dig o din familj!

Kramar!

Kommentar från Lillemor
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (11:53)

Hej jag hoppas att det kommer o gå bra för dig o jag tänker på er kram ehliens mamma
.-= Lillemor´s last blog ..Måndag morgon =-.

Kommentar från Kristina
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (11:56)

Tänker så på dig och den kamp du har nu. Gläds att du sluppit illamåendet än så länge.. Det är bra att du får en förberedelsetid på detta med att förlora håret, det är en så stor del av ens personlighet, ssk när man som du o jag har lite längd på det. Det lustiga nu är att folk tycker jag är finare i peruk än i mitt eget!!!!!! Hur man nu ska tolka det. Var rädd om dig och lila babyn kram Kristina i Umeå
.-= Kristina´s last blog ..Pingvinslagsmål och ”Som när ett barn kommer hem om kvällen” =-.

Kommentar från Ann
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (13:43)

Tänder ett ljus och ber för dig och den lilla.Tänker på resten av din familj som också har det jättejobbigt nu.Kram Ann

Kommentar från Ulrika
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (14:37)

Hej !
Håller tummarna för Dig och din bebis!
Tack för att Du orkar att skriva.
Har följt din blogg ett längre tag Nu och den har hjälpt mig!

Kommentar från Mia
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (15:08)

HEJ. stort lycka till, du kommer klara det här.
angående att tappa håret. jag genomgick ju en cellgift behandling för malingt lymfom vårde 08 som jag skrev förut.. CHOP- kur.. det är väl lite olika, men åndå cellgifter, 14 dagar efter första kuren skulle jag börja tappa håret sa dom och det gjorde jag så när Tussarna låg på kudden eller fastna i borsten när man borsta håret så tog jag beslutet att raka mig istället för att få tussar här och där…sen angående peruker som jag fick 2 stycken dom använde jag sällan istället hade jag fina sjalar virat runt huvudet… dels var det för varmt med peruk på sommaren och kände mig aldrig riktigt nöjd med dom heller….
Stort lycka till…. styrke kramar…. MIA

Kommentar från liozha brosk
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (15:35)

hej ludmilla! jag vill bara säga att jag e helt säker att du kommer klara av det lika bra som du hat klarat av att leva vidare du e en kämpe så ge inte upp för att vi som stödjer dig har inte gett upp. kram liozha brosk

Kommentar från Anna
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (15:58)

Följer dig och din kamp dagligen…
Styrkekramar till fantastiska duu…

Anna

Kommentar från Catarina
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (17:33)

Självklart hålls alla tummarna att det ska gå bra för dig, Diagnosen verkar ju ändå vara possitiv att man blir fri ifrån det. Hoppas bara inte att ”lilla söt” har de också.
All styrka sänder jag dig för att orka gå igenom även detta.
Tänker på dig/Kramisar från en i samma stad
.-= Catarina´s last blog ..Service från IKEA =-.

Kommentar från Susanne ohlsson
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (18:02)

Du är så stark och beundransvärd och hoppas att allt går bra med er familj och du blir frisk igen.

Kram Susanne

Kommentar från Pricken
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (18:12)

Jag håller tummarna rejält mye för er… God fortsättning på detta år.. Kunde ju ha börjat bättre.. Mn de kommer att ljusna för er!!Kram på er alla!!

Kommentar från Viktoria
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (18:44)

Men kära du! Här är jag borta från bloggsfären ett mindre tag och får en smärre chock av vad du gått igenom sedan lilla prinsessan föddes, när jag läser ikapp. Vad mer kan jag skriva än att jag ska dra i mina kontakter ”up there” och mana på att Linnéa håller fortsatt koll på dig och övriga i familjen.

Stor kram, med massa energi om tillfrisknande,
Viktoria
.-= Viktoria´s last blog ..Utan att klaga – är det möjligt? =-.

Kommentar från Ronja
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (19:15)

Ludmilla! Jag kom tillbaka efter ett internet-juluppehåll och hoppades på att få veta lillasysters namn, och så blev det dåliga nyheter istället… 🙁 Men jag håller tummarna för dig, och hoppas att du blir frisk så snabbt det bara går!!! Tror helt och fullt på att Linnéa är med dig.

Varma tankar från mig till hela familjen

Kommentar från Ulrika
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (19:24)

Håller också tummarna!!
STENHÅRT!!!!
.-= Ulrika´s last blog ..Julgodis =-.

Kommentar från Maria Högman
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (19:37)

Hej Ludmilla!
Har följt din blogg så länge, men inte gett mig till känna. Jag har gråtit, snörvlat och även känt stor glädje då du blev gravid mot alla odds…
Att få läsa om din förlossning och allt det som följde därefter gör mig så ont. Ni har verkligen haft ett riktigt tufft år och så händer det här!!!! Jag kommer att hålla alla tår och fingrar för att allt kommer att gå den vägen som Ni alla förtjänar!!! Dvs en ännu starkare, friskare och lyckligare familj!

Ett läkande ljus-

Jag önskar jag hade en sådan förmåga
att tända en hälsans läkande låga.
Då skulle den särskilt för dig få brinna-
få allt det onda att helt försvinna.
Den skulle se till att kurvan vänder och
att du får omsorg av goda händer.
Dag och natt hos dig den skulle vaka
och ge dig all kraft att få hälsan tillbaka.

Jag har gått igenom en massa hemska saker och din blogg har hjälpt mig så mycket. Att säga ja till livet och ta emot den kärlek som jag förtjänar. Du har gjort mig stark och hoppfull, nu vill jag ge dig allt som jag fått av dig tillbaka.
Kommer att fortsätta att finnas här, för att följa dig och att be till högre makter för ditt tillfrisknande!

DU kommer alltid att vara viktig för mig, trots att vi aldrig träffats!!

Tusen kramar från Maria i Uddevalla

Kommentar från Mia
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (20:35)

Jag tänker mer på dig än du kan ana, du okända olycksdrabbade kvinna. Tummar och tår hålls… hjälper det så blir du frisk utan tvekan, det vittnar ju alla kommentarer här om. Tack och lov är prognosen god och då SKA allt sluta bra för er familj!
.-= Mia´s last blog ..Thailändare varnas för bärplockning i Norden =-.

Kommentar från Ulrika Jernstedt
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (20:46)

Hej Vännen! Du bloggar fortfarande – du är ju helt otrolig. Jag vet inte om det betyder något för dig – men vi är många som både håller våra tummar och knäpper våra händer för dig. Kämpa på! Varma kramar Ulrika

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (20:53)

Tankar, styrka och en massa kärlek till er alla! ♥♥♥
.-= Tonårsmorsa / Fatou´s last blog ..Reseberättelse Del 11 =-.

Kommentar från Ulrika Jernstedt
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (20:58)

Du bloggar fortfarande – du är ju helt otrolig. Jag vet inte om det betyder något för dig – men vi är många som både håller våra tummar och knäpper våra händer för dig. Kämpa på! Jag lider så otroligt med dig/er. Du kommer att klara det här, du måste klara det här. Varma kramar, tankar och kärlek från Ulrika

Kommentar från Eve
4 januari, 2010 kl 4 januari 2010 (21:15)

det är helt otroligt hur stark du/ni är!
Tänker på er 🙂

Kommentar från anonym
5 januari, 2010 kl 5 januari 2010 (13:21)

Meningen med den jordiska existensen ligger inte, som vi har vant oss vid att tänka,

i välstånd utan i själens utveckling” (Alexander Solzjenitsyn)

Lyssnar man inte på själen (Sanna Jaget) så måste den ta till drastiska metoder

för att få oss att komma till insikt.

Om vi har fel attityder, negativa tankemönster eller obearbetade och

undertryckta känslor så kommer de, förr eller senare,

att ge upphov till olika symtom i den fysiska kroppen.

Känslorna är till för att lära oss de rätta attityderna.

”Sjukdom är varken grymhet eller bestraffning utan ett korrektiv, ett verktyg, som själen tillgriper för att få oss att uppmärksamma våra fel och brister. Sjukdomens uppgift är att hindra oss från att göra ännu fler och större felsteg och att föra oss tillbaka till sanningen och ljusets väg som vi aldrig borde ha lämnat” (Dr. Edward Bach)

Symtom eller besvär med olika kroppsdelar har betydelse för vad det är vi bör komma till insikt om. Nedanför kan du få hjälp med att förstå vad det är din själ vill säga dig.

Abscesser (fokalhärdar, varbölder): hämndbegär, hat

Alkoholism: självförnekelse, skuldkänslor, allt känns meningslöst,

känner sig otillräcklig

Allergier: allergisk mot andras åsikter, perfektionist, självbestraffning,

irritation över livet, brist på tålamod och disciplin,

negativa tankar om sina medmänniskor

Andningsbesvär: rädsla för livet, vågar inte ta plats, känner sig kvävd av någon, pessimistisk, depression, obearbetad sorg, har ofta blivit nedtystad som barn,
vill inte ta eget ansvar för livets gång, känner saknad, känner sig instängd

Ansiktet: bär en mask för att dölja något, första intrycket, det vi visar utåt,
rädslor och ängslan

Armbåge: rädd för förändring, dåligt självförtroende

Axelbesvär: axlar för stora bördor, oroar sig för andra, gör hela livet till en börda,

känner sig hjälplös, skuld, tagit på sig för stort ansvar, axlar andras bekymmer,
för stora krav på sig själv, för hård mot sig själv

Benhinnor: känner sig otrygg, otrygg barndom

Bihålor: ilska som vill ut, envishet, känslomässig irritation mot någon närstående
(se även näsa)

Blodtryck, högt: olösta och långvariga känslomässiga problem, ilska

Blodtryck, lågt: sorg, depression, brist på kärlek, gett upp livets kamp

Bukspottkörtel: ”står för förmågan att ta för sig av livets sötma”,
överdrivet kontrollbehov, djup sorg, tröstbehov, otrygg,
livet är inte vad det borde eller kunde varit

Cancer: ouppklarade konflikter, bitterhet

(se även Internet: http://w1.660.telia.com/~u66003794/Hamer.html )

Depression: undertryckt sorg, självömkan, tröstbehov,
instängd vrede som man inte vågar möta, hopplöshet

Diabetes: se bukspottkörtel

Diarré: rädsla, ”skiträdd”, flykt

Diskbråck: känner inte något stöd i livet, obeslutsam

Domningar: vill inte kännas vid något, gör motstånd

Dålig andedräkt: sprider lögner och elakt förtal, självhat, elaka tankar, besvikelse,
negativ attityd, förvrängd attityd

Eksem: mentala utbrott (se även hudbesvär)

Feber: brinner upp av ilska, mental överansträngning

Finnar: accepterar inte sig själv som man är, tycker inte om sig själv

Förkylning: känslomässig eller mental överansträngning, känner sig pressad,

stress, kan inte slappna av

Förstoppning: vägrar släppa taget om det förflutna, vill inte överge gamla åsikter,

motstånd mot livets utmaningar och förändringar, girighet, ilska, ”skitförbannad”

Fötter: oförmåga att röra sig fritt, rädsla för framsteg, lever inte i nuet,
rädsla för att kliva fram och ta plats

Gallbesvär: bitterhet, spyr galla på allt och alla, fördömande attityd, hat

Gaser i magen: besvikelse

Halsbesvär: nedsvald ilska, rädsla för att tala sin sanning, samvetskval, envis,
upplever att friheten är strypt, frustration, trycker ner outtalade känslor, falskhet, konflikträdsla, för ivrig, dålig livskvalitet, undertrycker sin sanning

Hemorrojder: känner sig överhopad av arbete, tidsbrist,
ilska från det förflutna som blossar upp

Hjärtbesvär: hjärtlösa handlingar, brist på medkänsla, brustet hjärta, hat, rädsla,

stängt hjärta pga rädsla att bli sårad, stängt hjärta pga tidigare besvikelser, hjärtesorg, oförmåga att ta emot komplimanger och kärlek, oförmåga att förlåta

Hosta: känner sig inte hörd och uppmärksammad, vågar inte säga sin mening,
undertryckta känslor kommer upp

Hudbesvär: brist på självkänsla, känner sig otrygg, undertryckt depression,
gamla undanstoppade känslor som ger sig till känna, vill ha uppmärksamhet,
accepterar inte sig själv, perfektionist, ängslan

Huvudvärk: för hård mot sig själv, envishet, bitterhet, tagit på sig för stort ansvar,
mentalt motstånd mot livets förändringar, osäkerhet, mental trötthet, stress, ilska

Håravfall: stress, förtvivlan, ger bort sin kraft, grubblar för mycket

Händer / Handleder: rädsla för att utföra saker, vågar (rädd) inte ta för sig,
tvivlar på sig själv, undertryckt kreativitet, rädsla för livets utmaningar

Höftbesvär: rädsla för att gå vidare framåt i livet, kan ej fatta beslut, ekonomisk oro,
otålig, hyckleri, känner sig hindrad eller styrd av förälder/föräldrar

Högt blodtryck: se blodtryck, högt

Högt kolesterolvärde: stress, ilska, bitterhet, förnekelse

Hörselbesvär: se öronbesvär

Immunförsvar: känner sig hotad, stress

Impotens: känner sig oduglig, skuld och skamkänslor

Infektioner: irritation, ilska, ser allt i rött

Influensa: påverkas av massnegativism och statistik, rädsla, övertro på statistik

Inkontinens: obearbetade känslor som svämmar över,

kan inte längre kontrollera gamla undertryckta känslor

Ischias: se höftbesvär

Klimakteriebesvär: känner sig oduglig, självförnekelse,

verkligheten börjar komma ikapp, rädsla för att åldras

Klåda: något man inte vill kännas vid

Knä: knäböjer för egot, för stor stolthet, vägrar ge efter, knäsvag av skräck/rädsla,
dåligt självförtroende, står inför val och vågar/vill inte ta nästa steg, envishet

vänster knä- obearbetade känslor gentemot moder

höger knä- obearbetade känslor gentemot fader

Kolesterol: se högt kolesterolvärde

Kronisk sjukdom: vägrar ändra sig, otrygghet, rädsla för framtiden,
”tyck synd om mig- mentalitet”, vill ha uppmärksamhet och kärlek,
”bry dig om mig, ta hand om mig, låt mig slippa ta ansvar- mentalitet”

Käkbesvär: överdrivet kontrollbehov, kampattityd, biter ihop av ilska (se även tänder)

Körtelfeber: känner sig inte älskad och uppskattad

Lever: motstånd mot förändringar, förträngd ilska, svartsjuka, avundsjuka, hat,
”hetlevrad”, ångest

Liktornar: håller envist kvar vid det förgångnas smärtor och oförrätter

Lungor: se andningsbesvär

Lymfsystemet: ilska

Ländrygg: se höftbesvär

Lågt blodtryck: se blodtryck, lågt

Lår: ilska, ursinne, besvikelse, rädsla att stå på egna ben

Magbesvär: bekymrar sig för det mesta, stress, oro, känner sig uppäten inifrån,
intolerans, ängslan, fruktan, försöker vara alla till lags, osmälta tankar och attityder

Menstruationsbesvär: undertryckt kvinnlighet, skuld, ilska och vrede, avundsjuka, svartsjuka

Mjältbesvär: högmod, oförmåga att ta emot

Munbesvär: stängt sinne, vägrar ta in nya idéer

Nackbesvär: vägrar se något från annat perspektiv, irritation mot någon närstående, tjurskallig, orubblig, envis, vill inte se bakåt (flykt från det förflutna)

Nervositet: rädsla, ångest, brist på förtroende, sorg,
kommunikationsblockering mellan kropp och själ

Njurar: rädslor, besvikelse, känner sig misslyckad, stress

Näsa: känslig för andras åsikter, instängd gråt, ser eller känner inte sitt egenvärde, oärlig

Reumatism: bitterhet, känner sig inte älskad, klarar inte kritik, offerkänsla,
oförmåga att ta emot hjälp/kärlek

Revben: ”står för rustning/skydd”, försöker skydda sig mot något

Ryggbesvär: svårt för förändringar, konflikträdsla, vågar inte stå upp för sina åsikter,
”ryggar tillbaka”, försöker dölja hemligheter bakom ryggen, brist på självförtroende

Rökning: skapar en ”rökridå” för att dölja känslorna både för sig själv och andra,

undertrycker sina känslor

Skelett: känner inget stöd i livet, bär på för tunga bördor

Skinkor: skuld och skamkänslor, ogillar sig själv

Skulderblad: skuld

Smärtor (svåra, oförklarliga, kroniska mm.): skuld, dålig kontakt med sina känslor,
straffar sig själv, rädd för det som finns bakom smärtan – orsaken till smärtan

Sömnproblem: ångest, uttråkad, skuld, rädslor, rastlös

Tjocktarm: för hårda krav från föräldrar, osäkerhet, behov av tillgivenhet, ilska,
accepterar inte oliktänkande, avundsjuka, för många misslyckanden, sorg
(se även förstoppning)

Tunntarm: sorg, oro, stress, besvikelse,

oförmåga att ta emot komplimanger och kärlek

Tänder: stress, bitterhet, hämndbegär, kan inte ta beslut- tuggar på beslutet,
ansträngt och tillgjort leende- saknar äkta glädje (se även käkbesvär)

Underarm: vägrar släppa taget om det förflutna, vågar inte ta för sig i livet,
undertryckt kreativitet

Underben: vill inte stanna upp och reda upp livet,
flyr (springer) från sig själv (och sitt egna ansvar),
obearbetade känslor och/eller rädslor från barndomen

Vrist: hjälplöshet, sitter fast och kan inte ta sig framåt

Yrsel: lever inte i nuet, obearbetad psykisk chock, lär sig inte av tidigare misstag,

trasslar in sig i negativa tankemönster, grubblar ständigt, flykt, förvirrad,

vågar inte ge uttryck för kärleken, vill inte se olösta problem

Åderförkalkning: trångsynthet, känner sig trängd

Ångest: rädslor, själslig nöd, undertryckta och obearbetade känslor som kroppen inte längre klarar av att gömma undan och behöver ventilera ut (se även nervositet)

Ögonbesvär: vägrar att se sanningen i vitögat, otålig, gillar inte det man ser,
intolerant attityd, ilska (ser rött), rädsla för framtiden, retar upp sig på andra,

fanatisk, vägrar se sina egna fel och brister, ”blir blind av hat”

Ögontorrhet: vägrar att gråta, vägrar att förlåta, elakhet

Öronbesvär: kräver absolut lydnad av andra, envishet, vägrar eller vill inte lyssna,
något man inte vill höra, försöker isolera/skydda sig, vägrar lyssna på sin inre röst

Övervikt: behov av skydd, bygger skyddsmur, otrygg, besvikelse, tröstbehov,
straffar sig själv, överkänslig, gömmer sitt hjärta, rastlöshet, rädsla för närhet/kärlek

”Envisas man med att inte vilja se sanningen när den uppenbarar sig kommer
närsynthet samt syn- och hörselskador att vara en naturlig följd.”
(EDWARD BACH i boken ”Hela dig”)

”Du kan inte hindra sorgens fåglar från att flyga över ditt huvud

men du kan hindra dem att bygga bo i ditt hår.”

Litteraturfördjupning:
BRANDON BAYS – Resan

BORIS ARANOVICH – Bli herre över din hälsa

KEN LAVENDELL – Symtom orsaker

LOUISE MINERVA FROSTEGREN – Förstå dina känslor
LOUISE L. HAY – Du kan hela ditt liv

CAROLINE MYSS – Helandets kraft

THÉRÈSE BERTHERAT – Kroppen har sina skäl

BENGT STERN – Att må dåligt är en bra början

GUY CORNEAU – Kroppen och själen i balans
RYKE GEERD HAMER – The new medicine
ELAINE MAYLAND – Rosenmetoden

BENNO SVENSSON – Esoterisk läkekonst (sida 62-69)

Kommentar från Millan
5 januari, 2010 kl 5 januari 2010 (17:31)

Tänker på dig Ludmilla och ber och hoppas att allt ska gå bra! Du är en fighter utan dess like! Varma kramar

Kommentar från Mari
19 januari, 2010 kl 19 januari 2010 (15:44)

Jag håller tummarna för dig!

Skriv någonting