Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Borderline?

17 januari 2011 (10:10) | psykiatri | av: Ludmilla

Har du emotionell instabil personlighetsstörning? Eller har du någon i din närhet med de svårigheterna?

Jag kommer att skriva en del om detta på bloggen för att öka förståelsen för denna mindre ”fina” diagnos och vill därför ha din historia. Skriv antingen i kommentarsfältet eller maila mig på ludmillarosengren@gmail.com och berätta din historia. Det som jag är mest intresserad av är att du beskriver dina svårigheter. Vad får dina svårigheter för konsekvenser i relationer, i arbetsliv/studier och hur hindrar de dig att nå dina mål?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mezza
17 januari, 2011 kl 17 januari 2011 (14:36)

Hej
Har Emetionell instabil personlighetsstörning.
Eller… dom e inte säkra på om det är det längre.
Men fick diagnosen för 10 år sen. Kämpat som ett djur och lyckats ändra beteende, tankesätt mm såpass att jag troligen inte uppfyller kriterierna längre (psykologen säger si, andra säger så osv om diagnosen. Antar att det nu istället blivit Personlighetsstörning UNS)

Finns en kategori i min blogg som heter Vem är Mezza. Där står en hel del. Står även i ”Minnen” o lite andra kategorier. Har även länkar till gamlabloggar. Ställen man kan se min personlighetsstörning i texterna.

Skickar en inbjudan till mina skyddade inlägg med. Finns massa där i en decennium-krönika (faktiskt riktigt bra sådan :P)

Behandlingshem 2½ år. Et ställe som tvingades i konkurs efter 24 års verksamhet tyvärr. Enda stället med specifik inriktning på borderline-kvinnor ålder 18-40.

Maila mig om du vill veta mer, eller kommentera med frågor i bloggen så svarar jag dig.
mezza@hotmail.se

Kommentar från Lina
17 januari, 2011 kl 17 januari 2011 (16:34)

Jag har Emotionell instabil personlighetsstörning. Jag har varit väldigt självdestruktiv under mina svåraste år. Jag har både skurit mig och tagit intoxer. Viljan var nog inte att dö, viljan var att komma bort. Allt var jobbigt. Jag är fortfarande jättekänslig och tar åt mig av allt väldigt lätt. När jag var som sjukast kunde jag inte bo själv. Då jag inte fick komma till behandlingshem så fick jag flytta hem till mamma igen 23 år gammal. Jag blev också dissociativ när ångesten var som värst, det var under dissociation som jag oftast skadade mig själv. Det gick så lång så jag började få anfall. Hysterika kallade någon läkare det för, då dom inte fann något på EEG och CT undersökningar. Min hjärna orkade inte mer, den stängde av.
Vet att många tycker att det är en slaskdiagnos, något som läkarna bara ger en. Men, jag gjorde en Neuropsykiatrisk utredning och fick min diagnos genom det. Har valt nu att göra om den utredningen för att se om jag uppfyller kriterierna eller om det är något annat som felas.
Jag får fortfarande gråtanfall (där jag hysteriskt gråter i ett par timmar) och är väldigt känslig. Men jag tar inte till våld mot mig själv just nu.
Vill du veta nå mer så hör av dig.
Mvh, Lina

Kommentar från Me
17 januari, 2011 kl 17 januari 2011 (20:59)

http://utanattfalla.blogg.se/
http://doden.blogg.se/

Här är 2 bloggar om 2 tjejer systrar som inte mår bra, vilken diagnos dom har kanske går att läsa mellan raderna eller så kan du kontakta dom

Kommentar från Sofhi
18 januari, 2011 kl 18 januari 2011 (21:39)

Hej! Jag blev diagnostiserad med BPS/BPD när jag var 18 år.
I flera år innan levde ett liv som jag inte kunde känna igen. Jag skadade mig själv dagligen, fick tvångstankar efter tvångtankar och visste inte vem jag var. Efter att min pojkvän bröt med mig tappade jag fotfästet totalt.
Jag träffade killar som inte var bra för mig, började dricka, blev utnyttjad sexuellt och lät dem utnyttja mig. Jag blev slagen, förlorade vänner och flera år av mitt liv.
Försökte bryta upp med allt genom att flytta. Men det blev värre. Hamnade återigen på psyk och äntligen fick jag svaret på varför jag existerade fast jag inte ville. Har tusen bidiagnoser (ÄS, depression, generell ångest, tvångssyndrom, avtagande social fobi osv..)
Jag äter flera olika sorters tabletter för att hålla livet i styr.
Det jag känner att jag drabbats mest av på grund av sjukdomen är hur jag låtit mig själv utnyttjas så. Skammen jag känner. Alla jag sårat.
Jag kan inte göra det ogjort. Jag tror att den känslan är vad jag kämpar mot varje dag..
Skriver mycket om mitt sjuka liv i bloggen.
Men jag försöker inte göra det så mörkt.
Vill ju inte låta sjukdomen ta över även bloggen..

Läs gärna alla!

Kommentar från Magdalena
19 januari, 2011 kl 19 januari 2011 (22:50)

Jag mailade dig.
/magdalena

Kommentar från Lizz
21 januari, 2011 kl 21 januari 2011 (22:45)

Jag är fick diagnosen Borderline nyligen och är ganska bitter över att ingen kunde komma fram till den tidigare eftersom jag har påbörjat utredning om diagnos 3 gånger tidigare.
Dock var dom inte fullt ut övertygade om det var Borderline eller Bipolär, öh?

Kommentar från Mia J
23 januari, 2011 kl 23 januari 2011 (0:56)

Varför skriver du mindre fina diagnos? Det är väl en diagnos lika fin eller ful som vilken diagnos som helst? Det låter som att du har negativa erfarenheter eller stödjer andra som har det kring diagnosen..?

Kommentar från Ludmilla
23 januari, 2011 kl 23 januari 2011 (11:29)

Mia J: Ja precis. Jag tror att många har väldigt dåliga erfarenheter av ”borderline”. Det är ju därför som man har byt namn på diagnosen också. Självklart tycker inte JAG att det är en mindre ”fin” diagnos.

Kommentar från ”Cecilia”
17 februari, 2011 kl 17 februari 2011 (15:50)

Hej! Jag är 23 år och har emotionellt instabil personlighetsstörning som huvuddiagnos. De huvudsakliga svårigheterna som jag har och som är kopplade till IPS är relationsproblematik, självskadebeteende och ständig ångest. Jag har mycket svårt att vara ensam, ser mig själv som värdelös och är mycket dömande emot mig själv; självförakt kallar dom det.. Den känslan som troligen ställer till det allra mest för mig är ilskan som poppar upp i tid och otid. Jag kan bli arg för minsta lilla och likt en person med hyperaktiv adhd diagnos, så smäller det fort när jag blivit arg. Jag tycker väldigt bra om någon ena dagen för att nästa dag nästintill hata personen, men det är också så att vissa personer föralltid har stämpeln av att vara bra vad de än gör emot mig eller andra. Likaså kan en person jag stämplat som elak föralltid vara det, hur mkt bra den personen än gör…

Mer går att läsa på min blogg. Kram!

Kommentar från Lemon
10 oktober, 2012 kl 10 oktober 2012 (23:46)

Det är ett rent helvete.

Kolla gärna in min blogg om det..

Kommentar från Borderline
17 januari, 2013 kl 17 januari 2013 (23:14)

Hej har startat upp en Borderline blogg som ska va till för allmänheten. Inte bara en vardaglig blogg med andra ord.

Jag söker nu borderline bloggar och andra bloggar som skriver om psykisk ohälsa som kan tänkas ställa upp på intervjuer eller skriva gästinlägg och dela med sig. Självklart blir alla gästbloggare och dom som vill bli intervjuade länkade.

Har en blogg på sidan om som jag fått upp högt i läsarantal och känner att jag kommer kunna göra det samma med denna blogg. Har tidigare jobbat på Devote.se en av sveriges snabbast växande bloggsajter. Genom denna blogg hoppas jag på att fler bloggar om psykisk ohälsa blir uppmärksammade i bloggvärlden.

http://borderline.webblogg.se/2013/january/gastblogga-om-dig-din-diagnos.html#comment

Tack för din tid

Kommentar från Borderline / webbredaktör
24 januari, 2013 kl 24 januari 2013 (12:24)

Hejsan!
Vi håller på starta upp en ny sajt för personer med psykiskt ohälsa. En sajt som är mer sammankopplad till ”bloggar” om psykisk ohälsa. Vi söker bland. skribenter som gärna vill ha sin blogg liggandes i menyspalten och få djupa och viktiga inlägg publicerade på startsidan titt som tätt. På så sätt uppmärksammar vi Anhöriga och liknande.

Många känner sig oftast ensamma i sina diagnoser. Målet är att skapa mer förståelse, ge ut vettig information, få folk att läsa om hur vi verkligen känner oss (inte bara läsa all info på nätet och utgå från att alla med diagnosen är likadana)

Har kikat in din blogg och den skulle vara perfekt! Vi har dock förståelse för att detta är ett känsligt ämne som man kanske inte vill dela med sig av (frivilligt).

Om detta låter som något för dig så ska du: skicka ett mail snabbt och döpa det till Skribent. Där svarar du mig om du vill vara med och synas lite extra och vara en av de som vill dela med dig till omvärlden och ge mer inblick och förståelse. Skriv med din bloggadress så jag snabbt kan lägga upp dig i menyn.

Angående uppdatering och liknande: Det ända du som skribent behöver göra är: Att ca 2-3 gånger i veckan se till att skicka en länk med det inlägget på din blogg du vill dela med dig av. Sedan sköter vi resten. Du kommer inom kort hamna på första sidan på hemsidan med ditt inlägg och en länk till din blogg.

På det här sättet så hjälper vi din blogg på traven, samt att du hjälper andra i samma situation som söker förståelse och svar.

Hoppas jag inte tagit upp din tid / Ha en fin dag och ta hand om dig.

Angelica / webbredaktör – Borderline.n.nu
Borderline Bloggen – Borderline.webblogg.se
Mail: border_line@live.se

Skriv någonting