Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Internetbaserad KBT

18 oktober 2011 (16:24) | att hjälpa andra, depression, KBT, Mindfulness, självmord | av: Ludmilla

Visste du att det finns möjlighet till riktigt bra internetbaserad terapi?

Programmen kan köpas separat (495 kr) eller med psykologstöd (+ 1000 kr). Priserna är totalt, inte per avsnitt.

Programmen fokuserar på ett visst problemområde t ex smärta, spelberoende eller depression. Läs mer på Livandas hemsida här…

Hjälpen är närmare än du tror!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Fia
18 oktober, 2011 kl 18 oktober 2011 (17:13)

Åh, vad bra! Vet du något om deras program för bättre självkänsla? Funderar på att testa det, men är det värt pengarna?

Kommentar från Ludmilla
18 oktober, 2011 kl 18 oktober 2011 (17:30)

Jag har inte sett ”insidan” av deras program men vet att de är etablerade och anlitade även av landstingen. Jag är övertygad om att det ger mycket mer att ta ett sådant här program än att läsa en självhjälpsbok eftersom man här ”tvingas” göra uppgifter och utmana sina tankar. Jag tycker att det är väldigt billigt. Om du jämför med en privat terapeut som tar mellan 1000 och 1500 kr per träff.

Kommentar från Emilie
19 oktober, 2011 kl 19 oktober 2011 (7:36)

Jag fick det där av min familjeläkarmottagning mot panikångest. Det var ett bra program men det passade inte mina problem helt varför jag aldrig slutförde det. Dock hjälpte det så mycket att jag gladeligen betalat för det, vilket jag nu inte gjorde, om det så kostat det dubbla.

Kommentar från 788838
19 oktober, 2011 kl 19 oktober 2011 (11:46)

mankan inte vara deprimerad i alla fall om man ska göra det där för man orkar inte med det. vem orkar göra internet tester när man är deprimerad. var derpimerad och må dåligt och försök göra bara testet för om du är deprimerad. och frågorna stämmer inte, hur ska man veta vad man ska svara på frågorna. men om man är frisk och pigg och har en inkomst så man kan betala dem kan man göra det där. hjälp och hjälp är nära, nja, haha. det är sån där hollywoodterapi ni sysslar med du och de där.

Kommentar från Catarina
20 oktober, 2011 kl 20 oktober 2011 (1:16)

Jag har gått igenom det via smärtkliniken på Akademiska sjukhuset. Helt suveränt!
fick allt via en sida man upprättade och varje vecka skickades det uppgifter vad jag skulle göra och man hade support med KBT terapeuften och kunde ställa frågor osv under tiden via mail på sidan. Efter avslutade uppgifter hade man också ett antal telefonsamtal med sin terapeuft och diskuterade igenom det man gjort . Det var gott om tid för det via telefonen. Övningar i form av avslappningsövningar i MP3 form fick man också och kunde göra dessa i lugn och ro i hemmet när man ville och hur ofta man ville. Jag gick KBT för att lära mig leva med mina skador/smärtor och det vidriga symtom det ger i kroppen och kan bara säga att det var GULD värt. Att få vården i hemmet rätt och slätt. Kunna välja NÄR jag ville ta mina sessioner gav ett lugn tycker jag. Inget stressande att åka i väg och passa tider på sjukhus om man som mig har rörelsehinder . Och jag kunde när jag ville under resans gång bara maila min terapeuft och få svar om man kände sig osäker. För mig var det den bästa vård jag fått ärligt talat och det hjälpte enormt bra för den problematik jag hade. Kan varmt rekommendera KBT via internet.

Skriv någonting