Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Paris

2 maj 2013 (20:40) | Linnéa, Mat, resor | av: Ludmilla

Förra året i maj åkte vi till London!
Nu har vi tillbringat fem dagar i Paris i hopp om att få möta våren. Men, nej det var inte vår där heller… Grönare, men inte varmare. Paris är dock alltid Paris! Jag älskar staden! Jag har återkommit många gånger och alltid trivts lika bra. Den kontinentala atmosfären, blandningen mellan konstnärssjälen och lyxrestauranterna, enkelheten och det ljuva livet.

Senast vi var i Paris var 2005. Då var alla barnen med, Linnéa var 12 och pojkarna var 5 och 7. Då gjorde vi en resa i tre steg 1. Disneyland Paris 2 Franska Rivieran och 3 Paris. Nu nöjde vi oss med en long weekend i Paris.

linneaduvor pojkar2005 linneaduvor2

Nu när killarna är 13 och 15 ville vi visa dem staden så att de kan minnas den samt hinna med Versailles och Louvren också. Jonas har precis läst om franska revolutionen i skolan så det passade ju bra. Båda läser franska så vi försöker få dem att öva lite.

Vi bodde vid Cour St Emilion och därifrån gick en mycket snabb Metro så det var lätt att ta sig. Vi hann med Versailles, Eiffeltornet (ja, högst upp!), Triumfbågen, Sacre Coeur, konstnärskvarteren, Notre Dame, en hel del strosandes och flera bra restauranter.

IMG_7269 IMG_7248 IMG_7206 IMG_7185 IMG_7179 IMG_7089 IMG_6959 IMG_6944 IMG_7120

Tyvärr så var allt stängt igår den 1 maj så vi missade Louvren som vi hade sparat till sista dagen.

Höjdpunkterna:
-La Cupole, restaurant i Montparnasse
-Gåslever, sniglar och ostron!
-Versailles trädgård med golfbil

Mindre bra:
-Vädret/kylan (vi saknade dunjackorna)
-Alla eiffeltornsförsäljare som är kladdiga som flugor
-Köerna!! (2 h till att åka upp i Eiffeltornet och lika lång tid för att komma in i Versailles.)

Jag älskar verkligen de här resorna med familjen. Det är så underbart att skapa minnen tillsammans så här. Det är så mysig stämning och vi har så kul ihop allesammans!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Förtvivlad mamma
2 maj, 2013 kl 2 maj 2013 (20:50)

Alla fina resminnen jag har från de senaste åren har varit utan min älskade dotter, tack var min exman. Han fick oss att inte vilja ha med henne, det var ju bara till besvär…många av resorna var dessutom fyllda med både psykisk och fysisk misshandel, vilket gör att jag idag inte vill minnas dem alls. 10 bortkastade år och många ska komma till, innan jag blir fri från min plågoande. Min äldsta är idag fri medan hennes syskon har många år kvar i helvetet….

Kommentar från Astrid
4 maj, 2013 kl 4 maj 2013 (19:13)

Linnea var så fin, så vacker.

Skriv någonting