Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


DBT-app

13 oktober 2011 (14:38) | att hjälpa andra, depression, Mindfulness, psykiatri, självmord | av: Ludmilla

Dialektisk Beteendeterapi (DBT) tillhör den tredje vågens Kognitiva Beteendeterapin och kombinerar inlärning och kognitiv teori med visdomen och effektiviteten i Mindfulness – det dialektiska balanserar förändring och acceptans. DBT har visat sig vara effektivt i behandlingen av Borderline personlighetsstörning, Hetsätning och Beroende – diagnoser med hög nivå av överväldigande känslor och impulsivt beteende.

I DBT-appen är en självhjälpsapp för Iphone. Du får en färdighetsguide med färdigheter för att hjälpa dig hantera relationer, reglera känslor, vara medvetetet närvarande och stå ut i krissituationer utan att handla impulsivt. Appen är tänkt att vara ett komplement till psykologisk behandling och inte en ersättning.

Detta är en mycket väl genomarbetad app som innehåller väldigt mycket värdefull information och är en självklar bärbar DBT-app. Den innehåller både träningar som du kan registrera, manualer samt krislistor som hjälper dig att stå ut när det blir svårt! Rekommenderas starkt!

Läs mer om appen häroch här…

Det är företaget Cognitus som har givit ut den. Riktigt bra jobbat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Border
15 oktober, 2011 kl 15 oktober 2011 (1:08)

Bra blogg!
Behövs folk som är öppna för dylika saker så att folk i liknande situationer förstår att de inte är ensamma.

Kommentar från M
16 oktober, 2011 kl 16 oktober 2011 (21:15)

!!! Vad häftigt, så smart! Tack för tipset! 🙂

Kommentar från a.a
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (9:27)

Jag har nyligen flyttat till ett Behandlingshem som har DBT. Jag hoppas att jag kan må bra och bli stabil.Det är inte så många som vet om dbt så om du gör inlägg om det hade varit bra så folk får lära sig att det finns hjälp för självskade betende och kroniska självmordstankar osv…

Kommentar från Ludmilla
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (10:05)

a.a: Tack, det ska jag göra! Hoppas att du får hjälp!

Skriv någonting