Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Spikmatta

13 oktober 2011 (8:10) | att hjälpa andra, Mindfulness, självmord, sjukvård | av: Ludmilla

Jag fick möjligheten att köpa ett wellnesspaket billigt från OBH Nordica genom Buzzador. Det inkluderade spikmatta, massagedyna, massagegrej och badkarslyse. Normalt är Buzzadorpaketen gratis och man får testa produkter som man anmält sig till, men när det är dyra saker så kan det istället vara så att man får köpa det till ett bra pris. (Jag köpte förra hösten en ljuslampa från Philips också via Buzzador. Den har jag och mina arbetskamrater använt MYCKET!)

Här testar jag spikmattan.

20111012-172941.jpg

Först när man lägger sig på den gör det ont men ganska snart sprider sig en behaglig känsla i kroppen och det gör inte ont längre. Efter en stund så är man väldigt avslappnad och den effekten håller i sig länge.

Så om du är spänd, stressad eller har svårt att sova kan jag verkligen rekommendera att testa den.

Jag tänkte också på att om man har tendens till självskadande så tror jag att detta också kan fungera som ett alternativ! Allvarligt alltså! Smärtimpulserna som kommer och avlöses av lugnet när endorfinerna spridit sig är ju det man är ute efter när man skadar sig pga av ångest. Man behöver använda den mer än en gång, helst i två veckor en stund varje dag. Testa och berätta om det fungerar!

(Jag gjorde en snabb sökning på nätet och ser att jag naturligtvis inte är först med mina tankar…)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
13 oktober, 2011 kl 13 oktober 2011 (12:02)

Har använt spikmatta över ett år för mina smärtor pga skador (whiplash, diskbråck och arthroser) i hela kroppen. Den är guld!!!! I början när jag lag mig började hjärtat slå väldigt fort och jag blev lite illamående men med ett stört nervsystem så kan det bli så i början, som felsignaler när nått nytt sätts in mot smärtorna har jag fått det förklarat. Nu 1 år senare kan jag inte vara utan den när värken är som värst. Smärtan i början då man lägger sig fungerar på mig iallafall att den vilseleder den ordinarie smärtan och efter bara ett litet tag är den ljuvlig att ligga på. Man slappnar av helt, triggar igång kroppens endorfiner och man blir faktiskt väldigt avslappnad. Jag t.o.m somnar på den. Har konstanta krampade muskler och inflammationer utmed hela min ryggrad som sväller upp som bullar och dessa kan jag få att gå ner lite då jag ligger på den. Så jag kan varmt rekommendera spikmatta för kroniska muskelsmärtor och spänningar. Men att man börjar lite försiktigt med den i början om man är känslig så man inte upplever obehag och blir rädd sen att använda den.

Kommentar från Marie-Anne
13 oktober, 2011 kl 13 oktober 2011 (18:47)

Jag kan varmt rekommendera spikmatta. Under en period använde jag den varje kväll och lika ofta somnade jag på mattan. Ja, det gör ont i början, men efter ett litet tag sprider sig en värme över hela den del av ryggen som ligger på mattan; ibland gjorde det mer ont än andra gånger och varför det var så, har jag ingen aning om.
En kompis till mig har alltid en tunn t-shirt på sig när hon ligger på sin matta, men jag vet inte om den gör lika stor nytta då.

Kommentar från Johanna
13 oktober, 2011 kl 13 oktober 2011 (19:38)

Jag har varit i princip självskadefri i 2 år nu, men innan dess hade jag ett självskadebeteende i 8 år. Skaffade en spikmatta för ett par år sedan, och ja, den hjälper! Fokus släpper lite från ångest till spikarna i ryggen, det är avslappnande, och ligger du väl på spikmattan rör du dig inte där ifrån i första taget. Har min ångest och mina självskadetankar varit väldigt jobbiga har jag tagit lugnande, lagt mig på spikmattan och satt på musik/avslappningsövningar/ljudbok. Ångesten försvinner inte, men den lindras väldigt mycket!
Se bara till att inte somna på spikmattan med lugnande/sömnmedicin i kroppen. En morgon vaknade jag med rivsår över hela kroppen…

Så, det jag egentligen ville säga var att det är värt att testa! För det fungerar för mig.

Kommentar från Inkan o Ligan
14 oktober, 2011 kl 14 oktober 2011 (19:46)

Den måste jag prova mot ontet. Kanske fungerar. Tazz&Kram

Kommentar från Ewa (mamma till 6 döttrar)
19 oktober, 2011 kl 19 oktober 2011 (20:52)

Jättebra tänkt att byta ut självskadetrixandet till spikmattan. Precis vad min dotter gjorde.
Nu har jag ”gkömt” att fråga henne om hon använder den ännu men hon gjorde det förut iaf.

Kram till dig

Skriv någonting