Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Välmåendetips!

31 oktober 2011 (22:14) | att hjälpa andra | av: Ludmilla

Livanda lägger varje vecka ut välmåendetips på sin hemsida. Jag kopierar helt enkelt dessa för att sprida den goda tanken ännu längre.

Gör micropauser till en vana
Att finna en balans mellan aktivitet och vila är viktigt. Även om jobbet är roligt och inspirerande så behöver vi pauser – vår hjärna och kropp behöver då och då få möjlighet till vila och återhämtning.

Det är speciellt viktigt och effektivt vid tillfällen då du känner dig irriterad eller orolig, upplever att du kört fast, har svårt att hålla koncentrationen på topp, när dina muskler känns stela och värker eller när energin tryter. En minipaus innebär att du stannar upp och tar en kort tids vila från det du är sysselsatt med.

Gör så här:
Förflytta ditt fokus från problemet, tankarna eller det du är upptagen med till andningen. Låt din uppmärksamhet endast vila på andningen.
Ta några djupa andetag och säg tyst för dig själv ”Slappna av” vid varje utandning och slappna samtidigt av så mycket du kan.
Återgå sedan till att andas normalt men bibehåll din uppmärksamhet på andningen och slappna av varje gång du andas ut.
Slappna av på det sättet under en minut. Om du märker att dina tankar börjar vandra iväg – för bara åter uppmärksamheten till andningen – och slappna av.

Sträck sedan på dig lite eller gör några enkla stretchövningar och återgå sedan till det du var sysselsatt med.

Läs mer här…

Jag är helt övertygad om att mikropauser där vi stannar upp och är medvetet närvarande gör stor skillnad i hur man mår. Man tränar dessutom upp förmågan att vara i nuet vilket kan användas i lägen då man inte mår bra, som ett verktyg att hitta tillbaka till den inre balansen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skriv någonting